Bouw, Afbouw & Infra

Bouw, Afbouw & Infra

Het bouwen en renoveren van kantoren, huizen, wegen en bruggen is belangrijk werk. Het vakwerk van goede bouwers, timmerlieden en schilders zorgt ervoor dat we beter wonen, werken en reizen.

Trends en toekomst in de bouw- en schildersbranche

We zitten midden in de overgang van de handmatige industrie naar de digitale. Virtual Reality, Artificial Intelligence, robots en 3D-printen zorgen voor nieuwe mogelijkheden in de bouw. En vragen nieuwe skills van jou! Als schilder leer je over de duurzaamheid in materialen, werkprocessen en afvalvermindering. Dat wordt elk jaar belangrijker! Die kennis is daarom onmisbaar voor jouw carrière in dit vakgebied.

Baankansen als timmerman, bouw- en schilder professional

De toekomst ziet er rooskleurig uit met deze opleidingen. Dat komt omdat veel werknemers met pensioen gaan. Voor de digitale en duurzame verandering in de bouw zijn jonge mensen nodig. Die van aanpakken houden!

Omdat de bouwsector groeit, zijn schilders en timmermannen(-of vrouwen) hard nodig. Schilderen en timmeren zijn echte vakmanschappen waar veel vraag naar blijft.

Waar kan je gaan werken?

Bij (de grote) bouwbedrijven, de overheid, aannemers, meubelfabrieken of schildersbedrijven.

Welke richting past bij jou?

De entreeopleiding Assistent bouwen, Wonen en Onderhoud is een goede basis voor verschillende vervolgopleidingen. Daarnaast bieden we twee niveau 4-opleidingen aan: Middenkaderfunctionaris bouw & infra en Technisch projectbegeleider. Hier leer je technische skills, maar ook vaardigheden op gebied van projectmanagement en leidinggeven.

Opleidingen in Bouw, Afbouw & Infra

Open dagen

We weten op dit moment nog niet wanneer onze volgende Open Dag zal zijn.