Momenteel bekijk je deze website in een verouderde browser.

5x redenen om te kiezen voor een opleiding als assistent in de gezondheidszorg

Wil jij in je beroep mensen helpen? Als assistent in de gezondheidszorg ondersteun je een specialist. Bijvoorbeeld de dokter of de tandarts. Of een apotheker. In Nederland is een grote vraag naar professionals in de gezondheidszorg. Waarom je zou moeten kiezen voor dit beroep? We geven je vijf redenen die de doorslag geven.

Vijf redenen om voor een opleiding als assistent in de gezondheidszorg te kiezen

 1. Een beroep in de zorg is een dankbaar beroep

  Werk je in de zorg als doktersassistent, tandartsassistent of apothekersassistent, dan help je mensen dagelijks met medische handelingen of met advies. Ook stel je cliënten en patiënten op hun gemak. Een belangrijke taak! Je leert tijdens de opleiding hoe je mensen kunt begeleiden, geruststellen, voorlichten en te woord staan. Je zet je elke dag in voor anderen en kunt zo het verschil maken. Een waardevol en dankbaar beroep.

 2. Meteen aan de slag in de praktijk

  Als assistent in de gezondheidszorg ondersteun je een arts, tandarts of apotheker. Als je aan één van de drie opleidingen (Doktersassistent, Tandartsassistent of Apothekersassistent begint, dan loop je elk jaar stage. Die praktijkervaring geeft je een goede basis om de opleiding met succes te kunnen doorlopen. Én om straks in je beroep stevig in je schoenen te staan. Goed om te weten: afhankelijk van je woonplaats, regelt ROC Nijmegen voor jou een stageplek.

 3. Werken met mensen maakt elke dag anders

  Je gaat meteen in de praktijk aan de slag tijdens de opleiding en daardoor ontwikkel je naast medische vaardigheden ook sociale vaardigheden en communicatie-skills. Die heb je nodig om je beroep goed te kunnen uitoefenen. Want werken als assistent in de gezondheidszorg betekent vooral weten hoe je met mensen moet omgaan. Dat is handig als je een patiënt gerust moet stellen. Of als je iemand advies moet geven. Dit menselijk contact maakt je werk elke dag anders.

 4. Ruimte voor persoonlijke groei

  Als assistent in de gezondheidszorg kun je veel kanten op. Je ondersteunt niet alleen de specialist, bijvoorbeeld met medische handelingen of bij het vullen van een tand, maar ook geef je mensen deskundig advies. Je zult op de hoogte zijn van de digitale ontwikkelingen in jouw sector. In dit vak worden bijvoorbeeld de digitale apotheek of de digitale arts steeds normaler. En er wordt steeds meer gebruikt gemaakt van allerlei moderne technologieën. Veel ruimte om je op allerlei vlakken te ontwikkelen dus!

 5. Baankansen zijn goed

  In Nederland is een grote vraag naar professionals in de gezondheidszorg. Een doktersassistent, tandartsassistent of apothekersassistent noem je ook wel gezondheidsassistent. Volgens de SBB (Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven) en het UWV zijn de baankansen als gezondheidsassistent erg goed. Goed om te weten: de drie opleidingen voor assistent in de gezondheidszorg zijn alledrie op mbo niveau 4.

Onze opleidingen

Terug naar boven