Momenteel bekijk je deze website in een verouderde browser.

Beveiliging & Defensie

Bijdragen aan veiligheid is verantwoordelijk werk: veilig zijn en je veilig voelen is voor ieder mens ontzettend belangrijk. Ben jij in shape, durf je beslissingen te nemen en ben je een ochtend- én een avondmens? En droom je van een baan waarin stilzitten geen optie is? In dit vakgebied lever jij een onmisbare bijdrage aan de maatschappij!

Trends en toekomst in veiligheid en defensie

Technologische ontwikkelingen zoals robotica zullen het werk bij Defensie een stuk makkelijker en veiliger maken. Zo kunnen allerlei voertuigen in de toekomst op basis van GPS zelfstandig rijden. Of door jou bestuurd worden met een joystick!

In de toekomst krijg je veel hulp van gadgets zoals drones, slimme camera’s en Artificial Intelligence (AI). Ook gaat big data je nog beter helpen om risico’s te voorspellen.

Ook als handhaver of beveiliger in winkels, bedrijven en op straat wordt jouw werk makkelijker gemaakt door technologie. Denk bijvoorbeeld aan GPS en de snelle (online) communicatie die tegenwoordig mogelijk is tussen jou, politie en ambulance.

Waar kun je gaan werken?

Als handhaver of beveiliger kan je werken bij allerlei soorten bedrijven en organisaties. Dit kan bijvoorbeeld bij een kantoor, ziekenhuis, school, hotel, congres- of evenementencentrum, theater of zorginstelling zijn.

Na een defensieopleiding kom je terecht op een marineschip of bij een onderdeel van de krijgsmacht (Defensie), meestal de landmacht. Met de technische kant kan je op dezelfde plekken werken, maar dan ben je bijvoorbeeld bezig met het maken van industriële IT- apparatuur of sleutelen aan gevechtsvoertuigen.

Welke richting past bij jou?

Veiligheid bieden is de verbindende schakel tussen de richtingen Beveiliging en Defensie. Hoe en waar je dat doet, is natuurlijk een wereld van verschil. Welke wereld spreekt jou het meest aan? Ga je werken bij Defensie, bij de Landmacht, de Luchtmacht of de Marine? Of ga je de straat op als handhaver of beveiliger?

Evenementen

Terug naar boven