Momenteel bekijk je deze website in een verouderde browser.

5x redenen om te kiezen voor het keuzejaar havo-mbo

Zit je nu op het vmbo-t of de havo? En twijfel je tussen verder leren op het mbo of de havo? Het keuzejaar havo-mbo biedt een unieke kans om te ontdekken wat het beste bij jou past.

Vijf redenen om voor het keuzejaar havo-mbo te kiezen

 1. Je kunt ontdekken wat bij jou past

  Twijfel je nog of je je havo-diploma wilt of kunt halen of dat je een mbo-opleiding wilt volgen? Bij het keuzejaar havo-mbo ontdek je wat echt bij jou past.

 2. Maak kennis met het mbo

  Van november tot en met april maak je kennis met verschillende mbo-opleidingen uit de sectoren economie, techniek en zorg & welzijn.

 3. Bereid je voor op het havo-examenjaar

  Je kunt je voorbereiden op het havo-examenjaar. Bij een positief advies kun je het jaar daarop havo-examen doen. Op deze manier haal je in twee jaar je havodiploma.

 4. Rond je profielwerkstuk en maatschappijleer af

  Tijdens het keuzejaar mbo-havo kun je alvast het vak maatschappijleer en het profielwerkstuk afronden. Kies je na het keuzejaar voor de havo? Dan hoef je je daar in het examenjaar geen zorgen meer over te maken. Je kunt je volledig concentreren op je examens.

 5. Voorsprong op je mbo-opleiding

  Ontdek je tijdens het keuzejaar dat een mbo-opleiding echt bij jou, dan kun je alvast beginnen met het afronden van enkele onderdelen. Dit geeft je een voorsprong en zorgt ervoor dat je goed voorbereid aan je mbo-opleiding kunt beginnen.

Terug naar boven