Momenteel bekijk je deze website in een verouderde browser.

Stage

Bij onze beroepsopleiding hoort een stage. We noemen dat ook wel BeroepsPraktijkVorming (BPV). Tijdens je stage leer je hoe het is om in het echt te werken en doe je praktijkervaring op. Ook ontwikkel je diverse persoonlijke vaardigheden die handig zijn op de opleiding én de werkvloer.

Schoolbanken of werkplek?

De verdeling tussen stage en school hangt af van de opleidingsvariant die je kiest: BBL of BOL. Bij een BOL opleiding loop je ongeveer 40% van je schooltijd stage en ben je 60% aanwezig op school. De BBL-opleiding is anders, hier werk je het grootste deel van de tijd: ongeveer 80% stage/werken en 20% school.

Hoe vind je een stage?

Iedere sector of opleiding heeft een BPV-bureau waar stageplaatsen bekend zijn en waar je je inschrijft voor een stageplaats.

Stage lopen doe je bij een leerbedrijf. Er zijn handige sites die je kunnen helpen bij het vinden van een stageplaats:

Binnen ROC Nijmegen zelf zitten ook een aantal leerbedrijven waar je kunt stage lopen, deze leerbedrijven zitten op de ROC Plaza. Je kunt hier altijd rondkijken want de ROC Plaza is voor iedereen vrij toegankelijk. Kijk voor meer informatie op: ROC Plaza

Stage in het buitenland

Bij veel opleidingen is het mogelijk om BPV in het buitenland te doen. Superleuk en leerzaam. Andere cultuur, andere taal en andere gewoontes. Het maakt de opleiding nog leuker en jouw mogelijkheden op de arbeidsmarkt interessanter.

Ik wil wel naar het buitenland
Terug naar boven