Momenteel bekijk je deze website in een verouderde browser.

5x redenen om te kiezen voor een opleiding in Beveiliging & Defensie

Beveiliging & Defensie: voor mensen met een koel hoofd en een warm hart

Jij bent degene die klaarstaat voor anderen, niet alleen je vrienden, maar ook mensen op straat. Iemand helpen met oversteken, een beginnende ruzie sussen, of de kinderwagen de bus in tillen. Je ziet het niet alleen gebeuren, je staat ook paraat en weet hoe je kunt helpen. Herken je jezelf? Denk dan eens aan een mbo-opleiding in Handhaving & Beveiliging of Defensie.

Vijf redenen om voor Beveiliging & Defensie te kiezen

 1. Je idealen voor een veiligere wereld waarmaken

  Je bent betrokken bij de maatschappij en wilt graag bijdragen aan een veilig gevoel in de samenleving. Als beveiliger, handhaver of defensiemedewerker kun je dit op een heel directe manier doen. Je bent open en maakt graag kennis met mensen. Want je gelooft dat je door verbinding meer begrip kunt krijgen. En met meer begrip meer verdraagzaamheid en een groter gevoel van veiligheid. Met onze opleidingen ontwikkel je je tot een professionele beveiligings-, handhavings- of defensiemedewerker met een warm hart die het hoofd koel houdt.

 2. Beveiliging, handhaving en defensie bieden een uitdagende werkomgeving

  Of je nu op straat, in een gebouw of op missie in het buitenland aan de slag gaat, jouw werkomgeving is altijd uitdagend en anders. Wij zorgen dat je er klaar voor bent dankzij alle praktijkervaring die je opdoet tijdens je studie. Je maakt soms bijzondere dingen mee, zoals een winkeldiefstal, een verkeersruzie of een vijandige aanval. In elke situatie ben jij er als eerste bij en weet je precies wat je moet doen. Extra uitdaging vind je in het gebruik van de moderne hulpmiddelen en technologieën in dit vakgebied. Denk aan AI, GPS en digitale communicatiemiddelen, en zelfs robots en drones die het werk veiliger en makkelijker maken. En wil je helemaal de technische kant op? Ook dat kan, met onze Defensie-opleidingen tot autotechnicus of IT-medewerker.

 3. Veel doorgroeimogelijkheden binnen beveiliging, handhaving en defensie

  Bij ROC Nijmegen bieden we opleidingen op alle niveaus aan. Dat geeft je veel mogelijkheden om na je studie verder te leren. Veel studenten die afstuderen als Beveiliger niveau 2, kiezen voor een vervolgstudie Handhaver toezicht en veiligheid niveau 3. Zo kunnen ze een baan vinden met meer verantwoordelijkheden. Nog meer ambitie? Ook niveau 4 bieden we aan als BBL-opleiding (werken en leren), zodat je kunt leidinggeven aan een team. En je hoeft er niet eens voor van school te wisselen! 

 4. Praktisch leren voor een vliegende start in beveiliging, handhaving of defensie

  Dankzij de persoonlijke begeleiding door het kleine docententeam weten we precies hoe we jou kunnen helpen de juiste kennis én vaardigheden op te doen tijdens je studie, zowel in de klas als in de praktijk. Tijdens je stages ben je echt aan het werk en doe je ervaring op met vaardigheden als communicatie, verslaglegging en crowd control. Deze zijn onmisbaar als je eenmaal echt begint, dus maak je een vliegende start. En ook als je toch een andere kant op gaat, zijn die vaardigheden nog steeds heel nuttig, dus je leert nooit voor niets.

 5. Beveiliging, handhaving en defensie bieden goede baankansen

  Beveiliging en handhaving zijn helemaal hot. Er is een grote vraag naar beveiligers en handhavers. Bovendien gaat over korte tijd een grote groep ouder personeel met pensioen, waardoor de baankansen nog eens toenemen. Ook voor defensiemedewerkers zijn de perspectieven goed. Met een defensiediploma is jouw werkgever gegarandeerd van jouw kennis en discipline. Hiermee ben je een gewild werknemer.

Het nieuws staat er bol van: toenemende criminaliteit, geweld onder jongeren en de dreiging van terreur. Jij wilt niets liever dan een bijdrage leveren aan een veiligere wereld en de mensen om je heen een veilig gevoel te geven. Je kunt goed observeren, houdt het overzicht en blijft onder alle omstandigheden rustig. Daarnaast houd je ervan om buiten te zijn en contact te maken met mensen. Als je een baan wilt waarin geen dag hetzelfde is en je soms fysiek en mentaal wordt uitgedaagd, is een opleiding tot beveiliger, handhaver of defensiemedewerker echt iets voor jou.

Onze opleidingen binnen Beveiliging & Defensie op een rij

Terug naar boven