Momenteel bekijk je deze website in een verouderde browser.

Elke Oegema vertrekt bij ROC Nijmegen

Geplaatst op 23 augustus 2023

Elke Oegema vertrekt per 1 november 2023 als lid College van Bestuur van ROC Nijmegen. Elke wordt rector van de fusieschool Elzendaalcollege-Metameer in Boxmeer. Elke heeft in haar portefeuille onder andere strategische huisvesting, onderwijsinnovatie, burgerschap, kwaliteitszorg en de samenwerking met vo-scholen en de positionering van ons roc in het Land van Cuijk.  

De Raad van Toezicht betreurt het vertrek van Elke. Voorzitter Raad van Toezicht, Ingrid de Boer: “Elke heeft een belangrijke rol gespeeld in de verdere ontwikkeling van ROC Nijmegen. Wij danken Elke voor haar enorme inzet en betrokkenheid. Wij wensen haar heel veel succes en plezier in haar nieuwe functie als rector.” 

Peter van Mulkom, voorzitter College van Bestuur: “Elke heeft met haar verfrissende en scherpe inzichten samen met de directieleden en mij een mooie, vernieuwde basis gelegd voor onze school. Ik dank haar voor de fijne collegiale samenwerking en de wijze waarop we met elkaar in relatieve korte tijd een aantal complexe bestuurlijke vraagstukken voortvarend ter hand hebben genomen.”  

Elke kijkt terug op een mooie periode bij ROC Nijmegen. Ze heeft met veel plezier haar bijdrage geleverd aan een toekomstbestendig roc. Elke vertelt: “Ik heb bij ROC Nijmegen veel professionals ontmoet die zich met hart en ziel inzetten. Collega’s die op zoek zijn naar nieuwe inzichten en net dat stapje extra doen. Ik vertrek daarom ook met ambivalente gevoelens. De overstap naar een andere functie in een fusietraject is een buitengewone kans in een voor mij bekende sector, en ik voel dat ik juist de directe betrokkenheid bij het onderwijs heb gemist. ROC Nijmegen heb ik in mijn hart gesloten. Tot 1 november blijf ik me volledig inzetten voor het roc.”  

Het is nu aan de Raad van Toezicht, in overleg met Peter van Mulkom als voorzitter van het College van Bestuur, om te beslissen hoe de opvolging van Elke plaatsvindt.  

Namens de Raad van Toezicht 
Ingrid de Boer, 
Voorzitter 

Terug naar boven