Momenteel bekijk je deze website in een verouderde browser.

Maatschappelijke zorg

Help je graag mensen en kun je je goed inleven in anderen? Ben je daarnaast een harde werker? Bij de opleidingen binnen Maatschappelijke Zorg leer jij hoe je mensen met problemen ondersteunt. Bijvoorbeeld gehandicapten, ouderen of mensen met een psychiatrische stoornis. Als maatschappelijk werker draag je echt iets bij!

Welke toekomst staat jou in de Maatschappelijke Zorg te wachten?

Werken voor en met mensen vraagt veel verantwoordelijkheid. Je moet geduld hebben en je kunnen inleven in je cliënten. Maar je moet ook snel beslissingen durven nemen en daadkrachtig optreden als dat nodig is. Elke situatie is anders, elke persoon heeft andere zorg nodig. Dat maakt je werk ontzettend afwisselend.

In de komende jaren wordt de zorg veel digitaler. Met slimme tracking-apparatuur kun je op afstand de gezondheid van je patiënten continu in de gaten houden.

Ook data speelt een belangrijke rol. Zo maakt het elektronisch patiëntendossier je werk aangenamer en slimmer. En houd jij meer tijd over voor het persoonlijke contact.

Baankansen als maatschappelijk medewerker

Met een diploma Maatschappelijke Zorg op zak heb je volgens de Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) een grote kans op een baan. Met name de opleidingen met niveau 3 bieden een goed baanperspectief. Er is steeds meer vraag naar hulp in de ouderenzorg, omdat mensen steeds langer leven.

Waar kan je werken?

Meestal ga je werken in verzorgingshuizen, verpleeghuizen, GGZ-instellingen of gehandicapteninstellingen. Maar je kan ook als verzorgende aan huis komen of gaan werken voor een gemeente of welzijnsorganisatie.

De opleidingen Maatschappelijke Zorg van ROC Nijmegen

Er zijn opleidingen op niveau 1, 3 en 4. Bij de meeste opleidingen leer je mensen van verschillende leeftijden met diverse problemen begeleiden. Maar ook verzorgen of aansturen. Ook hebben we specialistische opleidingen. Die zijn er speciaal voor de doelgroepen gehandicaptenzorg en geestelijke gezondheidszorg.

Bekijk de verschillende opleidingen en niveaus hieronder.

Opleidingen in Maatschappelijke zorg

Terug naar boven