Momenteel bekijk je deze website in een verouderde browser.

5x redenen om te kiezen voor een opleiding in Bouw, Afbouw & Infra

Bouw mee aan een duurzame toekomst

Wil jij bouwprojecten ontwerpen, kantoren en huizen renoveren, hout bewerken of aan de slag met elektrische installaties? Dan is een van onze mbo-opleidingen in Bouw, Afbouw & Infra echt iets voor jou! Jij steekt graag de handen uit de mouwen en van werken in een team krijg je energie. Wil je je daarnaast verdiepen in duurzaamheid, innovatieve oplossingen en digitale industrie? In deze sector gaan de ontwikkelingen razendsnel en daar kun jij aan meebouwen!

Vijf redenen om voor Bouw, Afbouw & Infra te kiezen

 1. Werken met de nieuwste technieken

  Of je nu kiest voor de richting Timmeren & Schilderen, Elektro- & Installatietechniek, Bouw & Infra of Meubel & Interieurbouw. Bij ROC Nijmegen leer je alles over werken met de nieuwste technieken! Jij bent creatief, technisch en wilt altijd het beste uit jezelf én een project halen. Digitale vaardigheden, zoals technisch tekenen, maak jij je snel eigen en ook voor werken met duurzame materialen deins je niet terug. Met deze nieuwe skills bereid je je voor op een toekomst in de bouw! 

 2. Superveel praktijkervaring opdoen tijdens stages en projecten

  Tijdens stages doe je veel praktijkervaring op en op school oefen je in projectopdrachten aan je skills. Zo ontwerp je bij Bouw & Infra met andere studenten een vakantiepark. Je denkt niet alleen na welke huizen er komen, maar ook waar je wegen en oevers aanlegt.  Kies je voor een mbo-opleiding in Timmeren & Schilderen? Dan ga je aan de slag bij De Technische en doe je veel werkervaring op bij bouwbedrijven. Houd je van een uitdaging en volg je een opleiding in Meubel & Interieurbouw? Doe mee aan de Skills Heroes wedstrijden, de landelijke vakwedstrijden voor jongeren van het mbo. Binnen Bouw, Afbouw & Infra is het vinden van een stage in elk geval een eitje! Werkgevers in deze sector staan namelijk te springen om enthousiaste en goede studenten.

 3. Samen bouwen aan een duurzame toekomst

  Wil jij meebouwen aan de wereld van morgen? Duurzaamheid wordt de komende jaren nóg belangrijker. Binnen de meeste opleidingen verdiep jij je daarom ook in de wereld van technologie. Denk aan werken met slimme machines en werkprocessen, zoals robots, 3D-printers en virtual reality. Ook leer je alles over recyclebare en milieuvriendelijke materialen en innovatieve en duurzame oplossingen. Deze kennis is onmisbaar voor jouw carrière in dit vakgebied! 

 4. Werkend leren (BOL) of lerend werken (BBL)? Jij bepaalt!

  Wil jij meteen aan het werk? Of ga jij liever het grootste deel van de week naar school? Bij ROC Nijmegen heb je bij veel mbo-opleiding binnen Bouw, Afbouw en Infra keuze uit BOL en BBL. Daar zit dus ook zeker een opleiding voor jou tussen! Bovendien kun je bij ons doorleren. Heb jij bijvoorbeeld de niveau 2-opleiding tot monteur werktuigkundige installaties afgerond? Dan kun je daarna doorstromen naar de niveau 3-opleiding tot eerste monteur. Of stroom na de opleiding Timmerman (niveau 2) door naar de mbo-opleiding Allround Timmerman (niveau 3). Wil je na je niveau 4-opleiding verder studeren? Ook dat kan. Kies bijvoorbeeld voor een hbo-opleiding die mooi op jouw opleiding en ervaring aansluit! Genoeg mogelijkheden! 

 5. Bouw, Afbouw & Infra biedt enorm veel baankansen

  Met een mbo-opleiding in Bouw, Afbouw & Infra ziet de toekomst er rooskleurig uit. Veel mensen gaan met pensioen en de komende jaren wordt er ontzettend veel gebouwd. De sector staat dus te springen om talenten met de nieuwste skills! 

Met een mbo-opleiding in Bouw, Afbouw & Infra kun je op ontzettend veel plekken werken. Ga aan de slag bij een (groot) bouwbedrijf, aannemer, de overheid, ontwerpbureau, meubelfabriek, schildersbedrijf of scheepsbouwer. Weet jij ook van aanpakken, werk je graag in een team en bouw je graag mee aan de toekomst? Dan kom je zeker aan de bak. Met een diploma op zak ga jij in elk geval vol zelfvertrouwen aan de slag! 

Onze richtingen binnen Bouw, Afbouw & Infra op een rij

Terug naar boven