Momenteel bekijk je deze website in een verouderde browser.

Drie nieuwe BBL-opleidingen op ROC Nijmegen vanaf 2024!

Geplaatst op 11 april 2024

Drie nieuwe BBL-opleidingen op ROC Nijmegen vanaf 2024!

Volgend studiejaar 24/25 starten we met drie nieuwe Entree opleidingen: “Assistent metaal-, elektro- en installatietechniek”, “Assistent bouwen, wonen en onderhoud” en “Assistent logistiek”. Deze opleidingen waren er al in de BOL-variant, en nu dus ook in de BBL!

Een BBL-opleiding is een combinatie van werken en leren. Je gaat drie of vier dagen in de week aan het werk bij een erkend leerbedrijf en één dag in de week naar school. Op deze manier leer je meer in de praktijk, in plaats van uit de boeken.

Assistent metaal-, elektro- en installatietechniek

Wil jij de basis van metaalbewerking en elektrotechnische & werktuigkundige installaties leren? Tijdens deze BBL-opleiding leer je de basis van metaal-, elektro-, en installatietechniek. Maar je leert ook hoe je veilig werkt in een omgeving met veel veiligheidsrisico’s, hoe je samenwerkt en overlegt met collega’s én hoe je werkzaamheden voorbereid, uitvoert en afrondt.

Assistent bouwen, wonen en onderhoud

Ben jij altijd aan het timmeren, schilderen en bouwen? Dan is deze BBL opleiding echt iets voor jou! Tijdens deze opleiding maak je kennis met de vaktheorie van timmer-, schilder- en bouwwerk. Je assisteert bij technische werkzaamheden, verzorgt materialen en gereedschappen en  stelt materieel op en af.

Assistent logistiek

Of ben je misschien meer geïnteresseerd in de basis van logistieke processen? Hoe je assisterende logistieke werkzaamheden uitvoert, zoals laden en lossen van vracht. Of hoe producten in het magazijn op de juiste plek komen te staan en naar de klant worden verstuurd. Je leert netjes en veilig werken. Tijdens je werk voer je zelfstandig taken uit, maar je leert ook samenwerken met je collega’s.

Ben je geïnteresseerd in één van deze nieuwe opleidingen? Of heb je gewoon een vraag?  Neem gerust contact op met Rombout Duisterhof (r.duisterhof@roc-nijmegen.nl). Hij kan je alles vertellen over deze nieuwe opleidingen!

Terug naar boven