Momenteel bekijk je deze website in een verouderde browser.

Naar het buitenland tijdens je studie

Wil je graag over de grens kijken om meer te leren over jouw (toekomstige) beroep? Andere taal, andere gewoontes, ander eten! ROC Nijmegen maakt stages, uitwisselingen en excursies in het buitenland mogelijk.

Waarom studeren in het buitenland?

 1. Goed voor je zelfvertrouwen en persoonlijke ontwikkeling.

 2. Je krijgt meer inzicht in je vakgebied, internationaal en cultureel.

 3. Je leert supersnel een andere taal en maakt internationale vrienden.

 4. Je ontmoet mensen met een andere achtergrond en ontwikkelt respect voor diversiteit.

Uitwisseling en stage in het buitenland

ROC Nijmegen heeft een International Office. Je vindt ons op de Plaza op de Campusbaan. Het International Office helpt je bij:

Je kunt ook bij ons terecht voor advies over vrijwilligerswerk, bemiddelingsbureaus en internationaliseringsprojecten in binnen- en buitenland.

Contact met het International Office

Contactpersonen: Mirande de Kleijn / Steve Huisman
E-mailadres: internationalisering@roc-nijmegen.nl
Telefoonnummer: 06 3308 53 77
Openingstijden: ma, di, wo, do van 10.00 tot 14.00 uur
Adres: Campusbaan 6 Nijmegen, ruimte E 0.20

Financiële steun

Veel studenten die naar het buitenland gaan hebben recht op een Erasmus+ beurs als tegemoetkoming in de reis- en verblijfskosten. Check daarom altijd welke beurs er mogelijk voor jou beschikbaar is!

Studeren in het buitenland: waar kun je heen?

Je kunt naar alle lidstaten van Europa inclusief IJsland, Noorwegen, Liechtenstein en Turkije. Maar ook landen in Afrika, Noord- en Zuid-Amerika, Azië en Australië zijn mogelijk. Eigenlijk heb je de hele wereld binnen handbereik.

Belangrijk is wel dat het er veilig is, dat je goed onderdak hebt en een geaccrediteerd stagebedrijf waardoor je stage ook rechtsgeldig is. Oriënteer je vooraf goed of het land waar jij graag naar toe wilt, past binnen de statuten van Erasmus+ of een van de andere fondsen.

Waar gaan onze studenten heen?

Veel studenten gaan naar een land binnen Europa. Maar je vindt onze studenten ook op Curaçao, in Dubai of op de Filipijnen. ROC Nijmegen steunt onder meer projecten in Ghana, Malawi, Suriname en de Filipijnen. Studenten gaan daar naartoe om een onvergetelijke en waardevolle internationale ervaring op te doen.

Internationalisering in projecten

 • De Lernende Euregio, een uitgelezen kans!

  Nijmegen ligt op korte afstand van Duitsland en trekt jaarlijks duizenden Duitse bezoekers. Nederlanders gaan juist graag winkelen en op vakantie in Duitsland. Wil jij je kennis van het Duits verbeteren? En wil je in je bijbaan of werk Duitse gasten graag goed te woord staan? Of wil je in Duitsland gaan studeren? ROC Nijmegen neemt deel aan het project Lernende Euregio. Hierin wordt samengewerkt met scholen en organisaties in het Duitse grensgebied. In dit project worden gezamenlijke initiatieven opgezet om het Duits in de regio te promoten.

 • Internationalisering @home

  Internationalisering hoeft niet altijd plaats te vinden in het buitenland! Er zijn ook heel veel mogelijkheden om in Nederland thuis, in de klas of bij een bedrijf internationale ervaring op te doen. Vanachter je laptop kun je met de hele wereld communiceren en bijvoorbeeld met een klas in Italië of Zweden een gezamenlijk project uitvoeren. En meelopen bij de planning of op de expeditieafdeling van een logistiek bedrijf in de regio betekent vaak dat je met mensen uit de omringende landen te maken krijgt.

 • Go for Africa!

  Het project Go for Africa! is een stageleerbedrijf op wielen. Elk jaar in februari vertrekt er een groep mbo- en hbo-studenten uit heel Nederland voor een barreltocht naar Senegal en Gambia. Deze studenten kopen zelf een barrel en reizen daarmee in 3 weken over land, zee en woestijn naar West-Afrika. Op de eindbestemming geven ze nog 7 weken les in verschillende vakken. 
ROC Nijmegen doet waarschijnlijk in 2024 voor het eerst mee!

OLS taalondersteuning via Erasmus+

Wil je je kennis verbeteren van de taal van het land waar je naar toe gaat? Om op deze manier zo optimaal mogelijk van deze ervaring te kunnen profiteren tijdens je stage, studie, werk of vrijwilligerswerk? Dan is de online taalondersteuning (OLS) van Erasmus+ zeker wat voor jou! OLS helpt je met taaltrainingen in 22 Europese talen. Van beginner tot professional!

Zoek een taaltraining
Terug naar boven