Momenteel bekijk je deze website in een verouderde browser.

Facilitaire dienstverlening

Binnen elke organisatie is een goede facilitaire dienstverlener onmisbaar. Je zorgt namelijk dat alle ‘faciliteiten’ op het werk goed geregeld zijn. Zowel voor als achter de schermen. Zodat jouw collega’s zich er thuis voelen en hun werk goed kunnen doen en gasten zich thuis voelen.

Zonder jou geen koffie, geen schoonmaak en geen veilige werkplekken. Dus reken maar dat jij een geliefde collega wordt als facilitair medewerker. Hierbij staat 'hospitality' hoog in het vaandel. Ben jij een kei in overzicht houden en dingen regelen? Zorg jij dat alles op rolletjes loopt en praat je makkelijk met iedereen, van de koffieleverancier tot de directeur? Dan is de facilitaire afdeling jouw ideale afwisselende werkplek.

De toekomst van facilitaire dienstverlening

Als facilitair dienstverlener ben jij de spin in het web van jouw organisatie. Je hebt contact met allerlei partijen die zorgen dat een bedrijf goed draait. En dat al je collega’s een fijne werkomgeving hebben.

Die fijne werkplek wordt in de toekomst een steeds belangrijkere arbeidsvoorwaarde. Kantoren en fabrieken veranderen van de plek waar we werken, in de plek waar we ons thuisvoelen. Duurzaamheid van de kantine, de schoonmaak en de materialen die je gebruikt, wordt daarbij steeds belangrijker. Als facilitair dienstverlener speel jij dus een grote rol in het duurzamer maken van organisaties.

Baankansen als facilitair dienstverlener

Je hebt een goede kans op een baan als facilitair dienstverlener. Zeker als je servicegericht, organisatorisch sterk en flexibel inzetbaar bent.

Waar kan je werken?

Dit kan bijvoorbeeld bij een kantoor, ziekenhuis, school, hotel, congres- of evenementencentrum, theater of zorginstelling zijn.

De facilitaire mbo-opleidingen van ROC Nijmegen

Er zijn drie verschillende niveaus binnen de facilitaire opleidingen.

In de niveau 2-opleiding Medewerker Facilitaire Dienstverlening maak je kennis met drie richtingen binnen dienstverlening. Na het eerste jaar bepaal je of je verder gaat in de Facilitaire dienstverlening, of dat je Zorg & Welzijn of Sport & Recreatie toch leuker vindt.

Je kunt hierna doorgroeien naar een Allround Medewerker Facilitaire Dienstverlening. Deze niveau 3-opleiding maakt je breed inzetbaar binnen de verschillende werkvelden.

Heb je leidinggevende ambities en zorg je er graag voor dat alles soepel verloopt? Zodat je over een paar jaar facilitair manager kan worden? Check dan de of niveau 4-opleiding Facilitair Leidinggevende jouw favoriet is. Of zie het als de ideale opstap om naar het hbo te gaan en daar bijvoorbeeld Facility Management te gaan studeren.

Bekijk de verschillende opleidingen en niveaus hieronder.

Opleidingen in Facilitaire dienstverlening

Terug naar boven