Mavo, havo en vwo bij ROC Nijmegen

Alsnog je mavo-, havo- of vwo-diploma halen?

Dat kan bij vavo ROC Nijmegen. Vavo staat voor voortgezet algemeen volwassenenonderwijs. Ben je gezakt voor het VO of heb je geen VO-diploma behaald maar wil je toch alsnog dat diploma halen om door te kunnen naar een vervolgstudie? Of kies je voor één of meer deelcertificaten op mavo-, havo- of vwo-niveau? Dat betekent straks toch de studie van jouw keuze en meer kans op de arbeidsmarkt!

mavo havo vwo

Je kiest voor vavo omdat:

 • je 16 jaar of ouder bent en alsnog je diploma voortgezet onderwijs wilt halen;
 • je binnen het reguliere onderwijs je voortgezet onderwijs diploma niet hebt kunnen behalen;
 • je bepaalde vakken niet hebt behaald maar wel nodig hebt voor een vervolgstudie;
 • je het leuk vindt om bepaalde vakken alsnog te volgen.

Waarom vavo ROC Nijmegen?

 • Flexibel

  Een groot voordeel van vavo is de flexibiliteit. Of je nu het volledig programma wilt volgen of één of meerdere vakken, er is van alles mogelijk. Samen kijken we op basis van jouw vooropleiding, je eerder behaalde certificaten en jouw wensen naar het beste programma. Ook nemen we hierin jouw persoonlijke situatie mee.

 • Persoonlijk

  Onze docenten zijn zeer betrokken bij de ontwikkeling van de leerlingen. Ze kennen alle leerlingen en houden van een persoonlijke benadering.

 • Hoge kwaliteit onderwijs

  De docenten van vavo ROC Nijmegen zijn allemaal eerstegraads bevoegd docenten. Goede kwaliteit van onderwijs staat bij ons hoog in het vaandel.

Open Dagen vavo

Tijdens onze Open Dagen kun je meer informatie krijgen over vavo ROC Nijmegen. Bij vavo kun je alsnog je mavo-, havo- of vwo-diploma halen. Heb je voor je vervolgopleiding nog een certificaat nodig voor een bepaald vak? Ook dan kun je bij vavo ROC Nijmegen terecht. 

Er zijn op dit moment geen open dagen voor vavo gepland.

Aanmelden

Weet je al wat je wilt gaan doen, en wil je je direct aanmelden?

Aanmelden bij vavo

Veelgestelde vragen

 • Je komt als VAVO leerling in aanmerking voor een reiskostenvergoeding als je gebruik maakt van het openbaar vervoer en op een afstand woont van meer dan 10 reiskilometers. Wil je weten hoeveel reiskilometers jij moet maken? Zoek het op in de Reisvergelijker van de NS.

  Alleen de werkelijk gemaakte reiskosten voor het vervoer naar school worden vergoed. Waarbij het tarief van maand-/trajectkaarten als maximale vergoeding geldt. Je moet zelf kunnen bewijzen welke kosten je hebt gemaakt.

 • Alleen de kosten van openbaar vervoer, 2e klas (tram, bus, metro, trein) worden vergoed. Treinkosten worden vergoed tot maximaal het bedrag van een trajectkaart. Je bepaalt zelf of je een trajectkaart aanschaft. Dus: schaf je een trajectkaart aan, maar zijn de werkelijke reiskosten in een maand vanwege een beperkt aantal reisdagen lager, dan wordt het lagere bedrag uitgekeerd.

  Als je vooral met de bus reist, kunnen de kosten na een beslissing van de schoolleiding worden beperkt tot het tarief van een maandabonnement.

Vragen

Heb je nog vragen? Neem even contact met ons op, wij helpen je graag!

Contact opnemen

Terug naar boven