Momenteel bekijk je deze website in een verouderde browser.

5x redenen om te kiezen voor een opleiding in Zakelijke dienstverlening

Elke dag met mensen werken met een opleiding Zakelijke dienstverlening

Vind je het leuk met mensen om te gaan en successen te boeken, maar weet je nog niet welke studierichting het beste bij jou past? Bij Zakelijke dienstverlening maak jij in het eerste half jaar kennis met vijf richtingen: Administratie, Marketing & Events, Secretarieel, Juridisch/HR en Financieel. Daarna kies jij de mbo-opleiding die aansluit bij jouw talenten. Zo weet je zeker dat je een goede keuze maakt en zet jij de stap richting een mooie toekomst! 

Vijf redenen om voor Zakelijke dienstverlening te kiezen

 1. Keuze uit vijf richtingen: ook voor jou zit er iets bij!

  Weet jij nog niet precies wat je wilt gaan doen? Tijdens een opleiding in Zakelijke dienstverlening volg je eerst een basisprogramma en maak je kennis met vijf opleidingsrichtingen. Jij verdiept je in verschillende opleidingen en wij ondersteunen je bij het maken van de juiste keuze! Ben je nauwkeurig en heb je organisatietalent? Dan is de opleiding in Administratie geschikt voor jou. Ben jij precies en graag bezig met rechtspraak, wetten en arbeidscontracten? Dan kom jij bij Juridisch/HR helemaal tot je recht. Herken jij jezelf niet in deze beschrijvingen? Wie weet vind je jouw talent dan wel in een opleiding in de richting Marketing & Events, Secretarieel of Financieel! 

 2. Superveel praktijkervaring opdoen tijdens stages en projecten op school

  Bij ROC Nijmegen loop je veel stages, zodat je tijdens je mbo-opleiding al veel ervaring opdoet. Ga bijvoorbeeld stage lopen bij een advocatenkantoor, marketingorganisatie, incassobureau of op de administratieve afdeling van een bedrijf. Ook binnen ROC Nijmegen doe je een hoop ervaring op en werk je met studiegenoten aan projecten. Zo organiseren studenten Marketing & Events bijvoorbeeld een festival en goede doelen-evenement. Kies je voor een opleiding Office & Management of Medewerker financiële administratie? Dan doe je ervaring op bij ons eigen leerbedrijf De Ontvangst.

 3. Jouw digitale skills verder ontwikkelen

  In de Zakelijke dienstverlening zijn offline én online skills belangrijk! Zo ben jij communicatief sterk en voel jij goed aan wat een klant verwacht, maar ga jij ook mee met technologische ontwikkelingen. Het werk van een financieel of administratief medewerker wordt door digitalisering steeds efficiënter en inzichtelijker! Denk aan het verwerken van data met handige tools of het maken van digitale rapportages. En als je aan de slag gaat in de online marketing en communicatie krijg jij te maken met social media, websites en grafische vormgeving. Als professional in de Zakelijke dienstverlening ontwikkel jij dus zowel digitale als sociale skills!

 4. Zakelijke dienstverlening biedt enorm veel doorgroeimogelijkheden

  Wil je na je mbo-opleiding nog verder leren? Dat kan zeker! Denk bijvoorbeeld aan een hbo-opleiding commerciële economie of eventmanagement. Ben jij creatief, ondernemend en vind je het leuk out of the box te denken? Na je mbo-opleiding voor jezelf beginnen is ook een optie! Veel studenten kiezen na een mbo-opleiding Zakelijke dienstverlening voor zelfstandig ondernemerschap. Begin bijvoorbeeld je eigen webshop, ga aan de slag als weddingplanner of word juridisch adviseur. Word jij hier enthousiast van? Binnen de opleiding kun je het keuzedeel Ondernemerschap volgen, waarbij wij je alles leren over het opzetten van een eigen bedrijf. 

 5. De beste basis voor jouw carrière

  Bij elke (grotere) organisatie zijn specialisten onmisbaar. Met de baankansen zit het bij Zakelijke dienstverlening dus wel goed! Blink jij uit tijdens je stage en is jouw stagebegeleider tevreden met jouw werk? Grote kans dat je er een (bij)baan aan overhoudt. Door de digitalisering investeren veel bedrijven in in medewerkers met up-to-date kennis van tools en processen. Dat zit na een opleiding in de Zakelijke dienstverlening wel goed!

Is jouw administratie altijd op orde, ben jij creatief, heb je een talent voor organiseren óf is rechtspraak helemaal jouw ding? Dan vind je bij Zakelijke dienstverlening zeker een opleiding die bij jou past. Tijdens praktijklessen en stages leer je wat belangrijk is in jouw vak en ontwikkel jij je tot specialist. Of jij straks gaat werken als evenementenorganisator, HR-medewerker, financieel adviseur of receptionist, bij ROC Nijmegen leiden we je op om direct na je opleiding vol zelfvertrouwen aan de slag te gaan.

Onze opleidingen

Terug naar boven