Momenteel bekijk je deze website in een verouderde browser.

5x redenen om te kiezen voor een Entree-opleiding

In één jaar klaar voor mbo niveau 2

Je kind weet het zeker: een mbo-diploma halen is wat hij of zij wil. En als jouw kind in zichzelf gelooft en de schouders eronder kan zetten, gaan we het samen mogelijk maken. Heeft je kind praktijkonderwijs of voortgezet speciaal onderwijs gedaan, of nog geen diploma gehaald omdat het leven net even anders is gelopen? Bij ons kun je in 1 jaar een mbo-opleiding niveau 1 halen. Daarmee zet een student de eerste stap in de richting van een mbo-diploma niveau 2, 3 of 4 of kunnen ze ervoor kiezen om aan het werk te gaan.

Vijf redenen om voor een Entreeopleiding te kiezen

 1. Met een entreeopleiding kans op een mbo-diploma

  Op mbo niveau 1 leren studenten hoe het is om te leren. We helpen ze met op tijd komen, opdrachten maken en hoe ze het beste kunnen communiceren met klasgenoten en collega’s. Een jaar lang maken ze mee hoe het is om (weer) naar school te gaan en hoe alles werkt op het mbo. En als ze slagen voor de entreeopleiding, mogen ze naar mbo niveau 2! Zo krijgen ze in de toekomst meer kans op een baan die ze echt leuk vinden.

 2. Wat je achtergrond ook is, iedereen is welkom op een entreeopleiding

  Het maakt niet uit waar je vandaan komt of wat je verhaal is. Bij ons krijgt iedereen een kans. We begrijpen het als het een keer tegenzit en huiswerk te laat af is. We ondersteunen studenten met een achterstand in taal of rekenen. En zolang ze laten zien dat ze er iets van willen maken, helpen we ze om hun droom te bereiken.

 3. Kies uit 8 richtingen wat het best past

  Bij ons zijn er 8 entreeopleidingen in de volgende richtingen: Logistiek: leer werken in een magazijn of groothandel
  Mobiliteit: ontdek auto’s en alles wat er onder de motorkap zit, scooters en e-bikes
  Bouwen: maak kennis met timmeren, schilderen en bouwen
  Installatie en constructie: leer de basis van constructiewerk, elektro- en metaaltechniek
  Horeca en voeding: de basis leren rondom eten, drinken en bedienen
  Verkoop en retail: om als verkoper te kunnen werken in een winkel
  Dienstverlening en zorg: leer meer over hoe je andere mensen kunt helpen als dienstverlener of als assistent in de zorg en welzijn. Weet een beginnend student nog niet precies welke kant het meest geschikt is? Dat is geen probleem. Studenten die slagen voor hun entreeopleiding, kunnen daarna kiezen voor veel verschillende opleidingen op niveau 2.

 4. We kennen elke student persoonlijk en helpen als het mee- en tegenzit

  Onze docenten zijn er voor de studenten. Als het lekker gaat, maar ook als het even niet goed gaat. Ze luisteren en denken mee. Ze leren de studenten hoe ze met problemen kunnen omgaan. Of hoe je dingen anders kunt doen in je leven zodat leren makkelijker gaat. We kennen elke student persoonlijk en als we weten dat er iets bijzonders aan de hand is, doen we er alles aan om te helpen. Zodat ze kunnen slagen en de mbo-droom kunnen waarmaken.

 5. Leren in de praktijk werkt het beste

  De eerste tien weken op school bestaan uit lessen, zoals Nederlands, rekenen en praktijklessen. Daarna begint de eerste stage. Twee dagen in de week naar de stageplek en drie dagen naar school. Is dat een spannend idee? Op al onze stageplaatsen werken mensen die weten hoe het is om met iets nieuws te beginnen. En hoe het is om nog weinig te weten. Zij helpen elke student met vragen en laten zien hoe alles werkt in de praktijk. En op stage merken studenten ook meteen of ze de juiste richting hebben gekozen. Dat helpt aan het eind van het jaar om te kiezen voor een vervolgopleiding.

Alle Entreeopleidingen op een rij

Terug naar boven