Tijdens je studie naar het buitenland

Naar het buitenland tijdens je studie

Wil je graag over de grens kijken om meer te leren over jouw (toekomstige) beroep? Andere taal, andere gewoontes, ander eten! Spannend. ROC Nijmegen maakt stages, uitwisselingen en excursies in het buitenland mogelijk.

Wat heb je er aan?

  1. Goed voor je persoonlijke ontwikkeling

  2. Je verbetert communicatieve skills

  3. Je leert supersnel een andere taal

  4. Je ontmoet mensen met een andere achtergrond

Uitwisseling en stage in het buitenland

ROC Nijmegen heeft een International Office. Hier kun je navragen wat de mogelijkheden zijn voor een stage of uitwisseling in het buitenland. Een stage in het buitenland is bij bijna alle opleidingen mogelijk. Of je nu monteur wilt worden of later in de verpleging wilt werken.

Waar kun je heen?

Je kunt naar Spanje, Duitsland of België, maar ook buiten Europa, bijvoorbeeld naar Malawi of de Verenigde Staten. Deze studenten van de opleiding Maatschappelijke Zorg gingen bijvoorbeeld drie weken op stage in Berlijn.

De Lernende Euregio. Wie bitte?

Weet jij wat Sauerkraut is? Of Frei-Körper-Kultur? Als je bij onze oosterburen gaat studeren ben je er zo achter. En dat kan! Want ROC Nijmegen doet mee aan een Duits-Nederlands initiatief dat Ler(n)ende Euregio heet. Dit maakt het mogelijk om over de grens te studeren of op excursie te gaan. Wie weet is dit het begin van een carrière in 'Deutschland'!

Ook voor onze medewerkers

Het is voor ons heel belangrijk dat medewerkers en teams ook over de grens kijken. Hoe wordt onderwijs in andere landen gegeven? Wat kunnen we van elkaar leren? 

Keurmerk voor ROC Nijmegen: VET Mobility Charter

ROC Nijmegen ontving in 2015 als één van de eerste roc’s in Nederland het kwaliteitskeurmerk Erasmus+ VET Mobility Charter (Vocational Education and Training Mobility Charter). Dit is hét bewijs dat we het goed doen voor jou en onze medewerkers die ervaring willen opdoen in het buitenland.