Momenteel bekijk je deze website in een verouderde browser.

5x redenen om te kiezen voor een opleiding in Horeca & Bakkerij

Klanten en gasten de allerbeste ervaring bezorgen

Vind jij het leuk om mensen blij te maken en gaat liefde bij jou door de maag? Dan is een opleiding Horeca & Bakkerij echt iets voor jou! Of je nu aan de slag gaat in de keuken, bediening of een bakkerij: jij bent creatief en weet van aanpakken. 

Vijf redenen om te kiezen voor Horeca & Bakkerij

 1. Als werken met mensen en eten jouw passie is

  In de sector Horeca & Bakkerij draait alles om mensen, service en persoonlijke aandacht. Jij bent dan ook klantgericht én sociaal. Zo weet je bijvoorbeeld alles over wijn en voorzie je restaurantgasten van het beste advies. Of je weet klanten te verrassen met overheerlijke broodjes en zelfontworpen bonbons. Pas als jouw klanten of gasten tevreden zijn, ben jij dat ook! 

 2. Met voeding bijdragen aan duurzaamheid

  Vind je het leuk om nieuwe dingen te ontdekken en proberen? En is duurzaamheid voor jou belangrijk, ook als het gaat om producten? Duurzaamheid en gezonde en lokale ingrediënten zijn momenteel dé trends binnen Horeca & Bakkerij. Wat denk je bijvoorbeeld van vegan taarten of werken met producten van de lokale boer? Door met deze trends aan de slag te gaan, blijf jij je gasten en klanten verrassen. Want wie houdt er nou niet van een bijzonder product? 

 3. Horeca & Bakkerij biedt enorm veel ontwikkel- en doorgroeimogelijkheden

  Tijdens je mbo-opleiding bij ROC Nijmegen doe je veel praktijkervaring op, waardoor je ontzettend snel groeit. Zo kun jij aan de slag in onze eigen bakkerij, bakkerswinkel, restaurant of in de kantine op school. En als je het goed doet, kun je bij ons van niveau 2 doorstromen tot niveau 4. Wie weet begin jij straks wel je eigen horecazaak of bakkerij! Ook loop je veel stages, zodat jij van professionals de kneepjes van het vak leert. In het begin moet je misschien even aan de werktijden wennen, maar jij weet je snel aan te passen. Jij bent namelijk flexibel en bezit een hoop doorzettingsvermogen! Volg je de mbo-opleiding Manager Ondernemer horeca? Dan mag je ook stage lopen in het buitenland.

 4. De horeca en bakkerij zoeken veel nieuwe medewerkers

  Horecaondernemers zijn altijd op zoek naar goede mensen, zowel in de keuken als in het restaurant. Als je ook nog eens creatief bent en graag inspeelt op trends, zit het met de baankansen zeker goed! Ook als aankomend (banket)bakker heb je na de opleiding goede kans op een baan. Zit jij boordevol ideeën en zie je het als een uitdaging nieuwe (streek)producten in een gerecht te verwerken? Klanten staan altijd vooraan bij creatieve bakkers én werkgevers dus ook! 

 5. Topkok worden dankzij de Cas Spijkers Academie

  Ben jij een ster in koken en kun je zelfstandig aan het werk? Dan ben jij misschien wel geknipt voor de niveau 4 opleiding Gespecialiseerd kok aan de Cas Spijkers Academie bij ROC Nijmegen. Je wordt opgeleid tot topkok en werkt in de beste restaurants van Nederland en België. Blink jij tijdens deze opleiding op allerlei vlakken uit? Dan kun je extra certificaten behalen, zoals Culinair Toptalent, Meestergezel en Meesterkok. 

In de Horeca & Bakkerij is het hard werken, maar dat is voor jou geen probleem. Jij bent stressbestendig, flexibel en vindt gastvrijheid belangrijk. Mensen een heerlijke ervaring bezorgen staat bij jou op nummer één! Sta jij ook nog eens met plezier ‘s ochtends vroeg de eerste broden te bakken of zwaai jij met gemak om 1.00 uur de laatste gasten uit? Dan past een mbo-opleiding tot kok, gastheer/gastvrouw of (banket)bakker bij jou!

Onze opleidingen

Terug naar boven