Facilitaire dienstverlening

Werk jij ook al jaren met veel plezier in de facilitaire dienstverlening? Maak jij op basis van je persoonlijke dienstverlenende eigenschappen, ervaring en gezond verstand elke werkdag tot een feestje? En wil je je kennis verdiepen of uitbreiden? Of wil je graag juist de overstap maken naar een functie in de facilitaire dienstverlening? Dan is een opleiding bij ROC Nijmegen iets voor jou! 

Facilitair dienstverleners zijn de spin in het web van een organisatie. Zij hebben contact met diverse partijen die zorgen dat een bedrijf goed draait. Dat klanten gastvrij ontvangen worden. En dat jij en je collega's een fijne werkomgeving hebben. Door corona is die werkplek en het management ervan behoorlijk aan het veranderen. Facilitair dienstverleners zijn dé aangewezen personen om de werkplek veilig, hygiënisch en volgens de regels in te richten. En hoewel thuiswerken steeds vaker zal voorkomen, blijft een fijne werkplek een belangrijke arbeidsvoorwaarde.

En er worden steeds hogere eisen gesteld aan een werkomgeving. Voor wat betreft comfort, maar ook op het gebied van duurzaamheid. Denk aan gezonde en bewuste voeding in de kantine, verantwoorde schoonmaak, de materialen die iedereen gebruikt en het hergebruik hiervan. Al deze dingen raken het werk van de facilitair dienstverlener. En de ontwikkelingen hierin gaan razendsnel.

De noodzaak voor scholing

Hoe kun je ervoor zorgen dat je op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen en innovaties en deze kennis positief kunt inzetten voor je bedrijf? En hoe behoud je of kun je je kennis en vaardigheden uitbreiden? Bijvoorbeeld wanneer bepaalde diensten gedigitaliseerd worden, of wanneer er door verloop nieuwe functies vrijkomen waarvoor een diploma of certificaat nodig is.

Om je werk goed te kunnen uitvoeren en interessant te houden is het belangrijk om je je te blijven ontwikkelen. Bepaal voor jezelf wat jij belangrijk vindt en ga in gesprek met je werkgever over je ambities en wensen.

Blijf bij

Wil jij een nieuwe stap maken in je carrière of zoek je meer verdieping of denk je aan een carriereswitch? Denk dan eens aan de verschillende mogelijkheden die ROC Nijmegen biedt voor werken en leren.

Onze voorlichters zijn tijdens de zomervakantie, tot 29 augustus , niet bereikbaar. Voor algemene vragen neem je contact op met ons klantcontactcentrum.

 • Maatwerk voor jouw bedrijf? Ik help graag!

  Flexibel opleidingsaanbod: Incompany mogelijkheden, maar ook in de avonden en weekenden. Ik maak graag een passend voorstel voor jouw organisatie.

  • Demian Hoogland

   e d.hoogland@roc-nijmegen.nl t +31 6 3892 00 99

   Demian is relatiebeheerder Hospitality & Praktijkleerroute.
   Je kunt hem benaderen met vragen over:

   • LLO-trajecten voor Toerisme
   • LLO-trajecten Recreatie
   • LLO-trajecten Luchtvaartdienstverlening
   • LLO-trajecten Horeca
   • LLO-trajecten Brood en Banket
   • LLO-trajecten Facilitaire Dienstverlening
   • dePraktijkleerroute
   • Maatwerk-trajecten