Momenteel bekijk je deze website in een verouderde browser.

Interviews en artikelen

  • Cursus Lassen, maak jij de verbinding?

    Wil jij dat je medewerkers een specialist worden in lassen en het beste uit zichzelf halen? Het volgen van de juiste opleiding en cursus helpt ze daarbij. Je wilt immers dat jouw medewerkers goed werk leveren. Zo is het belangrijk dat hun laswerk tegen temperatuurverschillen kan, waterdicht is én er netjes uitziet. Tijdens een cursus Lassen bij ROC Nijmegen leren ze de kneepjes van het vak.

  • Tel mee met Taal: subsidie voor werkgevers

    Ben jij een werkgever die laaggeletterde medewerkers in dienst heeft? Of in dienst wil nemen? Dan is de subsidieregeling Tel mee met Taal voor jou wellicht interessant. Deze subsidie kun jij namelijk gebruiken om te investeren in de basisvaardigheden van je medewerkers. ROC Nijmegen biedt scholing aan waar je deze subsidie voor mag gebruiken.

  • Cursist Magda (61): ‘Je bent nooit te oud om te leren’

    Wil je beter worden in de Nederlandse taal en digitale vaardigheden onder de knie krijgen? Denk dan eens aan het volgen van de basiscursus Nederlands en Computervaardigheden bij ROC Nijmegen. Zo vergroot jij je kansen op de arbeidsmarkt! Cursist Magda en consulent Carla vertellen je er meer over.

  • 3 feiten over laaggeletterdheid

    Laaggeletterdheid: het komt vaker voor dan je denkt. In Nederland hebben meer dan 2,5 miljoen volwassenen moeite met lezen, schrijven en of rekenen. De kans is dus best groot dat jij iemand kent met deze uitdaging. Daarom is het goed wat kennis op te doen over dit onderwerp, zodat jij laaggeletterden kunt ondersteunen! In dit artikel hebben we 3 feiten over laaggeletterdheid voor je op een rij...

  • 4 fabels over laaggeletterdheid

    Wist je dat er in Nederland 2,5 miljoen volwassenen zijn die moeite hebben met lezen, schrijven en of rekenen? De kans is dus best groot dat een van jouw werknemers laaggeletterd is. Helaas bestaan er nog veel misverstanden over laaggeletterdheid. In dit artikel lees je over de 4 grootste fabels. Zo is jouw kennis rondom het onderwerp helemaal up-to-date en ben je in staat jouw medewerkers te...

  • De perfecte opleiding kiezen, hoe pak je dat aan?

    Het moment is daar: je hebt besloten om weer te gaan studeren en zo je kansen op de arbeidsmarkt veilig te stellen of te vergroten. Misschien ben je al aan het werk en wil je je verdiepen of juist een carrièreswitch. Of misschien ben je al een tijdje werkzoekend en krijg je de kans een opleiding te doen die je leidt naar je droombaan. Dan begint het pas! Want er is veel keuze. We helpen je graag...

  • Zo ondersteun jij jouw medewerkers met werken en leren

    Je wil jouw medewerkers de kans geven het beste uit zichzelf te halen. Zo verbeter je de inzetbaarheid van je personeel en de kwaliteit van je bedrijf of organisatie. Maar hoe ondersteun je jouw medewerkers met het op peil houden van hun vakkennis? Of bij het oppakken van die bijscholing of omscholing? Met een goede aanpak maak jij het jouw medewerkers een stuk makkelijker. We helpen je op weg...

  • Tips om te studeren: hoe maak je van je opleiding een succes?

    Als je al een aantal jaren werkt, is het best een grote stap om er een opleiding bij te doen. Hoe kun je er nu voor zorgen dat je met succes en plezier begint met studeren en het ook volhoudt? We hebben een aantal tips voor je op een rij gezet.

  • Studie, werk en privé combineren: hoe doe je dat?

    Wil je een opleiding volgen naast je baan? En vraag je je af of dat wel past in je volle agenda? Werk, een deeltijdstudie en je privéleven combineren is een uitdaging. Maar met een goede voorbereiding en de juiste begeleiding is het zeker mogelijk. Wij geven je vijf tips om met plezier en vertrouwen een nieuwe opleiding bij ROC Nijmegen te starten.

  • LLO-maatwerk voor werkgever en werknemer

    Of je nou werknemer of werkgever bent: een Leven Lang Ontwikkelen (LLO)-traject vraagt flexibiliteit. Daarom bieden wij maatwerk aan. We kijken samen naar een scholingstraject en bieden onderwijs waar je verder mee kunt. Zo werken we samen aan jouw toekomst.

  • Leven Lang Ontwikkelen: help je medewerkers in 6 stappen

    In het eerste deel van dit blog ‘Zo ondersteun jij jouw medewerkers in het Leven Lang Ontwikkelen’ lees je hoe je de (bij)scholingsbehoefte van je medewerkers in kaart brengt. Het allerbelangrijkste daarbij is de ontwikkelingscyclus, waarin jij aangeeft welke scholingsmogelijkheden iemand heeft. Het kan voorkomen dat een werknemer nog te weinig ervaren of te bescheiden is om duidelijk te kunnen...

  • Diploma, certificaat of verklaring: wat past bij jou

    Bij ROC Nijmegen bieden we wel 120 mbo-opleidingen aan. Van zorg tot juridisch en van ICT tot recreatie. Als je al werk of werkervaring hebt, is het vaak niet nodig om een hele opleiding te volgen. Je kunt ook delen van een opleiding volgen. Bijvoorbeeld een bepaald vak, een keuzedeel of alleen het praktijkgedeelte van een opleiding. Heel flexibel wanneer het jou uitkomt. Zo kun jij precies...

  • Vavo volwassenenonderwijs: zó haal je alsnog je diploma of certificaat

    Heb je in het verleden het voortgezet onderwijs niet afgerond? Heb je nu een diploma of certificaat nodig om een vervolgstudie te volgen? Op het vavo behaal je alsnog jouw mavo-, havo- of vwo-diploma of certificaat. In dit artikel lees je meer over het vavo, de voordelen en de kosten van een vavo-opleiding.

  • Leerling aan het woord | Wouter Lambermont (vwo)

    Onze vavo-leerlingen zijn allemaal anders. De een wil alsnog zijn mavo-, havo- of vwo-diploma halen en de ander volgt maar één vak voor een certificaat. Eén ding hebben ze allemaal gemeen: ze doen er alles aan om hun kansen op de arbeidsmarkt te vergroten. Zo ook Wouter (32). Hij combineert een eigen bedrijf met het alsnog halen van zijn vwo-diploma. Zo kan hij straks toch die universitaire...

  • Docent aan het woord | Vera Feitsma (vwo) 

    Een vavo-opleiding bij ROC Nijmegen ziet er voor iedereen anders uit. Onze docenten helpen je graag je doel te behalen. Benieuwd wie die docenten eigenlijk zijn? Wij stellen ze aan je voor! In dit artikel maak je kennis met aardrijkskundedocent Vera Feitsma. Zij geeft les aan de vwo-leerlingen.

  • Docent aan het woord | Marloes Steeg (havo)

    Een vavo-opleiding bij ROC Nijmegen ziet er voor iedereen anders uit. Onze docenten helpen je graag je doel te behalen. Benieuwd wie die docenten eigenlijk zijn? Wij stellen ze aan je voor! In dit artikel maak je kennis met economiedocent Marloes Steeg die les geeft aan de havo-leerlingen.

  • Leerling aan het woord | Helga Vermeulen (havo) 

    Onze vavo-leerlingen zijn allemaal anders. De een wil alsnog zijn mavo-, havo- of vwo-diploma halen en de ander volgt maar één vak voor een certificaat. Eén ding hebben ze allemaal gemeen: ze doen er alles aan om hun kansen op de arbeidsmarkt te vergroten. Zo ook Helga (19). Zij doet de mbo-opleiding accountancy, maar zocht extra uitdaging en verbreding. Dat werd het vak economie op havo-niveau.

  • Docent aan het woord | Drik Buist (mavo)

    Een vavo-opleiding bij ROC Nijmegen ziet er voor iedereen anders uit. Onze docenten helpen je graag je doel te behalen. Benieuwd wie die docenten eigenlijk zijn? Wij stellen ze aan je voor! In dit artikel maak je kennis met docent Nederlands Drik Buist. Hij geeft onder andere les aan de mavoleerlingen.

Terug naar boven