Coronavirus
Geen examinering in gebouwen ROC Nijmegen
Meer info

Leren met je eigen laptop

Veel van onze opdrachten, informatie en leermiddelen staan in een digitale leeromgeving. Daarom heb je een geschikt apparaat zoals een laptop nodig. Je mag helemaal zelf bepalen welk apparaat je gebruikt, maar het moet voldoen aan een aantal eisen. Omdat je per opleiding soms andere software gebruikt, kunnen de eisen ook per opleiding verschillen. Check de leermiddelenlijst op Studers.

Hoe kies je de juiste laptop?

  • Zorg dat je lekker kunt werken op je eigen laptop. Lekker scherm, fijn toetsenbord.
  • Een wifi-verbinding is noodzakelijk. Kies daarom voor een laptop die dualband wifi ondersteunt (de n- of ac-standaard op zowel 2,4 als 5 Ghz).
  • Kies bij voorkeur een laptop met Microsoft Windows 10 (tenzij jouw opleiding andere specifieke eisen stelt).
  • Let op dat de batterij het een hele schooldag volhoudt. We hebben nu eenmaal niet heel veel oplaadpunten. Moderne laptops zijn over het algemeen vrij energiezuinig. Oudere en grotere laptops kunnen minder lang zonder netvoeding. Een nieuwe of extra accu kan best handig zijn.
  • Kies een niet al te zware laptop, je draagt je laptop de hele schooldag bij je.
  • Denk ook aan een bescherming van je device (tas of hoes).
  • Je hoeft geen Microsoft Office-pakket te kopen. Deze kan je gratis downloaden en installeren zolang je bij ROC Nijmegen studeert. Hiervoor heb je een ROC Nijmegen account nodig. Zodra je deze hebt kun je Office installeren met behulp van deze handleiding 

Macbook of Chrome?

Een MacBook is voor het grootste deel van je opleiding prima te gebruiken. Ons instructiemateriaal is geschreven vanuit Windows. Daardoor kan het er op je Macbook anders uitzien. Heb je voor een specifieke les toch Windows nodig? Geen probleem. Wij zorgen voor een leenlaptop.

Chromebook liever niet

Een Chromebook raden wij af. Sommige modellen werken niet op ons netwerk.

Heb je al een laptop?

Als jouw laptop voldoet aan de algemene en eventuele specifieke eisen, dan is dat perfect! Als je twijfelt, neem dan contact met ons op.

Waar koop je een laptop?

Voor het bestellen van een laptop kun je onder andere terecht bij de Campusshop.nl of SURFspot. Zij zijn gericht op het onderwijs en bieden speciale aanvullende diensten voor studenten. Zo kun je bijvoorbeeld gespreid betalen. Je bent niet verplicht om je laptop bij één van deze bedrijven te kopen. Die keuze maak je helemaal zelf.

Heb je vragen?

Heb je nog vragen, bijvoorbeeld over welk soort laptop je voor je opleiding nodig hebt? Neem even contact met ons op.

Vul jouw naam in
Vul jouw e-mailadres in. Hier sturen we het antwoord op jouw vraag naartoe.
Welke opleiding wil je gaan volgen?

Kies een leerweg
BOL staat voor Beroeps Opleidende Leerweg waarbij je het overgrote deel van de opleiding op school te vinden bent.
BBL staat voor Beroepsbegeleidende Leerweg. Een BBL studie betekent een combinatie van werken en leren, waarbij je in dienst bent van een erkend leerbedrijf.
Op welk niveau ga je deze opleiding volgen?
Wat wil je ons vragen?
Invalid Input