Momenteel bekijk je deze website in een verouderde browser.

Ali liep stage in het buitenland

Een nieuw avontuur tegemoet!

Via mijn docenten Mediavormgeving hoorde ik over de mogelijkheden om in het derde leerjaar in het buitenland stage te gaan lopen. En op 1 augustus 2022 was het voor mij zover. Ik was nog nooit langer dan een week van mijn ouders weggeweest en ging nu meteen voor 6 maanden naar Dubai! Een nieuw avontuur tegemoet!

Ik mocht stagelopen bij Skyne Branding & Design, een van oorsprong Nederlands bedrijf dat al 15 jaar in Dubai actief is. Ze vroegen me om een maand eerder te komen. Omdat ik toch genoeg zomervakantie had, ben ik een maand eerder gaan. In die eerste maand heb ik talloze dingen geleerd die ik nog nooit eerder had geleerd. Ik heb echte projecten, echte klanten en echte ervaringen meegemaakt.

Het was heel anders dan een normale schooldag. De belangrijkste reden daarvoor is dat Skyne een van de grotere marketing- en reclamebedrijven in deze regio is met talloze internationale bedrijven als klant. Ik voel me heel erg blij, trots en gelukkig dat ik samen met dit team aan de grootste projecten mee kon werken.

Het ontdekken van een nieuwe wereld: naar Dubai

Het was niet mijn eerste keer in Dubai, maar toch voelde het alsof het voor de eerste keer was. Ik heb daar nu écht zes maanden gewoond, verbleven en genoten. Vooraf heb ik op internet gezocht naar geschikte woonplekken die niet te duur en niet te ver van mijn stageadres af waren. Natuurlijk was er keuze genoeg, maar wat Yugo mij bood, is een van de beste keuzes die ik gemaakt heb. Ik heb deze organisatie op internet gevonden en zij richten zich specifiek op stagiaires in Dubai.

Zij bieden met hun transportdiensten, mooi zwembad, schone kamers, de praktische gym, de leuke ‘student lounge’ en de alle andere faciliteiten een soort all inclusive voor studenten van over de hele wereld. Dat kon niet fout gaan. Hierdoor heb ik vrienden voor het leven gemaakt, geweldige herinneringen verzameld en superveel levenservaring opgedaan.

Keuzes, keuzes, keuzes!

Als je ooit naar Dubai gaat of bent gegaan, dan weet je hoeveel keuzes je in alles hebt. Waar wil je naar toe? Wat wil je eten? Wat wil je doen? Wat wil je drinken? Wat wil je zien? Wat wil je beleven? Van de ultra luxueuze shoppingmalls tot het hoogste gebouw ter wereld of de leuke parken. Van de lekkere kleine cafés tot de grote luxe restaurants. Daar heb je gewoon alles. En zelfs de woestijn is rijk en gevarieerd als je er met een quad of 4WD over de zandduinen crosst.

Man van de wereld

Mijn stage en tijd in Dubai is zeker een van mijn meest favoriete periodes in mijn leven tot nu toe. En dat zal het ongetwijfeld ook heel lang blijven! Nu weet ik hoe ik in mijn eentje in een land als de Verenigde Arabische Emiraten kan leven, vrienden kan maken, werken en het er naar m’n zin hebben. Hopelijk is deze geweldige ervaring niet eenmalig en pas het begin van iets nieuws voor mij.

Deze stage heeft mijn blik op de wereld en mijn vak enorm vergroot en ik zal proberen mijn kansen te blijven pakken. Een terugkeer naar Skyne in Dubai behoort daar ook bij. Maar dan met een vast contract! Zoals ik zei heb ik zo veel goede vrienden gemaakt, zo veel fijne momenten meegemaakt, zoveel nieuwe dingen geleerd en natuurlijk zoveel lekker eten gegeten. Daarom is een stage in het buitenland zeker een aanrader!

Terug naar boven