Momenteel bekijk je deze website in een verouderde browser.

5x redenen om te kiezen voor een opleiding in Welzijn

Maak voor anderen het verschil met een mbo-opleiding in Welzijn!

Ben jij sociaal, zorgzaam en steek je graag de handen uit de mouwen? Dan past een mbo-opleiding in welzijn bij jou. Of je nu werkt met kinderen of volwassenen, jij maakt voor anderen het verschil. En dat is het mooiste dat er is!

Vijf redenen om voor Welzijn te kiezen

 1. In Welzijn kun je veel kanten op

  Welzijnswerk is ontzettend afwisselend! Waar je ook komt te werken, ieder mens heeft andere zorg en ondersteuning nodig. Aan jou de taak om aan te voelen waar iemand behoefte aan heeft. Jij begeleidt mensen vooral in hun dagelijks leven: van het huishouden tot verzorging en het bedenken van activiteiten. Kies je voor een opleiding pedagogisch werk? Dan richt jij je voornamelijk op kinderen en onderwijs en kun je bijvoorbeeld aan de slag als onderwijsassistent. Als je gaat voor een opleiding in de maatschappelijke zorg kun je veel kanten op, zoals de gehandicaptenzorg, ouderenzorg en, vanaf leerjaar 2, richting de psychiatrie, verslavings- en thuis- en daklozenzorg.

 2. Werk waarmee je mensen echt helpt

  Of je nu werkt met kinderen of volwassenen, jij draagt altijd bij aan de fysieke en geestelijke gezondheid van anderen. Het geeft je veel voldoening als je anderen kunt helpen. Ook weet je van aanpakken en zet jezelf opzij wanneer anderen je nodig hebben. Tijdens de opleiding leer je vaardigheden die goed van pas komen in jouw werk. Zo weet jij straks hoe je met allerlei werksituaties moet omgaan. Hoe voer je een moeilijk gesprek? Hoe ga je om met hygiëne? En hoe weet je wat een cliënt nodig heeft? Door het doen van praktijkexamens bereiden wij je goed voor op een baan in welzijn én begin je vol vertrouwen aan je baan.

 3. Als volwaardig welzijnsprofessional met kennis én vaardigheden aan de slag

  De meeste vaardigheden leer je in praktijk, maar ook kennis vinden we belangrijk. De zorg wordt namelijk steeds digitaler. Zo kun je met slimme tracking-apparatuur op afstand de gezondheid van je patiënt in de gaten houden. En het elektronisch patiëntendossier maak jouw werk slimmer en zorgt dat jij meer tijd overhoudt voor persoonlijk contact. Door het doen van stages leer je in korte tijd ontzettend veel en krijg je alle belangrijke vaardigheden onder de knie. Ook krijg je feedback van je collega’s op de werkvloer en zo blijf jij jezelf steeds verbeteren. Zo bereid je jezelf goed voor op de toekomst en kun je na je opleiding als professional aan de slag in de welzijnssector. 

 4. Een opleidingsteam met veel persoonlijke aandacht voor jou

  Bij ROC Nijmegen vinden we het belangrijk dat jij je thuis voelt. Heb je vragen? De deur van onze docentenkamer staat altijd voor je open! Zo leren we elkaar écht kennen. Veel docenten komen uit het werkveld en hebben veel ervaring. Door hun vakkennis zijn ze in staat jou goed te begeleiden tot professional. 

 5. Welzijn biedt goede baankansen

  In de welzijnssector zijn altijd goede, betrokken en sociale medewerkers nodig. Zo is er in de ouderenzorg steeds meer vraag naar hulp, omdat mensen langer leven. Vooral de opleiding Maatschappelijke Zorg biedt veel kansen. Tijdens je opleiding bij ROC Nijmegen loop je veel stages. Dat zorgt ervoor dat jij aan het eind van je studie al een berg praktijkervaring hebt! 

Je wilt het beste uit mensen te halen én kunt je goed inleven in anderen. Ook houd je van afwisseling en werk je graag samen. Herken je jezelf hierin? Een opleiding in de maatschappelijke zorg of pedagogisch werk is dan zeker iets voor jou! Tijdens je studie doe je ervaring op bij verschillende organisaties en help je mensen van alle leeftijden. Denk aan kinderen, jongeren, ouderen of mensen met een handicap, verslaving of psychiatrische stoornis. Je bedenkt activiteiten, ondersteunt bij hun ontwikkeling, biedt een luisterend oor of helpt bij het oplossen van problemen. Zo draag jij écht iets bij aan de maatschappij!

Onze opleidingen

Terug naar boven