Momenteel bekijk je deze website in een verouderde browser.

ROC Nijmegen scoort hoog met 12 medailles tijdens Skills the Finals 2023

Geplaatst op 29 maart 2023

Afgelopen vrijdag was de prijsuitreiking van Skills the Finals. 22 studenten van ROC Nijmegen streden de afgelopen tijd in die competitie om de titel Nederlands kampioen in hun vakgebied. Hun harde werken is beloond: ROC Nijmegen is met maarliefst 12 medailles naar huis gegaan!

Skills Heroes

Skills Heroes is hét centrum van talentvol vakmanschap in Nederland. Jaarlijks wordt het NK voor beroepen georganiseerd, genaamd Skills the Finals. Ruim 400 finalisten uit het mbo gaan met elkaar de strijd aan in 58 vakwedstrijden.

Per vakgebied strijden maximaal acht finalisten om de titel in hun vakgebied. Finalisten hebben zich eerder dit schooljaar geplaatst in wedstrijden op school en vervolgens in regionale kwalificatiewedstrijden. Meer informatie over Skills the Finals.

12 medailles in the pocket!

ROC Nijmegen heeft maarliefst 12 medailles behaald. Er zijn drie gouden, drie zilveren en zes bronzen plakken in de wacht gesleept. We zijn natuurlijk enorm trots op alle studenten die in de finales stonden! Met deze prestatie staat ROC Nijmegen derde op de medaillespiegel van alle mbo-scholen van Nederland.

Goud

Zilver

Brons

En dit waren de kandidaten die (net) naast de prijzen grepen. Maar vergeet niet: ze stonden in de finale, dus ze behoren al tot de beste acht van Nederland in hun vakgebied!

Meer dan 100 activiteiten voor bezoekers

Skills the Finals is een openbaar evenement en dus voor iedereen te bezoeken. Je kunt niet alleen een kijkje nemen bij de finalewedstrijden, maar er zijn ook meer dan 100 activiteiten waar bezoekers zelf aan mee kunnen doen. Zo kunnen jongeren uit het po, vmbo en mbo zichzelf op een leuke, uitdagende manier oriënteren op hun toekomst. Je kunt bijvoorbeeld met een VR-bril verschillende beroepen ervaren door te lassen, auto’s te spuiten en landbouwmachines te besturen. Je kunt je nagellakskills verbeteren of leren hoe je de beste sushi rolt. Je kunt ervaren hoe het is om een trein of racewagen te besturen. En kijken of het je lukt om het politieparcours binnen de tijd te halen.

Terug naar boven