Momenteel bekijk je deze website in een verouderde browser.

Defensie

Droom jij van een baan bij de Landmacht, de Luchtmacht of de Marine? Vind jij het een eer om anderen te kunnen helpen in een noodsituatie? Met een opleiding bij Defensie draag jij bij aan de veiligheid van Nederland. En de rest van de wereld!

Trends en toekomst bij Defensie

Technologische ontwikkelingen zoals robotica zullen het werk bij Defensie een stuk makkelijker en veiliger maken. Zo kunnen allerlei voertuigen in de toekomst op basis van GPS zelfstandig rijden. Of door jou bestuurd worden met een joystick!

Deze rijdende robotwagens sjouwen honderden kilo’s aan tassen, munitie of voedsel mee. Zo worden het onbemande ambulances, verkenningsvoertuigen of zelfs wapensystemen. Werken met hulpmiddelen zoals warmtekijkers, laserafstandsmeters en drones helpen je straks ook. Zo kan je ook op afstand lastige beslissingen nemen.

Baankansen bij Defensie

De kans op werk ligt erg hoog met een afgeronde Defensie-opleiding, voorspelt de Stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB).
De kennis en discipline die je bij Defensie leert, is erg waardevol. Ook als je na je studie een baan in de ‘burgerwereld’ zoekt.

De opleiding Defensie bij ROC Nijmegen

Wil jij het liefst het veld in als soldaat of onderofficier bij de Landmacht, Luchtmacht of de Marine? Check dan de grondoptreden-opleidingen.

Als je van techniek houdt, zijn onze Defensie-opleidingen Autotechnicus en IT-medewerker heel interessant!

Bekijk de verschillende opleidingen en niveaus hieronder.

Opleidingen in Defensie

Terug naar boven