Coronavirus
Geen examinering in gebouwen ROC Nijmegen
Meer info
Opleiding kiezen die bij jou past - 5 tips

5 tips om je mbo-opleiding te kiezen

Een goede opleiding kiezen is een heel proces. Er zijn heel veel opleidingen om uit te kiezen. Welke past het beste bij jou? ROC Nijmegen heeft meer dan 150 verschillende beroepsopleidingen op vier verschillende niveaus met vestigingen in Nijmegen en Boxmeer. 

Hoe vind je de mbo-opleiding die bij jou past?

Deze 5 tips helpen jou bij het maken van een goede studiekeuze.

Tip 1: kies wat je leuk vindt

Het is fijn als je iets kunt doen wat je ook echt inhoudelijk interesseert. Kijk daarom vooral naar een opleiding die je leuk vindt. Bekijk ook video's van opleidingen en beroepen die je leuk lijken.

Tip 2: kijk samen met je ouders

Koop een reep chocola voor je ouders en ga samen een avondje op de bank zitten. Laat hen meedenken over vragen als 'Waar liggen je interesses? Wat vind je leuk om te doen? Waar ben je goed in en waar minder goed in? Is er iemand in je omgeving met een beroep dat je aanspreekt? Of je het nou leuk vindt of niet, er zijn maar weinig mensen die jou zo goed kennen als je ouders.

Tip 3: kom naar de Open Dag of loop mee bij een opleiding

Tijdens een open dag of meeloopdag proef je de sfeer. En kun je vragen stellen aan echte studenten en docenten. Zo kun je een opleiding kiezen op basis van je eigen ervaring.

Tip 4: doe een beroepinteressetest

Tip 5: vraag voorlichting op maat

Twijfel je over de keuze voor een bepaalde opleiding of kom je er helemaal niet uit? Vraag dan een studiekeuzeadviesgesprek aan. Vul het formulier in en een van onze studieadviseurs neemt contact met je op voor een studiekeuzeadviesgesprek.

Weet je al wel welke opleiding je wilt kiezen en wil je specifieke informatie over die opleiding? Bel dan met ons Infocentrum. Zij verbinden jou door naar de juiste contactpersoon van de opleiding.