Blog

Ontdek de mooiste ervaringen van (oud-)studenten en cursisten. Echte verhalen van echte mensen zoals jij. 

 • 5 x redenen om te kiezen voor een opleiding in Autotechniek, transport en logistiek

  Houd je van auto’s en vind je het leuk die te repareren en technische problemen op te lossen? Of wil je graag de weg op, transport plannen en zorgen dat goederen soepel van A naar B komen? Dat kan allemaal als jij kiest voor een opleiding in Autotechniek, transport en logistiek. Dit vakgebied is altijd in beweging!

  5 x redenen om te kiezen voor een opleiding in Autotechniek, transport en logistiek
 • 5x redenen om te kiezen voor een opleiding in Toerisme, luchtvaart en recreatie

  Alle avonturiers opgelet, want bij ons volg je de gaafste opleidingen als je in het toerisme, bij een vliegmaatschappij of recreatieteam wilt gaan werken. Jij houdt van reizen, organiseren en mensen verwennen en vermaken, en je bent het liefst de hele dag lekker bezig.

  5x redenen om te kiezen voor een opleiding in Toerisme, luchtvaart en recreatie
 • 5x redenen om te kiezen voor een opleiding in de Zorg

  Mensen verplegen, mensen met een mentale of lichamelijke beperking verzorgen of een specialist ondersteunen als assistent: allemaal mogelijkheden die je hebt als je kiest voor een opleiding in de zorg. En het mooiste is dat je zeker weet dat je een baan hebt als je klaar bent, want in Nederland is grote vraag naar gediplomeerde zorgprofessionals.

  5x redenen om te kiezen voor een opleiding in de Zorg
 • Even voorstellen: Saskia Leenders - van der Linden

  “Een Leven Lang Ontwikkelen is voor mij: jezelf constant uitdagen en grip op je eigen toekomst blijven houden.” Bedrijven in de techniek, mobiliteit en logistiek zijn constant in beweging. Er gebeurt veel en de tekorten op de arbeidsmarkt zijn groot. Goede omscholing of bijscholing van je (potentiële) medewerkers is dus onmisbaar. Ik denk met je mee hoe je jouw Leven Lang Ontwikkelen-traject -...

  Even voorstellen: Saskia Leenders - van der Linden
 • Even voorstellen: Marloes Steeg

  Jezelf je leven lang ontwikkelen is steeds belangrijker. Het volgen van één of meerdere vakken via het voortgezet algemeen volwassenenonderwijs (vavo) kan daarbij helpen. Als je als tandartsassistent bijvoorbeeld hbo-tandheelkunde wil volgen, heb je het vak biologie op havo-niveau nodig. Dat kun je bij ons volgen. Ik ben jouw aanspreekpunt voor alle vragen over vavo. Ik kijk graag samen met jou...

  Even voorstellen: Marloes Steeg
 • Even voorstellen: Fieke Snijders

  Meedenken hoe ROC Nijmegen dé opleidingspartner wordt en blijft voor het werkveld Zorg en Welzijn. Met onze opleidingen anticiperen op de ontwikkelingsbehoefte. En deze vormgeven en uitvoeren met mijn collega’s in de onderwijsteams. Dat is wat ik doe!

  Even voorstellen: Fieke Snijders
 • Even voorstellen: Endy Kleij

  Voor mij staat Leven Lang Ontwikkelen (LLO) voor kansen pakken. Wat vind je leuk, waar ben je goed in én wat heb je nodig om je kwaliteiten te benutten? Met gerichte bij- of omscholing maak je jezelf toekomstbestendig. Als relatiebeheerder help ik je daarbij. Vol enthousiasme.

  Even voorstellen: Endy Kleij
 • Even voorstellen: Demian Hoogland

  Een Leven Lang Ontwikkelen (LLO) staat voor mij voor grip op je eigen toekomst. Welke dromen je ook wil verwezenlijken, je hebt de juiste vaardigheden nodig. Zo floreer je in je werk en ben je duurzaam inzetbaar. Gelukkig zijn met wat je doet en dat kunnen blijven doen. Dat is belangrijk, ook in de hospitality-branche.

  Even voorstellen: Demian Hoogland
 • Even voorstellen: Asha Panday

  “Door goed te weten wat er speelt, kunnen we passende scholingstrajecten bieden aan praktisch geschoolde mensen. Daarom verbind ik met veel enthousiasme ROC Nijmegen met partners in de regio.

  Even voorstellen: Asha Panday
 • Loopbaanverhaal Puck en Melissa: overstap van mbo naar hbo

  Loopbaanverhaal Puck Voor mij was de overstap van mbo naar hbo in het begin best wel wennen(en eigenlijk nog steeds). Vooral de snelheid waarmee je door de studie heen wordt gesleept en de kwaliteit die je daarnaast moet opleveren, was ik niet gewend. Op het mbo had ik weinig uitdaging, omdat ik wist dat ik meer kon. Op het hbo wordt je gelijk losgelaten en daar moet je wel mee om kunnen gaan....

  Loopbaanverhaal Puck en Melissa: overstap van mbo naar hbo
 • 5x #feelgoodmomenten voor de kerstvakantie

  In bed series bingen, lekker lang uitslapen en hangen in én om je huis. Kerstvakantie 2020 is in zicht. Dit jaar net even anders. Maar dat mag de pret niet drukken! Follow Fox tipt 5 feelgoodmomenten voor happy holidays at home met af en toe een safe feelgooduitje! #staysafe!

  5x #feelgoodmomenten voor de kerstvakantie
 • Juliette ging van mbo naar hbo

  Juliette: 'Na de mbo-opleiding toerisme bij ROC Nijmegen was ik nog niet uitgeleerd en ik besloot de mbo-opleiding tot managementassistent te gaan volgen. Ik mocht instromen in het tweede leerjaar en tijdens mijn stages kwam ik erachter dat ik werken als managementassistent heel erg leuk vond. Mijn vriendinnen gingen allemaal kijken naar hbo-studies maar ik twijfelde of dat wel was wat ik wilde,...

 • ‘Mailen met klanten gaat me nu heel goed af’

  Bij de cursus Nederlandse taal, rekenen en computervaardigheden van ROC Nijmegen leer je in je eigen tempo beter Nederlands lezen en schrijven én digitale vaardigheden. Voor de W eek van Lezen en Schrijven stellen we cursist Rob Nieuwpoort aan je voor. Tijdens deze c orona-tijd leerde hij naast beter schrijven nóg een nieuwe vaardigheid: videobellen. Wie ben je ? “Ik ben 55 jaar oud, woon in...

 • Studiefinanciering mbo - alles wat ouders willen weten

  Ben je ouder of verzorger van een (aanstaande) mbo-student? En heb je vragen over studiefinanciering of de ov-chipkaart voor mbo-studenten? Ik ben Jorlan Brukx , f inancieel adviseur/ budgetcoach bij ROC Nijmegen en leg je graag uit hoe het zit.

 • Vincent's mbo-opleiding was een goede basis voor zijn verdere loopbaan

  Vincent de Vries: "Na mijn mbo -studie aan het toenmalige Johan Cruyff College (nu de Young Talent Academy ) , maakte ik de vervolgstap naar de Johan Cruyff Academy, de hbo- variant van de Cruyff - opleidingen. De ze overstap verliep vrij soepel. In de eerste paar weken op het hbo merkte ik dat het tempo hier een stuk hoger lag. Gelukkig had ik met mijn mbo -opleiding een goede basis...

  Vincent's mbo-opleiding was een goede basis voor zijn verdere loopbaan
 • Miriam en Samantha: Wij hebben veel profijt van onze mbo-opleiding

  Miriam en Samantha zijn allebei doorgestroomd naar het hbo . Samantha heeft gekozen voor Sportkunde en Miriam voor de ALO.

  Miriam en Samantha: Wij hebben veel profijt van onze mbo-opleiding
 • Studeren aan het mbo met dyslexie

  Heb je dyslexie? Of andere problemen met lezen? Mijn naam is Heleen van der Linden, specialist dyslexie bij ROC Nijmegen. Ik vertel graag hoe we jou kunnen helpen. En wat je zelf kunt doen om succesvol een mbo-opleiding te volgen!

 • Taal, computer en werk

  Veel mensen hebben moeite met lezen en schrijven en met het gebruiken van computer en internet. Dat is lastig wanneer je werk wilt vinden of ander werk wilt gaan doen. Dat merkte Leo Peters toen hij werkloos werd. En Riet Hendriks durfde om die reden de stap naar ander werk niet te nemen. De cursus Nederlandse taal, rekenen en computervaardigheden hielp hen. Riet en Leo leerden er veel én kregen...

 • Beter lezen en schrijven kun je leren

  Wie moeite heeft met lezen en schrijven, schaamt zich daar vaak voor en probeert het te verbergen. Dat deed Hans Kasser uit Beuningen ook. Tot hij zich aanmeldde bij de cursus Lezen en Schrijven van ROC Nijmegen. Hij ontdekte dat hij niet de enige was. Nu vertelt hij aan iedereen: ‘Je moet er moeite voor doen maar beter lezen en schrijven valt heel goed te leren’. Lees het verhaal van Hans.

 • De beste opleiding voor mijn kind

  De beste opleiding voor mijn kind ‘’Onze zoon weet absoluut niet wat hij wil.’’ Een verzuchting van ouders die we horen tijdens Open Dagen en bij voorlichtingen. Misschien staat ook jouw zoon of dochter voor de vraag wat te doen na het vmbo? Misschien luidt de vraag: op havo of hbo lukt het niet; kan ik verder studeren op het mbo? Of: kun je via het mbo naar het hbo? Hoe vinden we de beste...

  De beste opleiding voor mijn kind