Boekenlijst

Voor de start van je opleiding moet je zelf de leermiddelen, zoals boeken, materialen en digitale licenties aanschaffen.

Om goed te kunnen leren heb je leermiddelen nodig. Je kunt deze leermiddelen bestellen waar je wilt. Wil je weten welke licenties, materialen en boeken je moet bestellen? Kijk dan op de website van Studers.

Wil je meer weten over de studiekosten of heb je financiële ondersteuning nodig hebt bij de aanschaf van leermiddelen? Dan kunnen wij je misschien helpen.

Boekenlijst Studers

Wij werken samen met Studers. Op de website van Studers bekijk je eenvoudig welke studieboeken je nodig hebt. Ook 2e hands boeken zijn beschikbaar!
Login met je ROC Nijmegen account die je eerder per e-mail ontvangen hebt.
LET OP: Gebruik je nieuwe studentnummer beginnend met een 1 (één) om in te loggen! Meer info

Kom je er niet uit met inloggen? Kijk dan hieronder bij de "Veelgestelde vragen"
Kom je er niet uit met bestellen? Bel dan met Studers 088 2030330

Software

Surfspot is een non-profit ICT-webwinkel met speciale onderwijskorting op software, clouddiensten en hardware. SURFspot is exclusief voor studenten en medewerkers binnen het Nederlands hoger en mbo onderwijs.

Laptop

Je gaat veel werken in een digitale leeromgeving. Daarom heb je een geschikt apparaat zoals een laptop nodig. Je mag zelf kiezen welk apparaat je gebruikt, maar het moet voldoen aan een aantal eisen. Omdat jouw opleiding misschien speciale software gebruikt, kunnen de eisen per opleiding verschillen.

Studenten Informatie Systeem

Eduarte is het nieuwe Studenten Informatie Systeem van ROC Nijmegen. Met Eduarte kun je in het nieuwe schooljaar onder andere je roosters en studieresultaten ​bekijken.

Heb je jouw pasfoto al geupload?

Op school draag je altijd zichtbaar een toegangspas zodat we kunnen zien dat jij één van onze studenten bent. Voor deze pas hebben wij jouw pasfoto nodig, vergeet deze niet te uploaden!

Upload pasfoto

Veelgestelde vragen

 • Zodra jouw inschrijving definitief is doorgevoerd door Studentenzaken, krijg je de inloggegevens van jouw ROC Nijmegen account toegestuurd (op je privé mailadres). Met dit account heb je toegang tot onze digitale omgeving en een eigen ROC Nijmegen e-mailadres.

 • Via onze wachtwoordzelfservice kun je zelf een nieuw wachtwoord aanmaken. Je hebt hiervoor alleen je studentnummer en je bij ons bekende e-mail adres nodig.
  Je studentnummer bestaat uit 7 cijfers en begint met een 1 (één). Je vind deze op brieven (zoals de onderwijsovereenkomst) die je eerder van ons ontvangen hebt.

  LET OP: Mogelijk heb je eerder een ander studentnummer van ons ontvangen, bestaande uit 7 cijfers en beginnend met een 0 (nul). Dit is jouw oude nummer! Jouw nieuwe nummer is hetzelfde nummer waarbij de eerste 0 (nul) een 1 (één) is geworden, Dus 0011795 wordt 1011795. Klik hier voor meer info

  Kom je er niet uit? Neem dan contact op met Het Servicepunt via servicedesk@roc-nijmegen.nl of 024 890 4444

 • Op de pagina Leren met je eigen laptop staan algemene richtlijnen en eventueel aanvullende laptopeisen per opleiding.

 • Zorg er voor dat je laptop een webcam en microfoon heeft zodat je lessen op afstand kunt volgen. Op de pagina Leren met je eigen laptop lees je meer over laptops en eventueel aanvullende laptopeisen per opleiding.

 • Ga naar Studers en klik op de link "Heb je een pakketnummer?" Vul in het zoekveld het pakketnummer in. Je komt vervolgens meteen op de juiste leermiddelenlijst op Studers, maar je mag deze boeken ook ergens anders bestellen.

 • Je kunt dit controleren in de boekenlijst van jouw opleiding op de website van Studers. Kijk goed of je de juiste versie van het boek nog hebt. Mocht je nog vragen hebben, neem dan contact op met de opleiding.

 • De boekenlijsten voor alle opleidingen voor schooljaar 2021/2022 staan vanaf nu op de website van Studers.

 • Als je via Studers bestelt, dan zal het pakket via de post bezorgd worden. Lukt dit niet, dan brengt PostNL je pakket naar een afhaallocatie in de buurt. Zie voor meer info de veelgestelde vragen op de site van Studers.

 • Heb jij verplichte leermiddelen, zoals boeken en/of licenties, van de lijst gekocht die niet zijn gebruikt gedurende het schooljaar? Dan komen deze leermiddelen misschien wel in aanmerking voor de regeling Terugkoop ongebruikte leermiddelen.

 • Studieboeken niet meer nodig? Studers koopt ze van je terug! Check op de website van Studers welke boeken je kunt verkopen en hoeveel geld je kunt verdienen!

 • Het is via Studers mogelijk om je bestelling in termijnen te betalen. Op de website van Studers kun je hierover meer informatie bekijken.

 • Zodra je een ROC Nijmegen account hebt, kun je jouw pasfoto voor de toegangspas uploaden. De instructies hiervoor vind je in dezelfde e-mail waar ook jouw ROC Nijmegen account in staat, maar je kunt ook op deze link klikken om jouw pasfoto te uploaden. Als je jouw pasfoto geüpload hebt ontvang je de pas, enkele dagen voordat de opleiding start, op het bij ons bekende huisadres.
  Is de opleiding al gestart, maar heb je nog geen pas ontvangen (en wel een foto geüpload)? Meld dit dan bij Het Servicepunt of neem direct contact op via servicedesk@roc-nijmegen.nl

 • Hierover lees je meer op de pagina Studiekosten en studiefinanciering.