Schoonheidsspecialist

Schoonheidsspecialist
Deze opleiding heeft door een beperkt aantal beschikbare stageplaatsen ook maar een beperkt aantal plaatsen in de opleiding. Op dit moment hebben we al meer aanmeldingen voor deze opleiding dan beschikbare opleidingsplaatsen. We raden je dan ook aan om je te oriënteren op een andere opleiding. Wij helpen je uiteraard graag! Kom langs in ons Infocentrum of bel naar 024 - 890 45 00. Wil je instromen in het 2e leerjaar of hoger? Dan kun je je nog gewoon aanmelden.
Niveau Niveau 3
Leerweg BOL
Studieduur 2 jaar
Domein Uiterlijke verzorging
Crebo 25404
Locatie Campusbaan 6
Plaats Nijmegen
Aanmelden

mbo17 topopleiding highres kopie

Wat doe je als Schoonheidsspecialist?
Het werk van een Schoonheidsspecialist is geen dag hetzelfde: de ene cliënt geeft je een heerlijke, ontspannende gezichtsbehandeling, de andere een feestelijke make-up of een lichaamsmassage en bij weer een andere cliënt verwijder je overtollige haren. Je wilt dat iedere cliënt er aantrekkelijk en verzorgd uitziet. Het is ook belangrijk dat je goed kunt luisteren, zodat je aan de wensen van jouw cliënt kunt voldoen. Ook het geven van deskundig advies aan cliënten behoort tot jouw werk.

Vind je het leuk om mensen te verzorgen, hen te adviseren en ervoor te zorgen dat ze weer stralen? Ben je daarnaast creatief, commercieel en ondernemend? Dan ben je mooi op je plek bij de opleiding Schoonheidsspecialist!

Je wordt opgeleid tot een expert (theorie en praktijk) op het gebied van lichaamsbehandelingen, gelaatsbehandelingen en cosmetische hand-, nagel- en voetverzorging. Op school en in de praktijk leer je alles wat je nodig hebt als Schoonheidsspecialist. Je leert een analyse en een behandelingsplan te maken en deskundig advies te geven over de te kiezen behandeling en de producten die je daarbij gebruikt. De cliënt die jij behandelt, moet zich speciaal voelen. De cliënt is ‘koning’ vanaf het moment dat hij de salon binnenkomt tot het moment dat hij weer weggaat. In het beroep Schoonheidsspecialist is het belangrijk dat je kunt plannen en organiseren, dat je vakmatig juist kunt handelen en dat je ondernemend bent. Naast het schoonheidsvak bereidt de opleiding je ook goed voor op de maatschappij door het aanbieden van burgerschap en reken- en taalvaardigheden.

Inhoud van deze opleiding

Vind je het leuk om mensen te verzorgen, hen te adviseren en ervoor te zorgen dat ze weer stralen? Ben je daarnaast creatief, commercieel en ondernemend? Dan ben je mooi op je plek bij de opleiding Schoonheidsspecialist.
 
Je wordt opgeleid tot een expert (theorie en praktijk) op het gebied van schoonheidsverzorging. Tijdens de opleiding start je met de basisvaardigheden en ontwikkel je je tot schoonheidsspecialist: je leert alles over gezichtsverzorging, lichaamsbehandelingen, hand- en voetverzorging, make-up, ontharingstechnieken en massage. Op school en in de praktijk leer je alles wat je nodig hebt als Schoonheidsspecialist. Je leert een analyse en een behandelingsplan te maken en deskundig advies te geven over de te kiezen behandeling en de producten die je daarbij gebruikt. De cliënt die jij behandelt, moet zich speciaal voelen. De cliënt is ‘koning’ vanaf het moment dat hij de salon binnenkomt tot het moment dat hij weer weggaat. In het beroep Schoonheidsspecialist is het belangrijk dat je kunt plannen en organiseren, dat je vakmatig juist kunt handelen en dat je ondernemend bent. Naast het schoonheidsvak bereidt de opleiding je ook goed voor op de maatschappij door het aanbieden van burgerschap en reken- en taalvaardigheden.

Keuzedelen

In de nieuwe opzet van het beroepsonderwijs kies je zelf een aantal vakken. Dit noemen we keuzedelen. De keuzedelen geven je de ruimte om een stukje van jouw opleiding zelf te bepalen. Zo kun je jouw kansen op werk vergroten of bereid jij je alvast voor op een vervolgopleiding. Het aanbod van keuzedelen is nog niet definitief, mogelijk vinden hier in de komende periode nog wijzigingen in plaats. Check in de komen maanden de website van de opleiding voor meer informatie.

Afhankelijk van je resultaten kun je deze opleiding in twee of in drie jaar afronden.

Stage

Tijdens je opleiding loop je stage (dit wordt ook wel beroepspraktijkvorming of bpv genoemd). In het eerste leerjaar loop je één dag per week stage en in het tweede en derde leerjaar loop je twee dagen per week stage. Het is jouw eigen verantwoordelijkheid om een stageplaats te zoeken. De bedrijven waar jij stageloopt, moeten erkende leerbedrijven zijn. Welke bedrijven geschikt zijn, vind je op www.stagemarkt.nl. Als je zelf geen geschikte stageplaats kan vinden, helpt de opleiding je bij het zoeken. Naast de beroepspraktijkvorming doe je ook ervaring op in De Schoonheidssalon op de Plaza: het leerbedrijf van ROC Nijmegen.

Na de opleiding

Na het behalen van je diploma Schoonheidsspecialist kun je verder studeren op niveau 4. Bijvoorbeeld de opleiding Allround Schoonheidsspecialist.

Na je opleiding kun je ook gaan werken in een schoonheidssalon, beautyfarm, sauna, wellnesscentrum, drogist of parfumerie. Ook het runnen van een eigen bedrijf behoort tot de mogelijkheden.

Meeloopdagen

Er zijn op dit moment geen meeloopdagen beschikbaar voor deze opleiding. Hou deze pagina in de gaten.

Instroommomenten

Deze opleiding start in augustus 2018.

Toelatingseisen

Om toegelaten te worden, heb je een van de volgende diploma’s nodig:

  • diploma vmbo kaderberoepsgericht, gemengde of theoretische leerweg
  • overgangsbewijs havo 3 naar havo 4 of van havo 4 naar havo 5
  • overgangsbewijs van vwo 3 naar vwo 4 en verder
  • mbo-diploma van een opleiding minimaal op niveau 2
  • een ander bij ministeriële regeling aangewezen diploma of bewijsstuk

Een intakegesprek maakt deel uit van de toelatingsprocedure.

Kosten

Een schooljaar begint officieel op 1 augustus. Wie óp 1 augustus 18 jaar of ouder is, moet voor dat schooljaar het wettelijk les- en cursusgeld betalen. Ben je op dat moment jonger dan 18 jaar, dan hoef je geen les- of cursusgeld te betalen.

De hoogte van het wettelijk les- en cursusgeld wordt door de overheid vastgesteld.

Het lesgeld voor schooljaar 2018-2019, voor BOL-studenten, bedraagt € 1155,-. Lees ook meer over de bijkomende studiekosten.

Extra kosten

De kosten voor het eerste leerjaar van deze opleiding zijn:
  • Boeken en licenties € 297,50
  • Kleding en materialen € 39,00
  • Overig € 45,62
  • Totaal € 382,12
Deze kosten zijn gebaseerd op de kosten van schooljaar 2017-2018 en kunnen voor het schooljaar 2018-2019 iets afwijken.

Hulp nodig bij het kiezen?

Twijfel je of een richting bij je past? Of wil je ervaren wat een opleiding inhoudt?

Ik wil hulp bij kiezen

Open dagen

Tijdens de Open dag vind je de opleiding Schoonheidsspecialist op de Campusbaan 6 in Nijmegen .

Studie in cijfers

Studie in Cijfers geeft belangrijke onafhankelijke informatie over een opleiding. Wat zijn je kansen op de arbeidsmarkt met de opleiding? Is het makkelijk om een stageplaats te vinden? De antwoorden op dergelijke vragen geven je belangrijke informatie als je wilt kiezen voor een opleiding. Je kunt zo ook makkelijk opleidingen met elkaar vergelijken. Studie in Cijfers wordt ook vaak studiebijsluiter genoemd.

Onze opleiding Landelijk
Studenttevredenheid 7,5 7,2
Percentage geslaagde studenten 92% 75%
Kans op stage -
Kans op werk in jouw vakgebied -
Startsalaris (uurloon) - € 10,12

Wat staat er in Studie in Cijfers?

Studenttevredenheid (rapportcijfer)
Het rapportcijfer dat studenten aan deze opleiding geven.
Percentage geslaagde studenten (in afgelopen schooljaar)
Het percentage studenten dat in het vorige schooljaar deze opleiding met een diploma verliet.
Doorstroom naar het hbo (na afgelopen schooljaar)
Het percentage studenten met een diploma op niveau 4 dat verder ging met een hbo-opleiding.
Kans op werk in jouw vakgebied (na je opleiding)
De kans dat je na je opleiding werk vindt dat aansluit op je opleiding.
Kans op stage
De kans op een stageplaats voor deze opleiding.
Startsalaris
Het gemiddelde bruto uurloon dat je in dit beroep verdient als je net begint.

De informatie in de studiebijsluiter is gebaseerd op objectieve gegevens van de Stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB). De cijfers over de kans op stage en de kans op werk zijn de laatste actuele gegevens van het SBB. De categorieën zijn altijd hetzelfde, waardoor je de opleidingen makkelijk kunnen vergelijken.

Waarom Studie in Cijfers?

Het is belangrijk dat je de juiste studiekeuze maakt. Een verkeerde studiekeuze heeft soms gevolgen voor je studiebeurs, of voor je motivatie. Wij helpen je graag de voor jou juiste opleiding te kiezen. Zo vergroot je je kans om succesvol mee te doen in onze maatschappij. Nu en later. 

Contact opnemen

Heb je vragen over je studie- of beroepskeuze, neem dan contact op met ons Infocentrum.

     

Onze website maakt gebruikt van cookies om je beter te kunnen helpen. Als je verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat je het goed vindt. Meer weten? Bekijk onze Cookies.

OK, sluiten