Studenten van de Cas Spijkers Academie

Cas Spijkers Academie voor culinair toptalent

Kook jij voor je vrienden de sterren van de hemel? En loop jij in een restaurant direct op 'het licht' van de keuken af? Dan mag je de Cas Spijkers Academie niet missen: dé topopleiding voor topkoks van ROC Nijmegen!

Aanmelden voor de Cas Spijkers Academie?

  1. Bekijk de 3-jarige niveau 4-opleiding Gespecialiseerd Kok aan de Cas Spijkers Academie
  2. Voldoe je aan de toelatingseisen? Meld je dan meteen online aan
  3. Na je aanmelding nodig we je uit voor een CAS-ting. Een jury beoordeelt je motivatie, uitstraling, talent en basisvaardigheden

Leer koken als Jonnie Boer

De Cas Spijkers Academie draagt vol trots de naam van één van Nederlands bekendste koks: Cas Spijkers. Tot het moment van zijn overlijden, 29 oktober 2011, heeft Cas zich intensief met zijn opleiding bemoeid.

Tegenwoordig is Jonnie Boer, chefkok van driesterrenrestaurant De Librije, de inspirator van deze culinaire topopleiding. Als jij een plekje achter het fornuis weet te bemachtigen, krijg jij masterclasses van het team van De Librije!

De BBL-opleiding Gespecialiseerd kok aan de Cas Spijkers Academie

Eén dag in de week volg je theoretische en praktische vakken op de academie. De andere vier dagen werk je in de keuken van een erkend leerbedrijf. Die baan moet je zelf zoeken, liefst bij een restaurant met een hele goede keuken.

Geslaagd? Dan krijg je een diploma én een certificaat voor toptalent!

  • Het door het ministerie van OC&W erkende diploma Allround restaurantkok
  • Het certificaat van de Cas Spijkers Academie voor culinair toptalent

Alvast een voorproefje?

Elke maandagavond koken leerlingen van de Cas Spijkers Academie in het restaurant van ROC Nijmegen. En jij kunt een tafeltje reserveren!

Daan Winkel

Ik ben geslaagd voor Zelfstandig werkend kok niveau 3, maar ik ben nog niet klaar op ROC Nijmegen. Nu doe ik de Cas Spijkers Academie zodat ik gespecialiseerd kok kan worden. Koken is mijn passie. Het is voor mij ontspanning en presteren tegelijk.

Daan Winkel Student