Momenteel bekijk je deze website in een verouderde browser.

Boekenlijst

Om goed te kunnen leren heb je leermiddelen nodig. Je bent zelf verantwoordelijk dat je de juiste boeken, licenties en een laptop bezit. Per opleiding verschillen de kosten. Voor sommige opleidingen heb je speciale kleding, een uniform of schoenen nodig. Deze betaal je zelf. Je kunt de leermiddelen bestellen waar je wilt. ROC Nijmegen werkt samen met MBOwebshop. Vanaf 1 juli kun je je leermiddelen bestellen.

Wil je meer weten over de studiekosten? Of heb je financiële ondersteuning nodig hebt bij de aanschaf van leermiddelen? Dan kunnen wij je misschien helpen.

MBOwebshop

Wij werken samen met MBOwebshop. Vanaf 1 juli kun je hier al je leermiddelen aanschaffen. Je kunt daar aanmelden met je ROC Nijmegen account. Je ziet dan direct welke leermiddelen voor jou van toepassing zijn.

Weet je niet zeker of je een ROC Nijmegen account hebt? Kijk dan bij de veelgestelde vragen.

Naar MBOwebshop

Software

Studenten van ROC Nijmegen krijgen gratis toegang tot het Office 365-pakket, met daarin Word, Excel en nog meer.

Surfspot is een non-profit ICT-webwinkel met speciale onderwijskorting op software, clouddiensten en hardware. SURFspot is exclusief voor studenten en medewerkers binnen het Nederlands hoger en mbo-onderwijs.

Naar Surfspot

Financiële Hulp

Ben je een BOL-student jonger dan 18 of de wettelijk vertegenwoordiger? En heb je weinig geld of een laag inkomen? Dan kun je financiële hulp krijgen voor de verplichte onderwijsbenodigdheden, zoals boeken en licenties.

Houd er rekening mee dat kosten die niet nodig zijn om een diploma of certificaat te halen niet worden vergoed. Bijvoorbeeld vrijwillige bijdragen aan de school, excursies of studiereizen.

BOL-studenten ouder dan 18 jaar hebben alleen in bijzondere situaties recht op financiële hulp. Zonder de maximale lening van DUO kom je niet in aanmerking voor financiële hulp.

BBL-studenten hebben geen recht op financiële hulp.

Meer informatie of vragen?

Voor vragen kun je ons mailen op studentenfonds@roc-nijmegen.nl. Of lees de details van de regeling.

Heb je jouw pasfoto al geupload?

Op school draag je altijd zichtbaar een toegangspas, zodat we kunnen zien dat jij één van onze studenten bent. Voor deze pas hebben wij jouw pasfoto nodig, vergeet deze niet te uploaden!

Upload pasfoto

Veelgestelde vragen

Terug naar boven