Momenteel bekijk je deze website in een verouderde browser.

Welzijn

Bijdragen aan de fysieke en mentale gezondheid en ontwikkeling van anderen is een prachtig vak. Met de juiste opleiding maak straks het verschil voor kinderen en mensen die hulp nodig hebben. Met een opleiding spijker je je kennis bij of kun je je specialiseren om daarna je vak zo goed mogelijk uit te kunnen oefenen.

De komende jaren wordt de zorg veel digitaler. Met slimme tracking-apparatuur houd je op afstand de gezondheid van je patiënten continu in de gaten.

Ook gaat data een nóg belangrijkere rol spelen. Zo maakt het elektronisch patiëntendossier het werk voor jou aangenamer en slimmer. Hierdoor houd je meer tijd over voor het persoonlijke contact.

Blijf je ontwikkelen!

Elke situatie is anders en ieder persoon heeft andere hulp nodig. Dat maakt het werk heel afwisselend, maar hierdoor vereist het ook de juiste kennis en ervaring. Om anderen zo goed mogelijk te ondersteunen is een goede opleiding dus heel belangrijk.

Blijf bij

De sector Welzijn bestaat uit Pedagogisch werk en Maatschappelijke zorg. Ondersteunen jouw medewerkers graag kinderen of jongeren in hun ontwikkeling? Dan kunnen zij kiezen voor een pedagogische (vervolg)opleiding.

Helpen jij graag ouderen, gehandicapten of mensen met een psychiatrische stoornis? Dan is een (vervolg)opleiding in de Maatschappelijke Zorg op jouw lijf geschreven! ROC Nijmegen biedt verschillende specialisatiemogelijkheden in beide richtingen.

Terug naar boven