Momenteel bekijk je deze website in een verouderde browser.

Elektro- en installatietechniek

Fabrieken, kantoren en ziekenhuizen staan vol met elektrische installaties: van datanetwerken voor telefoon en internet tot beveiligingsinstallaties en verlichting. In de sector Bouw en afbouw worden de aanleg en het onderhoud hiervan door een elektricien gedaan.

De toekomst van elektro- & installatietechniek

Duurzaamheid gaat een grote rol spelen in de elektro- en installatietechniek. Zo zijn er overal zonnepanelen en laadpalen om de CO2-uitstoot te verminderen.
Een andere belangrijke trend is de Internet of Things (IoT): de online verbinding tussen systemen, apparaten en internet. Verlichting wordt straks alleen via een app aangestuurd en beveiligingssystemen worden steeds complexer. 

Baankansen in de elektro- en installatietechniek

Met een mbo-opleiding elektro-en installatietechniek heb je een hele goede kans op een baan. In de komende jaren worden honderdduizenden woningen en kantoren duurzamer gemaakt, en daar zijn veel elektriciens voor nodig.
Ook in de zorg worden veel vacatures verwacht. Omdat mensen steeds ouder worden en langer thuis blijven wonen, neemt de vraag naar geavanceerde medische apparatuur toe.

De elektro- en installatietechniek-opleidingen bij ROC Nijmegen

Als je een opleiding tot elektromonteur volgt, leer je bijvoorbeeld hoe je storingen oplost en bedradingen aanlegt. Wil je bij complexe bouwprojecten helpen? Bekijk dan de opleiding tot Technisch leidinggevende. Dan leer je hoe je technische kennis combineert met creatief en oplossingsgericht denken.

Opleidingen in Elektro- en installatietechniek

Terug naar boven