Momenteel bekijk je deze website in een verouderde browser.

Skills Heroes: een unieke ervaring!

Geplaatst op 28 april 2023

Tom Veens, student Mediavormgeving, behaalde zilver.

Hoe wist je van het bestaan van Skills Heroes en hoe kon je gaan deelnemen?
Begin oktober kregen we een mail met een uitnodiging voor de voorronde op school. Ik had er nog niet eerder van gehoord en ik vond het wel interessant om een poging te wagen. Vorig jaar is mijn voorgangster Anouk van Beijnum Nederlands kampioen Mediavormgeving geworden. Dat staat natuurlijk wel lekker op je cv!

Wat heb je moeten doen om naar de landelijke finales te gaan en hoe heb je je daarop voorbereid?
Nadat ik de voorronde op school had gewonnen mocht ik naar Sittard voor de halve finale. Deze wedstrijd leek erg op de finale, alleen was het maar één werkdag, in plaats van twee in de finale. Om me hierop voor te bereiden heb ik hulp van docent Marco Hendriks gekregen, en onder zijn begeleiding heb ik wedstrijden van vorige jaren geoefend.

Wat was je eerste indruk van The Finals en hoe kijk je er achteraf tegenaan?
Dat het zo’n groot en druk evenement was had ik nooit verwacht. Ik was echt onder de indruk van het formaat van de finale; de hele RAI in Amsterdam was gevuld met allerlei verschillende wedstrijden, van mediavormgever tot tegelzetter en van autotechnicus tot tandartsassistent. Het was eerst flink zoeken voordat ik mijn wedstrijd kon vinden, maar toen ik het gevonden had werd alles goed uitgelegd en kreeg ik mijn eigen werkplek. Tijdens de wedstrijddagen werd alles super goed verzorgd en geregeld. Ook de prijsuitreiking was een behoorlijk evenement, en het was natuurlijk leuk dat ik uiteindelijk op het podium ben geëindigd.

Kun je met 3 voorbeelden aangeven wat je deelname je gebracht heeft?
Ten eerste staat een deelname aan Skills heel goed op je CV, ongeacht waar je eindigt in de ranglijst. Ook heeft het mij geleerd om in een hele korte tijd producten te maken waarvan je de jury moet overtuigen dat het goed is. Als laatste was het gewoon een heel leuk om mee te doen en te zien wat de andere deelnemers gemaakt hadden.

Zou je volgend jaar weer mee willen doen en waarom? Hoe bereid je je dan voor?
Op dit moment ben ik nog niet bezig met de wedstrijd van volgend jaar, maar het zou kunnen dat ik het nog een keer probeer! Als ik weer mee zou doen, zou ik dezelfde voorbereiding willen als dit jaar.

Is dit iets wat iedere Mediadesign student zou moeten proberen en waarom?
Het is zeker aan te raden om mee te doen! Alles wat je maakt en doet is goed voor je portfolio en CV, en je hebt de kans om bij de top van Nederland te horen! Je moet wel snel en effectief kunnen werken, en een beetje stressbestendig zijn.

Terug naar boven