Momenteel bekijk je deze website in een verouderde browser.

5x redenen om te kiezen voor een opleiding in Uiterlijke verzorging

Jij zorgt dat klanten weer stralend de deur uitlopen!

Jij bent creatief, praktisch en hebt het liefst de hele dag mensen om je heen. Ook vind je het leuk om je te verdiepen in (nieuwe) huid- en verzorgingsproducten. Zie jij jezelf werken als kapper of wil jij aan de slag als schoonheidsspecialist? Voor welke richting je ook kiest: jij bent pas tevreden als jouw klant stralend de deur uitloopt. En werken met échte cliënten leer je al in onze eigen schoonheidssalon en kapsalon op de Plaza! 

Vijf redenen om voor Uiterlijke verzorging te kiezen

 1. Elke dag gezellig met (nieuwe) klanten werken

  Als schoonheidsspecialist, haarstylist of kapper is geen dag hetzelfde! Elke dag werk je met nieuwe klanten en dus ook andere wensen. Jij ziet dat als een uitdaging en haalt energie uit je werk. Ook kun je goed communiceren en luisteren. Vind je dat soms nog spannend? Tijdens de opleiding leren we jou alles over persoonlijk klantcontact, zodat jij cliënten de beste ervaring kan geven. Als jouw cliënten zich op hun gemak voelen in jouw salon, komen ze zeker terug én raden zij je aan bij hun vrienden.

 2. Keuze uit allround óf specialiseren in één vakgebied

  Wil je een expert worden in één vakgebied of juist als allround schoonheidsspecialist aan de slag? Het kan allebei! Heb je bijvoorbeeld een kappersopleiding (niveau 2) afgerond en wil je naast knippen, spoelen en kleuren ook leren hoe je een mooie coup maakt? Dan kun je kiezen voor een vervolgopleiding tot Haarstylist (niveau 3). Na de opleiding Schoonheidsspecialist (niveau 3) kun jij je verder verdiepen tijdens de opleiding Allround schoonheidsspecialist (niveau 4). Naast allerlei praktische vaardigheden, leer je ook over de anatomie, fysiologie en pathologie van huid en haar. Zo word jij dé specialist in jouw vakgebied! 

 3. Veel praktijkervaring opdoen in de schoonheids- en kapsalon op De Plaza

  Bij ROC Nijmegen hebben we een eigen schoonheidssalon en kapsalon op de Plaza waar je cliënten leert behandelen en knippen. Je leert hoe je een huid- of haaranalyse doet, hoe je een behandelplan maakt, welke producten je gebruikt en hoe je een behandeling uitvoert. Zo doe jij veel praktijkervaring op en beschik je al snel over allerlei belangrijke vaardigheden die je tegenkomt als je gaat werken in de schoonheidsbranche.

 4. Inspelen op de nieuwste trends op het gebied van schoonheid

  Ben jij altijd op de hoogte van de laatste trends en vind jij het leuk nieuwe dingen te proberen? Dan ben jij voor dit vak geknipt! In de kappers- en schoonheidsbranche zien we de laatste jaren veel trends. Zo is er steeds meer vraag naar huidverbetering, zoals een acnebehandeling of een bindweefselmassage. Vroeger was het vak veel meer gericht op huidverzorging. Ook zijn kapsalons speciaal voor heren erg populair. Daarom hebben wij ook een opleiding die gericht is op deze barbershops. Jij zorgt dat snorren en baarden er piekfijn uitzien! 

 5. Uiterlijke verzorging biedt goede baankansen

  De concurrentie op de markt is groot, maar ben jij commercieel, flexibel en klantgericht? Dan val jij op en zit het met de baankansen goed. Veel van onze studenten krijgen na hun stage een baan aangeboden! Wil jij je specialiseren, bijvoorbeeld als nagelstylist of door het geven van bindweefselmassages? Dan wordt jouw kans op een baan nog groter. En je eigen onderneming beginnen kan ook altijd nog!

 6. Bonus: leuke activiteiten tijdens de opleiding!

  Naast je algemene en praktijkvakken wordt er genoeg leuks georganiseerd. Je kunt bijvoorbeeld meedoen aan de Skills Heroes wedstrijden, op excursie naar Thermen Berendonk, naar de Beautybeurs in Utrecht. Of wat dacht je van een buitenland stage? Daarnaast krijg je gastlessen van verschillende merken en beautyprofessionals!

Houd je van persoonlijk contact, werk je graag met je handen en wil je de innerlijke schoonheid van jouw cliënten zichtbaar maken? Dan is een mbo-opleiding in de Uiterlijke verzorging perfect voor jou! Ga aan de slag in een kapsalon, schoonheidssalon, wellnesscentrum, drogisterij of sauna. Is het jouw droom een eigen bedrijf te beginnen? Ook dat is mogelijk. 

Onze opleidingen binnen Uiterlijke verzorging op een rij

Terug naar boven