Momenteel bekijk je deze website in een verouderde browser.

5x redenen om te kiezen voor een opleiding in Sport & Bewegen

Krijg anderen in beweging en werk samen aan een gezonde leefstijl!

Is sporten helemaal jouw ding en breng je dit graag over op anderen? Dan is een mbo-opleiding Sport en Bewegen in Boxmeer of Nijmegen echt iets voor jou! Jij weet als geen ander dat sporten belangrijk is voor je gezondheid en zit boordevol creatieve ideeën om mensen van jong tot oud in beweging te krijgen. 

Vijf redenen om voor Sport en Bewegen te kiezen

 1. Bijdragen aan de gezondheid van anderen

  Gezond leven is ontzettend belangrijk. En wij zien sport als een middel dat doel te bereiken. Zo kunnen we met elkaar door sport(activiteiten) bijvoorbeeld overgewicht bij kinderen voorkomen of eenzaamheid tegengaan. Kun jij anderen zó enthousiast maken over een gezonde levensstijl, dat ze spontaan in beweging komen? Dan ben jij geschikt voor dit vak! Jij leert hoe je mensen enthousiast maakt voor sport, zodat bewegen onderdeel wordt van hun leven. Het geeft veel voldoening als jouw cliënt na een leuke activiteit weer met een glimlach naar huis gaat! 

 2. Veel sporten tijdens én na je opleiding

  Wil jij het liefst elke dag met sport bezig zijn? Dan zit je met een mbo-opleiding in Sport en Bewegen helemaal goed. Jij vindt het leuk met mensen te werken én activiteiten te bedenken en begeleiden. Tijdens de opleiding ben je letterlijk en figuurlijk continu in beweging. Je doet mee aan sportdagen, toernooien en evenementen. Ook krijg je echt les in de beroepspraktijk in de omgeving (bijv. sportverenigingen) en ga je gelijk oefenen en werken met verschillende doelgroepen. En je loopt veel stage, zodat je een hoop ervaring opdoet in de praktijk. Dus je bent bij ons veel in de praktijk en in de omgeving aan de gang.

 3. Breed oriënteren en dan specialiseren op jouw ideale sportieve baan

  Het eerste jaar van de opleiding is een basisjaar. Daarna kies je een richting en ga jij je specialiseren en verdiepen. Wil jij aan de slag in een buurthuis, sportcentrum of op een school? Of heb jij juist interesse in werken in een verpleeghuis, een gehandicapteninstelling of revalidatiecentrum? Wij ondersteunen jou graag bij deze zoektocht. Bij ons kies je uit een van deze vier uitstroomrichtingen: Buurtsportcoach, Leefstijlcoach, Bewegingsagoog of Sport- en Bewegingsleider. De opleiding volg je in Nijmegen of Boxmeer. Jij kiest zelf welke locatie het beste bij je past!

 4. Sportief en sociaal elke dag het beste uit jezelf halen

  Het geeft veel voldoening anderen enthousiast te maken om te bewegen. Want als iemand lekker in z’n vel zit, geeft dat jou ook positieve energie! En daardoor ga jij elke dag met plezier aan de slag. Ook als jijzelf een minder goede dag hebt, weet je anderen te vermaken en te motiveren. Bij ons word jij ook veel begeleid door het docententeam om ook het beste uit jezelf te halen, zodat je met een diploma de arbeidsmarkt opgaat.

 5. Goede baankansen op het gebied van sport en beweging

  Goed nieuws: veel van onze studenten krijgen aan het eind van hun stage een baan aangeboden. En er is tegenwoordig veel meer aandacht voor een gezonde leefstijl. Daar horen sport en bewegen bij! Met de baankansen zit het dus wel goed! Bij ROC Nijmegen word je breed opgeleid. Zo heb je na je studie meer kans op het vinden van werk.

Voor jou is sporten de normaalste zaak van de wereld, maar dat geldt niet voor iedereen. Tegenwoordig regelen we veel zaken digitaal en dat zorgt ervoor dat we veel te weinig bewegen. Aan jou de taak mensen te motiveren en in beweging te krijgen! Bijvoorbeeld door het ontwikkelen en leiden van sportactiviteiten, geven van persoonlijke coaching of anderen helpen gezonder te leven. Want wie regelmatig beweegt, voelt zich zowel mentaal als fysiek een stuk fitter. Na de opleiding kun jij bijvoorbeeld aan de slag als buurtsportcoach, leefstijlcoach, bewegingsagoog of sportconsulent. 

Onze opleidingen binnen Sport & Bewegen op een rij

Terug naar boven