Beveiliger

Beveiliger
Deze opleiding heeft 72 opleidingsplaatsen beschikbaar. In verband met een beperkt aantal beschikbare stageplaatsen nemen wij maar een beperkt aantal studenten aan op de opleiding.
Niveau Niveau 2
Leerweg BOL
Studieduur 1 jaar
Domein Veiligheid en sport
Crebo 25407
Locatie Marterstraat 45
Plaats Nijmegen
Aanmelden

topopleiding 2019Veel bedrijven, instellingen en evenementen hebben behoefte aan beveiliging van hun pand en activiteiten. Je bent zichtbaar aanwezig en voorkomt daardoor calamiteiten. Om dat te kunnen doen heb je inzicht in veiligheidsprocedures en ken je je eigen bevoegdheden. Jouw hoofdtaken zijn onder  andere het voorkomen van schade bij (dreigende) calamiteiten en het surveilleren bij evenementen en in winkels.

Inhoud van deze opleiding

Tijdens je opleiding krijg je theorie- en praktijklessen. Daarnaast train je je sociale vaardigheden: mensen aanspreken en klantvriendelijk zijn. Je maakt kennis met de gedragscode. Om eraan te wennen hoe je je tijdens het werk gedraagt, hebben we ook op school een gedragscode. Daarnaast krijg je vakken als Nederlands, Engels, rekenen en ICT. De SVPB (De Stichting Vakexamens Particuliere Beveiliging) doet een deel van de examinering voor deze opleiding.

Keuzedelen

In de nieuwe opzet van het beroepsonderwijs kies je zelf een aantal vakken. Dit noemen we keuzedelen. Het aanbod van keuzedelen is nog niet definitief, mogelijk vinden hier in de komende periode nog wijzigingen in plaats. Check in de komen maanden de website van de opleiding voor meer informatie.

Stage

Tijdens je opleiding loop je stage (BPV, Beroepspraktijkvorming) bij een erkend leerbedrijf. Je leert in de praktijk. Je houdt bijvoorbeeld toegangscontroles en je rapporteert. Het kan zijn dat je stage loopt tijdens de avonduren, de vakantie(s) en in de weekends.

Na de opleiding

Na je opleiding kun je verder studeren op niveau 3. Bij de beveiligingsopleidingen kun je kiezen uit Coördinator Beveiliging of Handhaver Toezicht en Veiligheid.

Meeloopdagen

Er zijn op dit moment geen meeloopdagen beschikbaar voor deze opleiding. Hou deze pagina in de gaten.

Instroommomenten

Deze opleiding start in augustus 2019.

Toelatingseisen

Om toegelaten te worden, heb je een van de volgende diploma’s nodig:

  • diploma vmbo basisberoepsgericht, kaderberoepsgericht, gemengde of theoretische leerweg
  • overgangsbewijs havo 3 naar havo 4
  • diploma entree-opleiding (niveau 1)
  • een ander bij ministeriële regeling aangewezen diploma of bewijsstuk

Ben je VO-leerling? 

Vul dan vóór maandag 1 april je digitale doorstroomdossier (DDD) in. Op basis van de aanmelding en dit dossier plaatsen we je. Lees er meer over op Aanmelden en Intake

Ben je géén VO-leerling? 

Dan voeren we altijd eerst een intakegesprek. Neem je papieren dossier mee naar deze ontmoeting. Nadat je je hebt aangemeld, krijg je een e-mail en brief waarin precies staat wat je dan nog moet doen. Wil je meer weten over de toelatingsprocedure? Kijk dan op Aanmelden en Intake

Beperkt aantal plaatsen

In 2019-2020 hebben we een beperkt aantal plaatsen voor deze opleiding
In Nijmegen hebben we komend studiejaar 72plaatsen beschikbaar. Iedereen die bij ons studeert, loopt namelijk stage. En het aantal stageplaatsen in de regio is helaas vrij klein.

Meld jezelf zo snel mogelijk aan

De eerste 72 studenten die zich aanmelden, kunnen starten. Wil je heel graag deze studie volgen? Zorg dan dat je:

  • aan alle toelatingseisen voldoet;
  • je zo snel mogelijk aanmeldt. 

Wachtlijst

Natuurlijk hebben we ook een wachtlijst. Het kan namelijk gebeuren dat niet alle 72 studenten ook echt starten. De wachtlijst heeft 10 plaatsen beschikbaar. Als je niet bij de eerste 72 hoort en op deze lijst komt, nemen we contact met je op.

Voor de zekerheid: schrijf je ook in bij een andere studie

Zorg dat je je ook altijd inschrijft voor een andere studie die goed bij je past. Zo voorkom je dat je niet kunt gaan studeren. 

Verklaring Omtrent Gedrag

Tijdens je studie ga je stagelopen. Bij sommige stageplekken is een recente Verklaring Omtrent Gedrag verplicht. Houd er rekening mee dat het aanvragen tijd kost. Minimaal 4, maximaal 8 weken. Heb je geen strafbare feiten gepleegd? Dan beslist het Ministerie dat je het binnen 4 weken krijgt. Ben je wel in aanraking geweest met Justitie? Dan nemen ze binnen 8 weken een beslissing. 

Na je aanmelding

Kom je van het Voortgezet Onderwijs (VO)? Dan vul je vóór 1 april je Digitaal Doorstroomdossier in en kun je bij ons beginnen. Kom je niet van het VO? Dan ontvang je van ons een e-mail en brief waarin staat hoe je een papieren doorstroomdossier kunt invullen en wat je verder kunt doen. Voor meer informatie kun je ook kijken op Aanmelden en Intake.

 Meer informatie

Werkgevers in deze branche vinden het belangrijk dat je van onbesproken gedrag bent en nooit bent veroordeeld. Je moet om stage te kunnen lopen dan ook een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) inleveren.

Kosten

Een schooljaar begint officieel op 1 augustus. Wie óp 1 augustus 18 jaar of ouder is, moet voor dat schooljaar het wettelijk les- en cursusgeld betalen. Ben je op dat moment jonger dan 18 jaar, dan hoef je geen les- of cursusgeld te betalen.

De hoogte van het wettelijk les- en cursusgeld wordt door de overheid vastgesteld.

Het lesgeld voor schooljaar 2019-2020, voor BOL-studenten, bedraagt € 1168,-. Lees ook meer over de bijkomende studiekosten.

De hoogte van het lesgeld voor 2020-2021 wordt in het voorjaar duidelijk.

Extra kosten

De kosten voor het eerste leerjaar van deze opleiding zijn:
Boeken en licenties € 350,84
Kleding en materialen € 30,00
Overig € 0,00
Totaal € 380,84
Deze kosten zijn gebaseerd op de kosten van schooljaar 2018-2019 en kunnen voor het schooljaar 2019-2020 iets afwijken.

Hulp nodig bij het kiezen?

Twijfel je of een richting bij je past? Of wil je ervaren wat een opleiding inhoudt?

Open dagen

Tijdens de Open dag vind je de opleiding Beveiliger op de Marterstraat 45 in Nijmegen.

Studie in cijfers

Studie in Cijfers geeft belangrijke onafhankelijke informatie over een opleiding. Wat zijn je kansen op de arbeidsmarkt met de opleiding? Is het makkelijk om een stageplaats te vinden? De antwoorden op dergelijke vragen geven je belangrijke informatie als je wilt kiezen voor een opleiding. Je kunt zo ook makkelijk opleidingen met elkaar vergelijken. Studie in Cijfers wordt ook vaak studiebijsluiter genoemd.

Onze opleiding Landelijk
Doorstroom binnen mbo 0,35 0,36
Percentage geslaagde studenten 0,55 0,7
Studenttevredenheid 7,1 7,3
Arbeidsmarktpositie van gediplomeerden Beveiliger - 0,85
Kans op stage Beveiliger
Kans op werk in jouw vakgebied Beveiliger
Startsalaris (uurloon) Beveiliger - 9,39

Wat staat er in Studie in Cijfers?

Studenttevredenheid (rapportcijfer)
Het rapportcijfer dat studenten aan deze opleiding geven.
Percentage geslaagde studenten (in afgelopen schooljaar)
Het percentage studenten dat in het vorige schooljaar deze opleiding met een diploma verliet.
Doorstroom naar het hbo (na afgelopen schooljaar)
Het percentage studenten met een diploma op niveau 4 dat verder ging met een hbo-opleiding.
Kans op werk in jouw vakgebied (na je opleiding)
De kans dat je na je opleiding werk vindt dat aansluit op je opleiding.
Kans op stage
De kans op een stageplaats voor deze opleiding.
Startsalaris
Het gemiddelde bruto uurloon dat je in dit beroep verdient als je net begint.

De informatie in de studiebijsluiter is gebaseerd op objectieve gegevens van de Stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB). De cijfers over de kans op stage en de kans op werk zijn de laatste actuele gegevens van het SBB. De categorieën zijn altijd hetzelfde, waardoor je de opleidingen makkelijk kunnen vergelijken.

Waarom Studie in Cijfers?

Het is belangrijk dat je de juiste studiekeuze maakt. Een verkeerde studiekeuze heeft soms gevolgen voor je studiebeurs, of voor je motivatie. Wij helpen je graag de voor jou juiste opleiding te kiezen. Zo vergroot je je kans om succesvol mee te doen in onze maatschappij. Nu en later. 

Contact opnemen

Heb je vragen over je studie- of beroepskeuze, neem dan contact op met ons Infocentrum.

     

Onze website maakt gebruikt van cookies om je beter te kunnen helpen. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je het goed vindt. Meer weten? Bekijk onze Cookies.

OK, sluiten