Momenteel bekijk je deze website in een verouderde browser.

Werken en leren voor particulieren

 • Vrijwilligerswerk & Begeleiding

  Wij verzorgen kosteloos trainingen voor vrijwilligers die laaggeletterden of anderstaligen nog beter willen begeleiden. Ook vind je hier kosteloze trainingen voor professionals, gericht op het herkennen en doorverwijzen van laaggeletterden.

 • Inburgeren

  Als nieuwkomer in Nederland kan het zijn dat je moet inburgeren. Je staat er zeker niet alleen voor! Wij helpen je met een inburgeringscursus die past bij jouw niveau.

 • Toerisme, Luchtvaart & Recreatie

  Gastvrijheid is de kern van werken in de sector Toerisme, Luchtvaart & Recreatie. Of je nu stewardess, receptionist of activiteitenbegeleider bent. Sta jij open voor een nieuw avontuur en ben je bereid je dienstverlenende kwaliteiten naar een hoger niveau te tillen? Dan is een opleiding bij ROC Nijmegen iets voor jou!

 • Horeca & Bakkerij

  In de Horeca & Bakkerij staat werken met mensen centraal. Alles draait om service en persoonlijke aandacht. Ben jij servicegericht en geïnteresseerd in Horeca & Bakkerij? En wil je je graag (nog) een opleiding doen om hogerop te komen of juist te specialiseren? Tijdens de opleiding duik je samen met vakgenoten de diepte in.

 • Verkoop & Ondernemerschap

  In de retail is er altijd werk aan de winkel. Dat weet jij als geen ander. Wil jij je verder ontwikkelen als of omscholen tot verkoper of tot manager? Bij ROC Nijmegen leren we je hoe je klanten helpt en adviseert, hoe je leidinggeeft en hoe je de inkoop van een winkel organiseert. Kortom, met onze verkoop-opleidingen helpen we jou verder te professionaliseren.

 • Zakelijke Dienstverlening

  In de zakelijke dienstverlening is het belangrijk om bij te blijven en je door te ontwikkelen. Geldt dit ook voor jou? Volg dan een opleiding of cursus bij ROC Nijmegen.

 • Bouw & Afbouw

  Het bouwen en renoveren van kantoren, huizen, wegen en bruggen is belangrijk werk. Dankzij het vakwerk van professionals in de bouw wonen, werken en reizen we duurzamer, comfortabeler en veiliger. Bouwen jij graag mee aan een duurzame toekomst? Volg dan een opleiding bij ROC Nijmegen.

 • ICT & Media

  ICT en media zijn onmisbaar voor jouw organisatie. Vrijwel alle documenten, processen en communicatiestromen zijn tegenwoordig afhankelijk van technologie. Los jij graag technische problemen op? En help je graag mensen? Met onze ICT-opleidingen zijn jouw kennis en skills weer helemaal up-to-date om klanten en collega’s te kunnen helpen met hun hard- en software.

 • Mobiliteit, Transport & Logistiek

  Werk je of wil graag werken in de sector Mobiliteit, Transport & Logistiek? Logisch! Want deze sector is altijd in beweging! Nieuwe technologische ontwikkelingen zorgen voor allerlei mogelijkheden in het onderhoud, de besturing en de optimale planning van auto’s, vrachtwagens en vliegtuigen. Of je nu zelf achter het stuur (of joystick!) zitten of het transport organiseert: jij zorgt ervoor dat...

 • Techniek & Engineering

  Wie in de sector techniek en engineering werkt, ontwerpt de toekomst. Als geen ander weet jij natuurlijk dat de ontwikkelingen daar razendsnel gaan. Continue scholing is dus echt een must: zowel voor de groei van je eigen vaardigheden als voor de groei voor jouw organisatie.

 • Zorg

  Een hart voor de zorg. Dat is wat je hebt! Ook hou jij in stressvolle situaties altijd het hoofd koel en vanzelfsprekend werken je graag met mensen. Willen jij graag een (vervolg)opleiding doen om hogerop te komen of juist te specialiseren? Goed opgeleide zorgmedewerkers zijn heel waardevol en ontzettend hard nodig.

 • Welzijn

  Bijdragen aan de fysieke en mentale gezondheid en ontwikkeling van anderen is een prachtig vak. Met de juiste opleiding maak straks het verschil voor kinderen en mensen die hulp nodig hebben. Met een opleiding spijker je je kennis bij of kun je je specialiseren om daarna je vak zo goed mogelijk uit te kunnen oefenen.

 • Uiterlijke verzorging

  Je werkt in een goedlopende salon en je wil je graag doorontwikkelen. Misschien wel tot Haarstylist ? Met een opleiding in Uiterlijke Verzorging leren we je de kneepjes van het vak. Denk aan hoe je dames en heren moet knippen, wassen en föhnen. Maar ook hoe je gezichtsbehandelingen uitvoert.

 • Sport & Bewegen

  Stap-voor-stap dichterbij je doel: dat is een instelling die hoort bij een sportieve mindset. En deze mindset geef jij weer door aan jouw klanten. Ben jij toe aan de volgende stap in je carrière en willen je graag een (vervolg)opleiding doen om hogerop te komen of juist te specialiseren? Met een opleiding binnen Sport en Bewegen bouw jij stap-voor-stap aan jouw toekomst.

 • Beveiliging & Defensie

  Bijdragen aan veiligheid is verantwoordelijk werk: veilig zijn en je veilig voelen is voor ieder mens ontzettend belangrijk. In Nederland én de rest van de wereld. Wil jij je blijven ontwikkelen of toewerken naar een functie met meer verantwoordelijkheid? Met een opleiding Beveiliging en Defensie bouw je aan je carrière en de toekomst

 • Nederlands, rekenen en digitale vaardigheden

  Ben je nog niet zo goed in lezen, schrijven en rekenen? Begin daar dan mee. Door hier mee te oefenen, ga je al snel vooruit. Al snel kun je bijvoorbeeld je eigen post lezen. Daarna kun je verder leren om met een computer of je mobiele telefoon te leren werken.

 • Nederlands voor anderstaligen

  Ben je nieuwkomer in Nederland en is Nederlands nog een vreemde taal voor je of wil je je taalniveau verbeteren? Of misschien wil je je voorbereiden op het Staatsexamen. Dan ben je bij ROC Nijmegen aan het goede adres!

 • Facilitaire dienstverlening

  Werk jij ook al jaren met veel plezier in de facilitaire dienstverlening? Maak jij op basis van je persoonlijke dienstverlenende eigenschappen, ervaring en gezond verstand elke werkdag tot een feestje? En wil je je kennis verdiepen of uitbreiden? Of wil je graag juist de overstap maken naar een functie in de facilitaire dienstverlening? Dan is een opleiding bij ROC Nijmegen iets voor jou!

Terug naar boven