Assistent horeca, voeding of voedingsindustrie

Assistent horeca, voeding of voedingsindustrie

Shout out naar alle toekomstige koekenbakkers en cocktailshakers! De entree-opleiding Assistent horeca, voeding of voedingsindustrie is de lekkerste bodem voor een carrière in de wereld van eten en drinken.

Wat leer je op de opleiding Assistent horeca, voeding of voedingsindustrie?

Hygiënisch werken, eten bereiden en communiceren met gasten. Tijdens je stage loop je twee dagen per week mee met een bakker, kok of medewerker van een groothandel.

Na de opleiding

Zet je tanden in één van onze heerlijke niveau 2-opleidingen, zoals Kok, Bakker of Gastheer/Gastvrouw.

  • Niveau 1 - Entree
    Lees meer over de niveaus
  • Leerweg BOL
  • Opleiding duurt 1 jaar
  • Lesgeld € 1168,- per jaar
    Lees meer over de bijkomende kosten
  • Start begin schooljaar 2020
  • Crebocode 25252
  • Campusbaan  6
    Nijmegen

Aanmelden

Hoe werkt het aanmelden?

Kom naar de open dag

Op 12 maart 2020 is er tussen 16:00 en 20:00 uur een open dag voor de opleiding Assistent horeca, voeding of voedingsindustrie. Maak kennis met docenten en studenten. We staan voor je klaar om al je vragen te beantwoorden!

Opleidingslocatie

Campusbaan 6
Nijmegen

Meer over de opleiding

Een deel van het jaar loop je twee dagen per week stage. In een fabriek, bakkerij of restaurant bijvoorbeeld.

Ook op school staat praktijkervaring centraal. Onze ervaren docenten laten je zien hoe je:

  • machines en materialen gebruikt en schoonhoudt
  • klanten helpt en adviseert, ook als ze klachten hebben
  • samenwerkt met je (ervaren) collega’s

Algemene vakken

  • Nederlands
  • Rekenen
  • Sport

Werken als Assistent horeca, voeding of voedingsindustrie

Als assistent ondersteun je jouw collega’s bij de productie, verwerking en verpakking van voedingsmiddelen. Vrijwel elk bedrijf waar eten gemaakt of geserveerd wordt, biedt carrièrekansen voor jou!

Jouw mogelijke werkplek

  • Horeca: restaurant, zalencomplex, café, fastservice-bedrijf of cateringbedrijf
  • Brood: grootbedrijf, bakker of banketbakker
  • Voedingsindustrie

Past het beroep Assistent horeca, voeding of voedingsindustrie bij mij?

  • Met de handen werken

  • Met machines werken

    • Je bent minimaal 16 jaar op 1 augustus van het schooljaar waarin je start
    • Je hoeft geen diploma van het voortgezet onderwijs te hebben
    • In een intakegesprek bepalen we of je deze opleiding mag doen

    Lees meer over onze toelatingseisen.

  • Vanaf blok 2, in november, loop je twee dagen per week stage.
    ROC Nijmegen regelt voor jou een stageplek!

  • Het lesgeld is € 1168,- per jaar.

    Bijkomende kosten

    De kosten voor het eerste leerjaar van deze opleiding zijn:
    • Boeken en licenties maximaal € 500
    • Kleding en materialen € --
    • Overig € --
    • Totaal maximaal € 500
    Deze kosten zijn gebaseerd op de kosten van schooljaar 2018-2019 en kunnen voor het schooljaar 2019-2020 iets afwijken.
  • Ja. Er zijn wel opleidingen met een beperkt aantal plaatsen, maar dat is deze niet. 

  • BOL betekent beroepsopleidende leerweg. Bij een BOL-opleiding ga je de hele week naar school en loop je af en toe stage.

  • Op het mbo mag je zelf een aantal vakken kiezen: Keuzedelen heet dat. Het aantal vakken waaruit je kunt kiezen, verschilt per jaar en per opleiding. Je hoort op school welke Keuzedelen je kunt gaan doen. 

    Lees meer over Keuzedelen in het mbo

  • We vinden jouw persoonlijke ontwikkeling erg belangrijk. Daarom krijgt iedere student bij ons een goede begeleiding. En krijg je extra ondersteuning als het nodig is. We bieden hulp voor van alles; van begeleiding bij beroepskeuze tot financiële problemen. Vraag dus gerust om hulp.

  • In elk geval vóór 1 april.

    • Zit je nu op school? Vul ook je DDD (digitale doorstroomdossier) in
    • Zit je nu niet op school? Dan voeren we eerst een intakegesprek

    Lees alles over aanmelden bij ROC Nijmegen.

  • Ben je VO-leerling? 

    Vul dan naast je aanmelding vóór 1 april je digitale doorstroomdossier (DDD) in. Op basis van de aanmelding en het DDD plaatsen we je. Lees er meer over op Aanmelden en toelaten

    Ben je géén VO-leerling? 

    Na je aanmelding voeren we altijd eerst een intakegesprek. Neem je papieren dossier mee naar deze ontmoeting. Nadat je je hebt aangemeld, krijg je een e-mail en brief waarin precies staat wat je dan nog moet doen. Wil je meer weten over de toelatingsprocedure? Kijk dan bij Intakegesprek.

    Ga je BBL doen?

    Dan houden we altijd een intakegesprek.

Volg je opleiding Assistent horeca, voeding of voedingsindustrie bij ROC Nijmegen

  • Internationalisering

    Ga bijvoorbeeld met ROC Nijmegen mee naar Berlijn!

  • Meedoen op hoger niveau

    Met deze opleiding krijg je les op locatie(s) waar studenten op niveau 2, 3 en 4 ook les krijgen.

  • Praktijkleren

    Je krijgt les op locatie. Zo doe je direct praktijkervaring op!

Meer over ROC Nijmegen

Studie in cijfers

Assistent horeca, voeding of voedingsindustrie

Deze cijfers komen uit de objectieve gegevens van de Stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB).

Lees meer over studie in cijfers

Meeloopdagen

De data van de meeloopdagen zijn op dit moment nog niet bekend.

Hoe ziet een meeloopdag er uit?

Aanmelden voor de opleiding Assistent horeca, voeding of voedingsindustrie!

Hoe werkt het aanmelden?