Pedagogisch werk

Pedagogisch werk

Houd jij van kinderen, heb je een groot verantwoordelijkheidsgevoel en een scherp oog? Kies dan een opleiding in de pedagogiek. Dan kun je kinderen ondersteunen in hun ontwikkeling. En bied je ook hun ouders een luisterend oor. Misschien bedenk je wel creatieve activiteiten om kinderen enthousiast te maken!

Welke toekomst staat jou in de pedagogiek te wachten?

In de pedagogiek ondersteun en stimuleer je kinderen in hun ontwikkeling. Je begeleidt kinderen en ontwikkelt activiteiten die hen helpen bij een specifieke uitdaging.

In de toekomst zal techniek een steeds grotere rol in de pedagogiek gaan spelen. Door de Internet of Things kunnen apparaten zoals smartwatches en slimme camera’s veel meer over de ontwikkeling van het kind vertellen. Big data maakt het mogelijk om ontwikkeling- en leerroutes aan te passen op de individuele behoefte van het kind.
Ook zullen robots en augmented reality in de klas steeds ‘normaler’ worden.

Baankansen als pedagogisch medewerker

Het verschilt per beroep hoe groot de kans is op een baan. Volgens Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) is er een redelijke kans op werk als je met kinderen gaat werken. Het UWV verwacht dat de vraag naar onderwijsassistenten zal stijgen, omdat er meer geld beschikbaar is om de werkdruk van de scholen te verlagen.

De pedagogiek-opleidingen van ROC Nijmegen

Wil jij graag kinderen helpen? Word dan pedagogisch medewerker! Zo kun je bijvoorbeeld kleine kinderen opvangen in de crèche of jongeren met een lastige thuissituatie ondersteunen. Ook kun je voor de klas kinderen begeleiden als onderwijsassistent. Wil je later wellicht ook voor volwassenen zorgen?
Bekijk dan de opleiding Zorg en welzijn.

Opleidingen in Pedagogisch werk

Open dagen

We weten op dit moment nog niet wanneer onze volgende Open Dag zal zijn.