Momenteel bekijk je deze website in een verouderde browser.

Cas Spijkers Academie voor culinair toptalent

Kook jij voor je vrienden de sterren van de hemel? En loop jij in een restaurant direct op 'het licht' van de keuken af? Dan mag je de Cas Spijkers Academie niet missen: dé topopleiding van ROC Nijmegen voor topkoks the place to be!

Op dit moment is er geen data bekend

Aanmelden voor de Cas Spijkers Academie?

  1. Bekijk de 3-jarige niveau 4-opleiding Gespecialiseerd Kok aan de Cas Spijkers Academie

    Bekijk de opleiding

  2. Voldoe je aan de toelatingseisen? Meld je dan meteen online aan

    Direct aanmelden

  3. Na je aanmelding nodigen we je uit voor een CASting. Een jury beoordeelt je motivatie, uitstraling, talent en basisvaardigheden

Leer koken als Jonnie Boer

De Cas Spijkers Academie draagt vol trots de naam van één van Nederlands bekendste koks: Cas Spijkers. Tot het moment van zijn overlijden, 29 oktober 2011, heeft meneer Spijkers zich intensief met zijn opleiding bemoeid.

Tegenwoordig is Jonnie Boer, chefkok van driesterrenrestaurant De Librije, de inspirator van deze culinaire topopleiding. Als jij een plekje achter het fornuis weet te bemachtigen, krijg jij onder andere ook masterclasses van het team van De Librije!

De BBL-opleiding Gespecialiseerd kok aan de Cas Spijkers Academie

Eén dag in de week volg je theoretische en praktische vakken op de academie. De andere vier dagen werk je in de keuken van een erkend leerbedrijf. Die baan moet je zelf zoeken bij een restaurant met een hele goede keuken.

Uniek bij ROC Nijmegen: de EKO

EKO staat voor Elektronische Keuken Omgeving. Dit is een online omgeving waar studenten op hun eigen manier kunnen leren over alles wat met gastronomie te maken heeft. Het lesmateriaal wordt op interactieve manieren en op verschillende niveaus aangeboden. De studenten kunnen zelf bepalen waar en wanneer zij het materiaal leren en de opdrachten maken, uiteraard binnen de gestelde deadline. Iedereen leert op zijn eigen manier, de EKO maakt dat mogelijk! 

Geslaagd en voldoe je aan de eisen van de opleiding, dan krijg je een diploma én een certificaat voor toptalent!

Alvast een voorproefje?

Elke maandagavond koken studenten van de Cas Spijkers Academie in het restaurant van ROC Nijmegen. En jij kunt een tafeltje reserveren!

Ik ben geslaagd voor Zelfstandig werkend kok niveau 3, maar ik ben nog niet klaar op ROC Nijmegen. Nu doe ik de Cas Spijkers Academie zodat ik gespecialiseerd kok kan worden. Koken is mijn passie. Het is voor mij ontspanning en presteren tegelijk.

Daan Winkel | Student

Terug naar boven