Beveiliger

Beveiliger
Deze opleiding heeft 48 opleidingsplaatsen beschikbaar. In verband met een beperkt aantal beschikbare stageplaatsen nemen wij maar een beperkt aantal studenten aan op de opleiding. Op dit moment hebben we al ruim 48 aanmeldingen voor deze opleiding. Ook is er geen ruimte meer op de wachtlijst. We raden je dan ook aan om je te oriënteren op een andere opleiding. Wij helpen je uiteraard graag! Kom langs in ons Infocentrum of bel naar 024 - 890 45 00.
Niveau Niveau 2
Leerweg BOL
Studieduur 1 jaar
Domein Veiligheid en sport
Crebo 25407
Locatie Marterstraat 45
Plaats Nijmegen
Aanmelden

Veel bedrijven, instellingen en evenementen hebben behoefte aan beveiliging van hun pand en activiteiten. Je bent zichtbaar aanwezig en voorkomt daardoor calamiteiten. Om dat te kunnen doen heb je inzicht in veiligheidsprocedures en ken je je eigen bevoegdheden. Jouw hoofdtaken zijn onder  andere het voorkomen van schade bij (dreigende) calamiteiten en het surveilleren bij evenementen en in winkels.

Inhoud van deze opleiding

Tijdens je opleiding krijg je theorie- en praktijklessen. Daarnaast train je je sociale vaardigheden: mensen aanspreken en klantvriendelijk zijn. Je maakt kennis met de gedragscode. Om eraan te wennen hoe je je tijdens het werk gedraagt, hebben we ook op school een gedragscode. Daarnaast krijg je vakken als Nederlands, Engels, rekenen en ICT. De SVPB (De Stichting Vakexamens Particuliere Beveiliging) doet een deel van de examinering voor deze opleiding.

Keuzedelen

In de nieuwe opzet van het beroepsonderwijs kies je zelf een aantal vakken. Dit noemen we keuzedelen. Het aanbod van keuzedelen is nog niet definitief, mogelijk vinden hier in de komende periode nog wijzigingen in plaats. Check in de komen maanden de website van de opleiding voor meer informatie.

Stage

Tijdens je opleiding loop je stage (BPV, Beroepspraktijkvorming) bij een erkend leerbedrijf. Je leert in de praktijk. Je houdt bijvoorbeeld toegangscontroles en je rapporteert. Het kan zijn dat je stage loopt tijdens de avonduren, de vakantie(s) en in de weekends.

Na de opleiding

Na je opleiding kun je verder studeren op niveau 3. Bij de beveiligingsopleidingen kun je kiezen uit Coördinator Beveiliging of Handhaver Toezicht en Veiligheid.

Meeloopdagen

Er zijn op dit moment geen meeloopdagen beschikbaar voor deze opleiding. Hou deze pagina in de gaten.

Instroommomenten

Deze opleiding start in augustus 2018.

Toelatingseisen

Om toegelaten te worden, heb je een van de volgende diploma’s nodig:

  • diploma vmbo basisberoepsgericht, kaderberoepsgericht, gemengde of theoretische leerweg
  • overgangsbewijs havo 3 naar havo 4
  • diploma entree-opleiding (niveau 1)
  • een ander bij ministeriële regeling aangewezen diploma of bewijsstuk

Een intakegesprek maakt deel uit van de toelatingsprocedure. 

In 2018-2019 beperkt aantal opleidingsplaatsen beschikbaar

Voor de opleiding in Nijmegen geldt dat er een beperkt aantal -  namelijk 48 -  opleidingsplaatsen beschikbaar zijn. Dit heeft te maken met het aantal beschikbare stageplaatsen bij de opleiding.

De beschikbare opleidingsplaatsen worden ingevuld op volgorde van ontvangstdatum van de aanmelding. Dit wil zeggen dat de eerste 48 aanmeldingen als eerste een uitnodiging voor een intakegesprek krijgen. Als je deze studie wilt gaan volgen is het belangrijk dat je je tijdig aanmeldt. Hierdoor heb je meer kans op een plaats bij de opleiding, mits je aan de toelatingseisen voldoet. Het is verstandig om je ook aan te melden voor een andere opleiding die bij je past. Als de opleiding vol zit dan worden nieuwe aanmeldingen op een wachtlijst geplaatst. Op de wachtlijst zijn 10 plaatsen beschikbaar. Je ontvangt hierover bericht.

Kosten

Een schooljaar begint officieel op 1 augustus. Wie óp 1 augustus 18 jaar of ouder is, moet voor dat schooljaar het wettelijk les- en cursusgeld betalen. Ben je op dat moment jonger dan 18 jaar, dan hoef je geen les- of cursusgeld te betalen.

De hoogte van het wettelijk les- en cursusgeld wordt door de overheid vastgesteld.

Het lesgeld voor schooljaar 2018-2019, voor BOL-studenten, bedraagt € 1155,-. Lees ook meer over de bijkomende studiekosten.

Extra kosten

De kosten voor het eerste leerjaar van deze opleiding zijn:
Boeken en licenties € 383,06
Kleding en materialen € 55,00
Overig € --
Totaal € 438.06
Deze kosten zijn gebaseerd op de kosten van schooljaar 2016-2017 en kunnen voor het schooljaar 2017-2018 iets afwijken.

Hulp nodig bij het kiezen?

Twijfel je of een richting bij je past? Of wil je ervaren wat een opleiding inhoudt?

Ik wil hulp bij kiezen

Studie in cijfers

Studie in Cijfers geeft belangrijke onafhankelijke informatie over een opleiding. Wat zijn je kansen op de arbeidsmarkt met de opleiding? Is het makkelijk om een stageplaats te vinden? De antwoorden op dergelijke vragen geven je belangrijke informatie als je wilt kiezen voor een opleiding. Je kunt zo ook makkelijk opleidingen met elkaar vergelijken. Studie in Cijfers wordt ook vaak studiebijsluiter genoemd.

Onze opleiding Landelijk
Studenttevredenheid 7,2 7,2
Percentage geslaagde studenten 55% 70%
Kans op stage
Kans op werk in jouw vakgebied
Startsalaris (uurloon) - € 8,14

Wat staat er in Studie in Cijfers?

Studenttevredenheid (rapportcijfer)
Het rapportcijfer dat studenten aan deze opleiding geven.
Percentage geslaagde studenten (in afgelopen schooljaar)
Het percentage studenten dat in het vorige schooljaar deze opleiding met een diploma verliet.
Doorstroom naar het hbo (na afgelopen schooljaar)
Het percentage studenten met een diploma op niveau 4 dat verder ging met een hbo-opleiding.
Kans op werk in jouw vakgebied (na je opleiding)
De kans dat je na je opleiding werk vindt dat aansluit op je opleiding.
Kans op stage
De kans op een stageplaats voor deze opleiding.
Startsalaris
Het gemiddelde bruto uurloon dat je in dit beroep verdient als je net begint.

De informatie in de studiebijsluiter is gebaseerd op objectieve gegevens van de Stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB). De cijfers over de kans op stage en de kans op werk zijn de laatste actuele gegevens van het SBB. De categorieën zijn altijd hetzelfde, waardoor je de opleidingen makkelijk kunnen vergelijken.

Waarom Studie in Cijfers?

Het is belangrijk dat je de juiste studiekeuze maakt. Een verkeerde studiekeuze heeft soms gevolgen voor je studiebeurs, of voor je motivatie. Wij helpen je graag de voor jou juiste opleiding te kiezen. Zo vergroot je je kans om succesvol mee te doen in onze maatschappij. Nu en later. 

Contact opnemen

Heb je vragen over je studie- of beroepskeuze, neem dan contact op met ons Infocentrum.

     

Onze website maakt gebruikt van cookies om je beter te kunnen helpen. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je het goed vindt. Meer weten? Bekijk onze Cookies.

OK, sluiten