Beveiliging

Beveiliging

Durf jij verantwoordelijkheid te nemen, houd je altijd je hoofd koel en heb je de juiste sociale skills om je overal te redden? Dan is een opleiding beveiliging wel wat voor jou!

Welke toekomst staat jou in de beveiliging te wachten?

De beveiliger van de toekomst krijgt veel hulp van gadgets zoals drones, slimme camera’s en Artificial Intelligence (AI). Ook gaat big data je nog beter helpen om risico’s te voorspellen.

Ondanks al deze nieuwe trends blijft omgaan met mensen het meest belangrijk in dit vak. Mensen goed aanvoelen en aanspreken wordt alleen maar belangrijker, omdat de meningen over handhaving en veiligheid extremer worden. Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) voorspelt dat een deel van de maatschappij strengere regels wil op gebied van handhaving en beveiliging. Terwijl een ander deel juist behoefte heeft aan minder toezicht en meer vrijheid.

Baankansen als beveiliger

De Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven voorspelt een behoorlijke kans op een baan in deze sector.

Een belangrijke trend op de lange termijn is dat veel mensen in deze branche met pensioen gaan. Dat is gunstig voor je baankansen.

Waar kan je werken?

Als beveiliger kan je werken bij allerlei soorten bedrijven en organisaties. Denk aan winkelbeveiliging, mobiele surveillance, portiers- en receptiediensten of particuliere alarmcentrales. Maar ook aan advies- recherche- en schadeonderzoek bureaus, evenementenbeveiliging of luchthavenbeveiliging.

De beveiligingopleidingen van ROC Nijmegen

Wil jij het liefst in de praktijk leren hoe je de veiligheid van mensen, gebouwen of evenementen bewaakt? Volg dan de opleiding tot beveiliger.

Ben je klaar voor nog meer verantwoordelijkheid? Bekijk dan de niveau 3- en 4- opleidingen Beveiliger 3 en Leidinggevende en ga leiding geven aan een team of project.

Bekijk de verschillende opleidingen en niveaus hieronder.

Opleidingen in Beveiliging

Open dagen

Terug naar boven