Bouw & Grond-, Weg- en Waterbouw

Bouw & Grond-, Weg- en Waterbouw

Wil jij grote bouwprojecten ontwerpen én organiseren? In de Bouw & Grond-, Weg- en Waterbouw komen woningen, utiliteitsbouw, industrie en weg- en waterbouw allemaal voorbij!

Trends en toekomst in deze branche

We zitten midden in de overgang van de handmatige industrie naar de digitale. Virtual Reality, Artificial Intelligence, robots en 3D-printen zorgen voor nieuwe mogelijkheden in de bouw. En vragen nieuwe skills van jou! Je leert onder andere over duurzaamheid in materialen, werkprocessen en afvalvermindering. Dat wordt elk jaar belangrijker! Die kennis is daarom onmisbaar voor jouw carrière in dit vakgebied.

Baankansen als bouwprofessional

De toekomst ziet er rooskleurig uit met deze opleidingen. Dat komt omdat veel werknemers met pensioen gaan. Voor de digitale en duurzame verandering in de bouw zijn jonge mensen nodig. Die van aanpakken houden!

Omdat de bouwsector groeit, zijn bouwprofessionals hard nodig. De vraag naar echte vakmannen en -vrouwen blijft daarom groot!

Waar kan je gaan werken?

Bij (de grote) bouwbedrijven, de overheid, aannemers, meubelfabrieken of schildersbedrijven.

Welke richting past bij jou?

De entreeopleiding Assistent bouwen, Wonen en Onderhoud is een goede basis voor verschillende vervolgopleidingen. Daarnaast bieden we twee niveau 4-opleidingen aan: Middenkaderfunctionaris bouw & infra en Technisch projectbegeleider. Hier leer je technische skills, maar ook vaardigheden op gebied van projectmanagement en leidinggeven.

Opleidingen in Bouw & Grond-, Weg- en Waterbouw

Open dagen

Terug naar boven