Momenteel bekijk je deze website in een verouderde browser.

Meubel- en interieurbouw

Van fundering tot dak en van stoel tot schip: hout is onmisbaar in ons dagelijks leven. Hou jij van hout? Wil je werken met geavanceerde machines en zorg jij ervoor dat alles precies in elkaar past? Kies voor de opleiding Meubel- & Interieurbouw en schaaf je skills bij!

Trends in de meubel- en interieurbouw

Handwerk blijft belangrijk, maar je krijgt hulp van steeds slimmere machines. Dus grote kans dat jij straks met VR (Virtual Reality), 3D-printers en ‘ robot-collega’s’ werkt!
Natuurlijk kun je ook niet om duurzaamheid heen. Milieu- en klimaatwetten dagen je uit om zuiniger en slimmer om te werken met grondstoffen, producten en processen.

Baankansen in de meubel- en interieurbouw

De Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) voorspelt een goede toekomst voor timmerlieden en andere houtbewerkers. De kansen op een baan zijn hoog. Dat geldt voor heel Nederland en dus ook in de regio Nijmegen. Veel timmerlieden gaan de komende jaren met pensioen. De bouwbedrijven hebben behoefte aan jonge talenten die goed kunnen communiceren en de nieuwste technieken kennen.

Waar kan je gaan werken?

Bij aannemers, bouwbedrijven, meubelmakers, scheepsbouwers en nog veel meer.

Welke richting past bij jou?

Wil je timmerman worden, dan heb je bij ons meerdere keuzemogelijkheden. Zowel in BOL- als in BBL-vorm. Je kan je ook aanmelden voor de opleiding tot meubelmaker of houtbewerker. Zie de verschillende opleidingen en mogelijkheden hieronder.

Opleidingen in Meubel- en interieurbouw

Terug naar boven