Maatschappelijke zorg

Maatschappelijke zorg

Help je graag mensen, kun je je goed inleven en ben je een harde werker? Bij de opleidingen binnen Maatschappelijke Zorg leer jij hoe je mensen met specifieke problemen ondersteunt, zoals gehandicapten, ouderen of mensen met een psychiatrische stoornis. Als maatschappelijk werker draag je echt iets bij!

Welke toekomst staat jou in de maatschappelijke zorg te wachten?

Werken voor en met mensen vraagt veel verantwoordelijkheid. Je moet geduld hebben en je kunnen inleven in je cliënten. Maar je moet ook snel beslissingen durven nemen en daadkrachtig optreden als dat nodig is. Elke situatie is anders, elke persoon heeft andere zorg nodig. Dat maakt je werk ontzettend afwisselend.

In de komende jaren wordt de zorg veel digitaler. Met slimme tracking-apparatuur kun je op afstand de gezondheid van je patiënten continu in de gaten houden.

Ook data speelt een belangrijke rol. Zo maakt het elektronisch patiëntendossier je werk aangenamer en slimmer. En houd jij meer tijd over voor het persoonlijke contact.

Baankansen als maatschappelijk medewerker

Met een diploma Maatschappelijke zorg op zak heb je volgens de Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) een grote kans op een baan. Met name de opleidingen met niveau 3 bieden een goed baanperspectief. Er is er steeds meer vraag naar hulp in de ouderenzorg, omdat mensen steeds langer leven.

De opleidingen maatschappelijke zorg van ROC Nijmegen

Bij de meeste opleidingen leer je mensen van diverse leeftijden met diverse problemen begeleiden, verzorgen of aansturen. Ook hebben we specialistische opleidingen voor de doelgroepen gehandicaptenzorg en geestelijke gezondheidszorg.
Bekijk de verschillende opleidingsvarianten en niveaus hieronder.

Opleidingen in Maatschappelijke zorg

Open dagen

We weten op dit moment nog niet wanneer onze volgende Open Dag zal zijn.