Momenteel bekijk je deze website in een verouderde browser.

Welzijn

Bijdragen aan de fysieke en geestelijke gezondheid van anderen is een prachtig vak. In de wereld van welzijn maak je het verschil voor bijvoorbeeld kinderen, ouderen of mensen met een psychiatrische stoornis. Hoe dan ook: je helpt bij de ontwikkeling van kinderen en volwassenen.

Trend en toekomst in het werkveld Welzijn

Elke situatie is anders, elke persoon heeft andere zorg nodig. Dat maakt je werk ontzettend afwisselend.

Ook zien we trends die het werk in de zorg zullen veranderen. De komende jaren wordt de zorg veel digitaler. Met slimme tracking-apparatuur kun je op afstand de gezondheid van je patiënten continu in de gaten houden.

Ook gaat data een nog belangrijkere rol spelen. Zo maakt het elektronisch patiëntendossier je werk aangenamer en slimmer. En houd jij meer tijd over voor het persoonlijke contact.

Waar kan je werken?

Als je voor maatschappelijke zorg kiest ga je werken in verzorgingshuizen, verpleeghuizen, GGZ-instellingen of gehandicapteninstellingen. Maar je kan ook als verzorgende aan huis komen of gaan werken voor een gemeente of welzijnsorganisatie.

Als je voor Pedagogisch werk kiest kun je aan de slag binnen de kinderopvang, buitenschoolse opvang of het (speciaal) basisonderwijs.

Welke Welzijn-richting past bij jou?

Wat spreekt jou het meest aan; ondersteun je graag oudere mensen in het huishouden, zodat ze langer thuis kunnen wonen? Dan past de richting Maatschappelijke zorg meer bij jou.

Of bedenk je liever leerzame activiteiten voor kinderen op een kinderdagverblijf? En ondersteun je hen graag als ze in een lastige thuissituatie zitten? Dan is de richting Pedagogisch werk jou op het lijf geschreven.

Evenementen

Terug naar boven