Momenteel bekijk je deze website in een verouderde browser.

Pedagogisch werk

Wil jij van betekenis zijn bij de ontwikkeling van kinderen en ze daarin begeleiden? Heb jij oog voor de verschillende behoeften van kinderen? En wil jij kinderen en betrokken opvoeders, daarbij helpen en ondersteunen? Kies dan voor een opleiding in de pedagogiek.

Welke toekomst staat jou te wachten bij Pedagogisch Werk?

Bij Pedagogisch Werk ondersteun, stimuleer en begeleid je kinderen in hun ontwikkeling. Je werkt voornamelijk met kinderen van 0 tot 13 jaar in onderwijs en/of opvang. Hierbij werk je samen met ouders en andere opvoeders.

In de toekomst zal techniek een steeds grotere rol in de pedagogiek gaan spelen. Door de Internet of Things kunnen apparaten zoals smartwatches en slimme camera’s veel meer over de ontwikkeling van het kind vertellen. Big data maakt het mogelijk om ontwikkeling- en leerroutes aan te passen op de individuele behoefte van het kind. Ook zullen robots en augmented reality in de klas steeds ‘normaler’ worden.

Baankansen als pedagogisch medewerker

Het verschilt per beroep hoe groot de kans is op een baan. Volgens Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) is er een redelijke kans op werk binnen het pedagogisch werkveld. Het UWV verwacht dat de vraag naar onderwijsassistenten en/of pedagogisch medewerkers zal stijgen, omdat er meer geld beschikbaar is om de werkdruk van de scholen te verlagen.

De pedagogiek-opleidingen bij ROC Nijmegen

Er zijn opleidingen op niveau 2, 3 en 4. Deze opleidingen kun je in Nijmegen of Boxmeer volgen. 

De niveau 3 en 4 opleidingen beginnen in een gezamenlijk eerste jaar. Aan het einde van het eerste jaar kies je welke opleiding je wil gaan volgen:

Bij de niveau 2 opleiding Dienstverlening helpende zorg en welzijn leer je veel in de praktijk. Je werkt 20 uur per week bij een instelling. Zo ontdek je waar jouw talenten liggen.

Opleidingen in Pedagogisch werk

Terug naar boven