Mbo in combinatie met een havo-vak

Je kunt bij vavo ROC Nijmegen één havo-vak per schooljaar volgen. Je hebt ook de mogelijkheid om een havo-certificaat te behalen voor dat vak. Dit kan als extra vak naast je mbo-opleiding. Ook kan je een aantal vakken als keuzedeel volgen. Dat betekent dat zo’n vak onderdeel is van je opleiding. 

Beter voorbereid naar het hbo

Dat je havo-vakken kunt volgen is goed nieuws voor wie na het mbo wil doorstomen naar het hbo. Want veel hbo-opleidingen hebben extra eisen. Bovendien sta je steviger in je schoenen met de kennis die je hebt als je bepaalde havo-vakken hebt gevolgd. 

Alle havo-vakken en deelcertificaten

Volg je lessen op de Marterstraat? En matchen je roosters? Dan kun je alle havo-vakken doen tijdens je mbo-opleiding. Er zijn er een aantal die je zelfs als keuzedeel kunt volgen. Dat betekent dat zo’n vak onderdeel is van je opleiding. En kan dit niet, dan kun je het havo-vak als éxtra vak aan je opleiding toevoegen. 

Landelijk centraal examen

Voor een havo-deelcertificaat doe je aan het eind van het schooljaar mee aan het landelijk centraal examen. Maar de lessen kun je ook volgen zonder examen te doen. Je ontvangt dan alleen geen certificaat. 

Wat kost dat?

Naast de aanschaf van je boeken kost het je € 161,- per havo-vak als je:

  • voor een echt havo-deelcertificaat gaat, of
  • het vak als extra vak wilt volgen

Hoe werkt het?

  • Voor het vak dat je wilt volgen moet je geslaagd zijn op vmbo-t niveau
  • Meld je op tijd aan voor het vak
  • Je krijgt twee keer per week les
  • Voor een havo-deelcertificaat doe je mee aan het landelijk centraal examen. 
  • Het kost  € 161,- per vak als je voor een havo-deelcertificaat gaat of een extra vak wilt volgen (naast de aanschaf van de boeken) 
  • Bij voldoende aanmeldingen zijn de lessen op de locatie Campusbaan. Anders op de Marterstraat in Nijmegen

Meer informatie

Wil je meer informatie over de havo-vakken? Neem dan contact op met coördinator Patricia van den Dungen via intakehavovwo@roc-nijmegen.nl.

Aanmelden

Wil je je aanmelden voor een extra havo-vak naast je mbo-opleiding?

Aanmelden

Terug naar boven