Momenteel bekijk je deze website in een verouderde browser.

5x redenen om te kiezen voor een opleiding in Verkoop & Ondernemerschap

In de retail is er altijd werk aan de winkel!

Heb jij een commerciële instelling en werk je graag met mensen? Dan past een opleiding in Verkoop & Ondernemerschap perfect bij jou! Jij bent sociaal, creatief, behulpzaam en steekt graag de handen uit de mouwen. Of je nu gaat werken in een ’echte’ winkel of in de toekomst je eigen (web)shop wilt openen: jij weet hoe je klanten moet verleiden tot een aankoop. Vind je het vak van verkoper nog een beetje spannend? Maak je geen zorgen, tijdens de opleiding bij ROC Nijmegen leren we je de beste verkoopskills!

Vijf redenen om voor Verkoop & Ondernemerschap te kiezen

 1. Als verkoper kun je in superveel winkels aan de slag

  Wil jij als verkoper, verkoopspecialist of manager retail werken in een supermarkt, tuincentrum, drogisterij of schoenenwinkel? Dat kan allemaal: na een verkoopopleiding bij ROC Nijmegen heb je ontzettend veel keuze! In het eerste jaar doe je eerst ervaring op bij een van onze leerbedrijven: De Winkel en De Kantine. Zo begin je daarna goed voorbereid aan je stage. Je leert bij ons alles over werken met een kassasysteem, service en klantvriendelijkheid. Volg je een opleiding tot Manager retail? Dan geef jij leiding aan andere studenten.

 2. Specialiseer je in een specifieke branche of skill

  Wil jij je specialiseren in een specifieke branche of in één ding heel goed worden? Bij ROC Nijmegen hebben we verschillende keuzevakken. Denk aan mode, internationaal, duurzaamheid, ondernemend gedrag en ondernemerschap. Wil jij bijvoorbeeld verkoper worden in de modebranche? Dan leren wij je hoe je klanten stijladvies geeft. Heb jij ondernemersbloed en wil je een eigen (web)shop runnen? Kies als je de niveau 4-opleiding Manager retail volgt dan voor het keuzedeel ondernemerschap of online marketing & e-commerce. Jij leert de kneepjes van het vak en wie weet begin je na je mbo-opleiding wel een eigen bedrijf! 

 3. Inspiratie en ervaring opdoen bij verschillende winkels

  In de winkelbranche heb je ontzettend veel keuze, maar wat als jij nog niet goed weet wat bij je past? In het eerste jaar van de opleiding gaan we op bezoek bij allerlei winkels. Zo ervaar jij of jouw hart bijvoorbeeld ligt bij een kledingwinkel, bouwmarkt, meubelzaak of elektronicashop. Met studiegenoten bezoek je onder andere winkelcentrum Hoog Catherijne in Utrecht en rondom de kerstdagen bezoeken we een tuincentrum. Op deze manier kun jij je goed oriënteren en weet jij straks precies waar je stage wilt lopen!

 4. Verkoop & Ondernemerschap biedt enorm veel doorgroeimogelijkheden

  Is het jouw droom om manager van een winkel te zijn en heb je een vmbo-t opleiding of  de opleiding tot verkoopspecialist afgerond? Dan kun je verder studeren op niveau 4 en de opleiding Manager retail volgen. Bij ROC Nijmegen leer je hoe je een winkel runt: van inkoop tot verkoop. Als manager stuur je personeel aan en ben je hét gezicht van de winkel. Ook maak je roosters en zorg je dat er genoeg voorraad is. Word jij hier enthousiast van? Dan past een opleiding tot Manager retail zeker bij jou! 

 5. De baankansen zijn top: de detailhandel schreeuwt om goede medewerkers

  Wil jij een succesvolle carrière in de detailhandel? De detailhandel staat te springen om nieuwe en enthousiaste verkopers. Als jij klanten ook nog een persoonlijke service biedt én ze het juiste advies geeft, zit het met de baankansen wel goed!

Klanten de beste winkelbeleving bezorgen is wat jij graag doet. Of dat nu is in een sieradenboetiek, warenhuis, sportzaak of kledingwinkel. Jij geeft klanten advies, zorgt voor een mooie winkelpresentatie en hebt veel verantwoordelijkheidsgevoel. Met een verkoopopleiding stomen wij je klaar voor een carrière in een winkel! Zo kun jij na de mbo-opleiding in jouw favoriete winkel aan de slag! 

Onze opleidingen

Terug naar boven