Momenteel bekijk je deze website in een verouderde browser.

Zo ondersteun jij jouw medewerkers met werken en leren

Je wil jouw medewerkers de kans geven het beste uit zichzelf te halen. Zo verbeter je de inzetbaarheid van je personeel en de kwaliteit van je bedrijf of organisatie. Maar hoe ondersteun je jouw medewerkers met het op peil houden van hun vakkennis? Of bij het oppakken van die bijscholing of omscholing? Met een goede aanpak maak jij het jouw medewerkers een stuk makkelijker. We helpen je op weg met wat tips.

Ga het gesprek aan

Zorg dat jouw medewerkers weten wat de mogelijkheden voor scholing zijn. Zorg ervoor dat informatie beschikbaar is op het intranet of bijvoorbeeld in een nieuwsbrief. Bespreek de opties ook actief in de ontwikkelingscyclus. Door het gesprek aan te gaan met je medewerkers over de scholingskansen help je elkaar om aan ontwikkeling te blijven werken. Bovendien ontdek je in een gesprek welke ontwikkelingsbehoefte jouw medewerker zelf heeft. Zo kun je samen gerichter kiezen voor een passende training of opleiding.

Weet wat de kosten en tegemoetkomingen zijn

Scholing voor je medewerkers kan kostbaar zijn. Gelukkig kun je als werkgever van veel tegemoetkomingen gebruikmaken. Zoek daarom goed uit welke interne en externe vergoedingen jouw bedrijf of personeel ter beschikking heeft. Dat maakt het al een stuk aantrekkelijker aan een cursus te beginnen.

Benut je jobcoach

Heeft jouw bedrijf een jobcoach? Maak daar dan gebruik van. Een jobcoach biedt begeleiding op de werkvloer. Dit kan een werknemer met een speciale training zijn of een coach van buitenaf. De jobcoach kan gericht meekijken waar de scholingskansen liggen voor jouw personeel.

Luister naar de wensen van je personeel

Scholing valt of staat met een goede aansluiting op de wensen van je personeel. Welke kennis of vaardigheden missen zij nog? Waar zien zij scholingskansen liggen? Misschien is een cursus in de avonduren niet handig, maar eentje (gedeeltelijk) onder werktijd wel. Ga hier samen over in gesprek en kijk welke mogelijkheden er zijn. Zo maak je een scholingstraject toegankelijk en passend voor je medewerkers. Dat werkt motiverend!

Bespreek maatwerk met de relatiemanagers

Als je op zoek bent naar een scholingstraject is het fijn om te sparren of vragen te kunnen stellen. Daar zijn onze relatiemanagers voor. Zij beantwoorden je vragen en denken met jou mee. Samen kom je tot een scholingsoplossing die past bij jouw medewerkers en bedrijf. Flexibiliteit en maatwerk. Daar helpen we jou mee.

Terug naar boven