Voor ouders en verzorgers van toekomstige studenten

Er zijn verschillende manieren om je kind te helpen bij het kiezen van een vervolgopleiding. Wij organiseren ieder jaar voorlichtingen voor ouders van toekomstige studenten, en helpen je hieronder op weg met directe links naar de juiste informatie.

Zo help je jouw kind de beste opleiding te kiezen

 1. Oriënteer je online; bekijk de opleidingen en locaties.

 2. Laat je kind een beroeps-interessetest doen.

 3. Bekijk de meest gestelde vragen van ouders hieronder en/of neem contact op met ons op.

Voorlichting voor ouders en verzorgers

Er zijn op dit moment geen voorlichtingen voor ouders en verzorgers gepland.

Informatie van de voorlichting downloaden

Je kunt meer informatie voor ouders en verzorgers downloaden. Dit is de informatie die we ook tijdens de voorlichting voor ouders en verzorgers bespreken.

Vul je voornaam in
Vul je achternaam in
Vul een geldig e-mailadres in
Op welk telefoonnummer kunnen we je bereiken?
Dit is een verplicht veld
Ongeldige invoer

De meest gestelde vragen van ouders

 • Bij alle mbo-opleidingen staan de studiekosten vermeld. Een overzicht van studiekosten vind je ook hier. Alle informatie over studiefinanciering vind je op de site van DUO.

 • Een actueel overzicht van alle vakanties bij ROC Nijmegen vind je in het vakantierooster. Het lesrooster van ROC Nijmegen staat op een aparte roostersite. Kies de locatie waar je kind studeert en vervolgens de klas of Studentgroep.

  • Bij ziekte moet je kind zich tussen 8.00 en 10.00 uur telefonisch ziekmelden bij Het PresentiePunt van de opleiding. Is je zoon of dochter nog geen 18 jaar? Dan meld je hem/haar telefonisch ziek.
  • Afspraken, zoals artsbezoek, vinden buiten schooltijd plaats. Is dit niet mogelijk? Dan kan je kind verlof aanvragen. Dit doet hij/zij minimaal één dag van tevoren bij Het PresentiePunt van de opleiding. Is je zoon of dochter nog geen 18 jaar? Dan vraag je als ouder/verzorger verlof aan.

  Meer over verzuim 

 • Vaak is goede begeleiding een onderwerp voor ouders/verzorgers om bij stil te gaan als het gaat om een nieuwe school of opleiding voor je kind. Je wilt als ouder/verzorger natuurlijk dat je kind goed terecht komt, en goed opgevangen wordt. Maar ook dat tijdens de opleiding, als het nodig is, er de juiste begeleiding is om tot een goed resultaat te komen. Informatie studiebegeleiding

 • Het kan best een uitdaging zijn om een goede studiekeuze te maken voor je kind. We hebben alle mogelijkheden om je te helpen bij de studiekeuze van je kind op een rij gezet, zoals een gesprek aanvragen bij één van onze studiekeuzeadviseurs.

 • Je kunt direct contact opnemen met de voorlichters van onze opleidingen. Heb je dus een vraag specifiek over een opleiding, kijk dan bij die opleiding op de website. Daar vind je de contactinformatie van de voorlichters en hun beschikbaarheid.

Heb je nog vragen?

Als je nog vragen hebt kun je altijd contact opnemen met Het Startpunt. 

Het Startpunt

Terug naar boven