Momenteel bekijk je deze website in een verouderde browser.

Hospitality challengeweek: 22 tot en met 24 april

Geplaatst op 02 april 2024

Regionale werkveld daagt studenten van ROC Nijmegen uit met hospitality vraagstukken.

Op 22, 23 en 24 april 2024 vindt de derde Hospitality challengeweek plaats. Ruim 120 studenten komen dan bij elkaar om samen te werken aan een aantal hospitality vraagstukken uit de regio. Werkgevers uit het Rijk van Nijmegen hebben echte casussen ingediend waarmee de studenten aan de slag gaan. Voor studenten van ROC Nijmegen een mooi voorbeeld van flexibel en contextrijk onderwijs, voor de werkgevers een interessante kijk en oplossing voor zijn vraagstuk.

Thema: hospitality

Hospitality is een steeds belangrijker onderdeel van werk. Want de klant vraagt meer dan alleen vakmanschap. Gastvrijheid wordt steeds belangrijker voor een duurzame bedrijfsvoering. Tegelijkertijd liggen de verwachtingen van klanten steeds hoger, waardoor het een steeds grotere uitdaging wordt om deze waar te maken. Terwijl sprake is van een groeiende vraag naar technologisch slimme oplossingen, hebben de afgelopen paar jaar duidelijk gemaakt hoe belangrijk persoonlijke en oprechte aandacht tussen bedrijf en klant is.

Wat doen we tijdens de challengeweek?

Tijdens de challengeweek gaan studenten, werkgevers en experts op zoek naar slimme oplossingen om de hospitality bij de werkgevers te vergroten. Studenten zetten de klant centraal. Wat wil hij of zij? Wanneer heeft de klant een goede ervaring, is hij enthousiast? De eerste dag identificeren ze de uitdagingen en zoeken gezamenlijk naar mogelijke oplossingen. Dinsdag werken de studenten de oplossing verder uit. Op woensdag zetten ze de laatste puntjes op de i en pitchen ze hun idee voor een jury en de opdrachtgevers.

Waarom een challengeweek?

Het onderwijs binnen ROC Nijmegen wordt steeds flexibeler en uitdagender. Dat past ook bij de veranderende arbeidsmarkt en veranderende behoefte van de studenten. Flexibel en uitdagend onderwijs is onderwijs dat - onder meer - contextrijk is en dat de samenwerking met het werkveld opzoekt.

Deze challengeweek is daarvan een mooi voorbeeld. Studenten van verschillende opleidingen werken aan een uitdagende opdracht buiten het klaslokaal, in een andere werkvorm aan casussen vanuit het werkveld. Studenten krijgen de kans om buiten de gebaande paden met een frisse blik naar bestaande casussen te kijken. Voor werkgevers levert dit inspiratie en oplossingen op. Een mooie win-win.

De challengeweek is mede mogelijk gemaakt door

  • Eventure

  • Openluchttheater de Goffert

  • Gemeente Nijmegen

  • RvN@

  • HANOS Nijmegen

  • ACBN Evenementenbureau

Wil jij volgend jaar ook meedoen?

We kunnen dit mooie evenement van leren en innoveren niet mogelijk maken zonder jouw hulp en van vele andere sponsoren, experts en bedrijven. Voor deze editie is inmiddels alles geregeld. Maar ook volgend jaar zullen we een challengeweek opzetten.

Je kunt helpen bij de challengeweek door:

Neem gerust contact met ons op. Dan kunnen we je er alles over vertellen.

De Challenges

Eventure

Hoe zorgen we ervoor dat ons huidige en toekomstige personeel uitblinkt in hospitality skills op festivals en evenementen, zodat de bezoeker optimaal kan genieten van een festival of event? 

Openluchttheater de Goffert

Hoe zorgen we ervoor dat de bezoekers van Openluchttheater de Goffert tijdens hun bezoek op een toegankelijke, uitnodigende en snelle manier aan een drankje/hapje kunnen komen?   

Gemeente Nijmegen

Hoe kunnen we de bezoekers van de stad Nijmegen op een gastvrije en duurzame manier Nijmegen laten ontdekken en ze verleiden om langer in de stad te verblijven?  

Kies een van de twee doelgroepen: 

RvN@

Vraagstuk 1: Hoe zorgen we ervoor dat jonge mensen zich welkom voelen om naar het stadspark Nijmegen te gaan, waar het thema ‘Nijmegen Healty city’ centraal staat? 

Vraagstuk 2: Hoe zorgen we ervoor dat jonge mensen (studenten) zich uitgenodigd en aangetrokken voelen om in het stationsgebied te verblijven, waarbij duurzaamheid en gastvrijheid voorop staat? 

HANOS Nijmegen

Hoe zorg je er voor dat elke medewerker bijdraagt aan een gastvrije ervaring voor elke klant tijdens een bezoek aan Hanos Nijmegen? 

ACBN Evenementenbureau

Hoe zorgen we ervoor dat het VIP-event tijdens de vuurwerkshow Waal in Vlammen van Vierdaagsefeesten een hernieuwde invulling krijgt? 

De Vasim

Hoe kunnen wij onze klanten enthousiasmeren om samen met ons voedselverspilling tegen te gaan, zonder dat de gastvrijheid daaronder lijdt?

Neem contact op met de organisatie

Heb je nog vragen, wil je meedoen of kun je een bijdrage leveren? Laat het ons weten en neem contact op met één van de hoofdorganisatoren:

Terug naar boven