Momenteel bekijk je deze website in een verouderde browser.

5x redenen om te kiezen voor een opleiding in Facilitaire dienstverlening

Alles loopt op rolletjes, dankzij jou!

Je bent altijd in voor een praatje, kunt goed plannen en organiseren, je steekt graag de handen uit de mouwen, je werkt service gericht en wilt het liefst elke dag iets anders doen. Dan ben jij geknipt voor de facilitaire dienstverlening. En als je nog niet precies weet welke kant je op wilt, is één van onze opleidingen geknipt voor jou.

Vijf redenen om voor Facilitaire dienstverlening te kiezen

 1. Facilitair werk is elke dag uitdagend anders

  Waar je ook komt te werken, in de facilitaire dienstverlening is geen dag hetzelfde. Je ontvangt bijvoorbeeld mensen, onder wie nieuwe medewerkers en gasten, hebt oproepdienst om alle technische klussen in het kantoor uit te voeren of je houdt je bezig met de planning en organisatie van het jaarlijkse kerstdiner voor het personeel. Als je niet graag stil zit, snel kunt denken en dat alles doet met een gastvrije glimlach op je gezicht, gaat werken in de facilitaire dienstverlening je uitdagen en maak je van elke werkdag een feestje.

 2. De facilitaire dienstverlening biedt heel veel ontwikkel- en doorgroeimogelijkheden

  Tijdens je opleiding krijg je tot drie van de vijf weekdagen praktijklessen. In de leerbedrijven binnen de school, zoals De Kantine en Het Evenementenbureau, oefen je met echte situaties op een veilige manier. Wanneer je eenmaal aan je stages begint, heb je dus al ervaring. En dat biedt veel ontwikkelmogelijkheden, zeker wanneer je helemaal klaar bent. Dan kun je verder doorleren tot allround facilitair medewerker of leidinggevende. Daarvoor kun je gewoon bij ons op school blijven, want wij bieden die opleidingen ook aan. Voor niveau-4 instromers en havisten met een diploma bieden we zelfs een sprintopleiding aan: je driejarige Facilitair leidinggevende halen binnen 2 jaar!

 3. Superveel ervaring opdoen in verschillende werkomgevingen

  Leuker leren met als resultaat mooie cijfers op je eindlijst? Dankzij ons praktijkgerichte programma waar we nu vijf jaar mee werken kan het! Ons slagingspercentage is hoog, onze studenten zijn blijer en van stagebedrijven horen we dat het niveau zo hoog is. Daar kun jij ook van profiteren. Bovendien kennen we alle studenten persoonlijk, omdat we een relatief kleine opleiding zijn. Daardoor kunnen we je beter begeleiden. En dankzij alle verschillende omgevingen waarin je stage loopt en ervaring opdoet, leer jij jezelf beter kennen en word je misschien verrast door de richting die je uiteindelijk kiest!

 4. Als facilitair dienstverlener draag je bij aan duurzaamheid voor de toekomst

  In de facilitaire dienstverlening draait alles om de ervaring en efficiëntie. Duurzaamheid is daarin heel belangrijk! Mensen worden blijer van een kopje fair trade koffie, recyclebare bekers en de mogelijkheid om vegetarisch te eten in de kantine. Je had er misschien niet bij stilgestaan, maar dat valt allemaal onder facilitaire dienstverlening. Jij kunt hierover meedenken en nieuw beleid richting geven. Zo draag je in je werk bij aan een betere wereld.

 5. De facilitaire dienstverlening biedt goede baankansen

  Als je uitblinkt in je vak, omdat je servicegericht, flexibel inzetbaar en organisatorisch sterk bent, ga je zeker snel een baan vinden. Van kantoor tot ziekenhuis, school tot zorginstelling en van theater tot congrescentrum. Vrijwel in elk (openbaar) gebouw zorgen facilitair dienstverleners dat alles op rolletjes loopt. Nog een reden dat je grote kans hebt op een baan: met onze brede opleiding in de facilitaire dienstverlening kun je op vrijwel elke plek aan het werk.

Tijdens je studie kom je namelijk met allerlei situaties in aanraking in verschillende settings waarin hospitality en een flexibele houding altijd centraal staan. Denk aan het organiseren van een groot sportevenement, een open dag, je stage in het gemeentehuis of op een groot kantoor of als je achter de schermen meewerkt aan een voorstelling of tentoonstelling. Dat klinkt breed en dat is het ook. Zo doe je eerst lekker veel ervaringen op en hoef je niet meteen te kiezen. Na afronding van je studie, weet je beter wat je wilt en waar je goed in bent. Bovendien ben je een super aantrekkelijke werknemer voor werkgevers, omdat je dankzij intensieve stages al heel veel echte werkervaring hebt. 

Onze opleidingen binnen de Facilitaire dienstverlening op een rij

Terug naar boven