Momenteel bekijk je deze website in een verouderde browser.

Terugkoop ongebruikte leermiddelen

Heb jij verplichte leermiddelen, zoals boeken en/of licenties, van de lijst gekocht die niet zijn gebruikt gedurende het schooljaar? Dan komen deze leermiddelen misschien wel in aanmerking voor de regeling Terugkoop ongebruikte leermiddelen.

Wanneer heb je recht op terugkoop?

Je kunt gebruik maken van de regeling als:

Je kunt géén gebruik maken van de regeling als:

Hoe vraag je het geld terug?

Via de selfservicedesk op het studentenportaal geef je aan voor welke leermiddelen je de vergoeding wilt aanvragen. De teammanager zal samen met een onafhankelijk persoon je verzoek beoordelen. Als je verzoek akkoord is, ontvang je na het inleveren van het aankoopbewijs en de leermiddelen het aankoopbedrag terug.

Combinatie boek en licentie

Heb je een combinatiepakket aangeschaft van een boek én een licentie, maar bijvoorbeeld het boek niet gebruikt? Dan wordt er gekeken of het ook mogelijk en goedkoper was om de licentie los te kopen. Als dit zo is, dan ontvang je het verschil tussen de losse licentie en het combinatiepakket terug.

Waarom deze regeling?

We vinden het belangrijk dat onze studenten geen onnodige kosten maken en met de juiste leermiddelen werken. Op deze manier zorgen we ervoor dat alles wat op de verplichte leermiddelenlijst stond ook wordt gebruikt. 

Meer informatie

Wil je meer weten over de regeling? Neem dan contact op met je studieloopbaanbegeleider.

Terug naar boven