Momenteel bekijk je deze website in een verouderde browser.

Dit is waarom jij de Open Dag van ROC Nijmegen niet wil missen

Kom sfeer proeven, het gebouw zien en laat onze docenten en studenten al je vragen beantwoorden. De Open Dag bezoeken helpt bij het maken van je keuze voor een opleiding. Dit is waarom je de Open Dag van ROC Nijmegen wil meemaken.

Waarom jij de Open Dag van ROC Nijmegen niet wil missen

Het is niet niks: een opleiding kiezen voor het beroep dat jij misschien later wilt gaan doen. En dat in een voor jou nog onbekend gebouw. Tijd om eens kennis te maken met ROC Nijmegen. Bezoek onze Open Dag en maak de drempel van een nieuwe school direct een stuk lager.

Kom naar de Open Dag van ROC Nijmegen en je krijgt een indruk van onze gebouwen, de opleiding en de docenten. Je ziet op welke locatie en in welke lokalen je les zult krijgen en ervaart de sfeer van onze school. Docenten en studenten van de opleiding waarin jij geïnteresseerd bent, staan klaar om al je vragen te beantwoorden.

Op de Open Dag kom je alles te weten over de opleiding van je keuze. Twijfel je nog tussen opleidingen? Of weet je niet zeker of je naar ROC Nijmegen wil of toch een ander roc? Een bezoekje aan de Open Dag helpt je om een goede keuze te maken.

Wat is er te doen op de Open Dag

Op de Open Dag kun je een kijkje nemen in de lokalen van de opleidingen. Je kunt praten met studenten en je vragen stellen aan docenten. Je ziet waar je les zult krijgen en kunt ook de praktijklokalen bezoeken. Ook zijn er voorlichtingen over de opleidingen in de theorielokalen. Op vrijdagavond kun je om 18.30 een opleidingsvoorlichting volgen. 

Wil je weten meer weten over het mbo en ROC Nijmegen, dan kan je naar een algemene voorlichting:

Studenten gaan tijdens de Open Dag in onze praktijklokalen aan de slag. Zij laten zien wat jij ook gaat leren als je voor die opleiding kiest. Zo krijg je een indruk van de praktijkvakken. En van je beroep in de toekomst! Ga bijvoorbeeld even op de loopband staan in het Fitlokaal in Boxmeer of help deeg kneden in De bakkerij op onze locatie aan de Campusbaan in Nijmegen of bestuur een heftruck op de Energieweg.

Hoe kom je op de Open Dag?

ROC Nijmegen heeft vijf locaties. Vier locaties in Nijmegen en één locatie in Boxmeer. Kijk als je naar de Open Dag komt van tevoren goed welke opleiding je op welke locatie vindt. Dan weet je precies waar je moet zijn. 

Wil je de Open Dag bezoeken? Het beste is om met het openbaar vervoer te komen of op de fiets. Geen zorgen of jullie wel een parkeerplek kunnen vinden en het is ook nog eens beter voor het milieu. ROC Nijmegen is makkelijk en goed bereikbaar met het openbaar vervoer. 

Locatie Boxmeer

Aanmelden voor de Open Dag?

Je meldt je aan voor de Open Dag via deze website. Bij binnenkomst heten we je van harte welkom. En we helpen je graag meteen op weg. Zo weet je dat je goed zit.

Waar kan jij je vragen stellen?

Heb je praktische vragen over onze Open Dag? Op de Open dagen pagina vind je heel veel antwoorden over de tijden, onze locaties en hoe je er het makkelijkst naartoe kunt komen.

Heb je vragen over onze opleidingen? Onze adviseurs bij het Startpunt zitten nu al voor je klaar om je vragen te beantwoorden. En tijdens de Open Dag zijn zij op alle locaties aanwezig om jou advies geven over de keuze van een opleiding.

Heb je vragen tijdens de Open Dag over onze opleidingen? Onze docenten en studenten staan op de Open Dag klaar om al jouw vragen te beantwoorden!

Loop binnen bij Het Startpunt

Wat voor vragen kun je stellen op de Open Dag?

Alles, maar dan ook alles, wat je wil weten over opleidingen of het roc. Vragen over welke vakken je gaat krijgen tot aan vragen over wat je moet aanschaffen. Over wat je kunt verwachten aan huiswerk (zelfstudie) tot aan hoe een lesdag eruit ziet. Over welk beroep je kunt gaan doen na een opleiding tot aan extra vakken volgen voor een vervolgopleiding. Ook als je vragen hebt over het mbo in het algemeen, kun je die stellen. Bij binnenkomst krijg je van ons een notitieboekje waarin je al jouw aantekeningen kunt maken.

Mag ik iemand meenemen naar de Open Dag?

Naar de Open Dag neem je mee wie je wil: je ouders, voogd, een broer of zus, andere familieleden of een vriend of vriendin. Zo kun je samen rondkijken of een opleiding bij je past. En je kunt er later nog over napraten. Dat kan helpen bij het maken van een goede studiekeuze!

Terug naar boven