Momenteel bekijk je deze website in een verouderde browser.

Goud en zilver voor studenten ROC Nijmegen tijdens Nederlands kampioenschappen

Geplaatst op 25 maart 2024

Nijmegen - 22 studenten van ROC Nijmegen deden afgelopen tijd mee aan de finales van Skills Heroes, de nationale vakwedstrijden van het mbo. Via een kwalificatiewedstrijd plaatsten ze zich voor de landelijke finales. Gisteren vond de prijsuitreiking plaats en sleepten Esther en Gondje twee medailles in de wacht voor ROC Nijmegen.

1x goud en 1x zilver

Esther van Hooren (22) ging naar huis met de gouden plak. Zij mag zichzelf nu een jaar lang Nederlands kampioen Doktersassistent noemen. Gondje van de Goor (17) deed mee aan het Nederlands kampioenschap Schilder. Zij behaalde een zilveren medaille. De andere 20 studenten van ROC Nijmegen behoren automatisch ook al tot de beste acht van Nederland in hun vakgebied door het behalen van de finale.

Trots, blijdschap en ook een beetje opluchting

Dat is wat de studenten voelen. Want meedoen aan Skills Heroes is een hele ervaring. Eerst hebben de studenten een voorronde op school of worden ze gevraagd door een docent. Vervolgens strijden ze tegen studenten van andere scholen in een kwalificatiewedstrijd. En als ze dan bij de beste acht horen, mogen ze door naar de landelijke finales. De meeste finalewedstrijden werden op 21 en 22 maart in de Brabanthallen in Den Bosch gehouden. Van schilder tot doktersassistent en van bouwtimmeren tot schoonheidsspecialist; in de grote evenementenlocatie vonden maar liefst 59 vakwedstrijden tegelijkertijd plaats met ruim 600 deelnemers en nog veel meer bezoekers. Een spannende, maar vooral gave en unieke ervaring voor de studenten dus.

Terug naar boven