Momenteel bekijk je deze website in een verouderde browser.

Mbo in combinatie met een havo-vak

Je kunt bij vavo ROC Nijmegen één havo-vak per schooljaar volgen. Je hebt ook de mogelijkheid om een havo-certificaat te behalen voor dat vak. Dit kan als extra vak naast je mbo-opleiding. Ook kan je een aantal vakken als keuzedeel volgen. Dat betekent dat zo’n vak onderdeel is van je opleiding. 

Beter voorbereid naar het hbo

Dat je havo-vakken kunt volgen is goed nieuws voor wie na het mbo wil doorstomen naar het hbo. Want veel hbo-opleidingen hebben extra eisen. Bovendien sta je steviger in je schoenen met de kennis die je hebt als je bepaalde havo-vakken hebt gevolgd. 

Alle havo-vakken en deelcertificaten

Volg je lessen op de Marterstraat? En matchen je roosters? Dan kun je alle havo-vakken doen tijdens je mbo-opleiding. Er zijn er een aantal die je zelfs als keuzedeel kunt volgen. Dat betekent dat zo’n vak onderdeel is van je opleiding. En kan dit niet, dan kun je het havo-vak als éxtra vak aan je opleiding toevoegen. 

Landelijk centraal examen

Voor een havo-deelcertificaat doe je aan het eind van het schooljaar mee aan het landelijk centraal examen. Maar de lessen kun je ook volgen zonder examen te doen. Je ontvangt dan alleen geen certificaat. 

Wat kost dat?

Naast de aanschaf van je boeken kost het je € 180,- per havo-vak als je:

Hoe werkt het?

Meer informatie

Wil je meer informatie over de havo-vakken? Neem dan contact op met coördinator Patricia van den Dungen via intakehavovwo@roc-nijmegen.nl.

Aanmelden

Wil je je aanmelden voor een extra havo-vak naast je mbo-opleiding?

Aanmelden
Terug naar boven