Nog steeds heeft 1 op de 9 Nederlanders onder 65 jaar moeite met lezen en schrijven. Het Bondgenootschap laaggeletterdheid werkt eraan laaggeletterdheid te bestrijden. ROC Nijmegen is daarom opnieuw één van de bondgenoten voor de komende vier jaar.

Bondgenootschap Laaggeletterdheid 2018Namens het ROC tekende Hanneke Berben de overeenkomst samen met wethouders van zeven gemeenten en diverse maatschappelijk actieve organisaties als GGD, Rabobank, bibliotheken en ziekenhuizen. Hiermee beloven wij als bondgenoot ook de komende vier jaar weer actief te zijn in het toeleiden van laaggeletterden naar scholing. Dat doen we onder andere in ons team Educatie voor volwassenen.

Met de gemotiveerde groep bondgenoten hebben we de afgelopen jaren veel laaggeletterden naar scholing geleid, maar nog steeds heeft 1 op de 9 (volwassen) Nederlanders onder 65 jaar moeite met lezen en schrijven. Vol goede moed werken de bondgenoten samen aan de bestrijding van laaggeletterdheid.  

     
ROC Nijmegen gebruikt cookies (en andere technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website onder andere om deze te analyseren en te verbeterenOK, sluiten